Merve ÖZGÜNEŞ

Merve ÖZGÜNEŞ

Sanat ve Hayat
[email protected]

Akıl Almaz ZİHNİYET!

14 Kasım 2020 - 22:30

Haftanın son günüyle herkese Merhaba! Bu hafta oldukça yoğun, üzücü ve merak dolu geçti. Artan ve bir türlü önüne geçilemeyen korona vakaları ile birlikte Mart ayına bir geri dönüş yaşadığımız şu günlerde benim için biraz daha farklı geçiyor.  Mart ayından farklı olarak bu sefer etrafımda çoğu kişiden de korona pozitif sonuçlarını duyuyorum.  Pozitif olan hiçbir vaka ile yakın temasa geçmediğimi uzun bir süredir de evde olduğumu belirtmek isterim.Sürecin başında itibaren çok nadir dışarı çıkıyorum. Şu sıra etrafımda daralan bir çember içine girmiş gibi hissediyorum. Git gide yaklaşıyor…

Çalışanlar işe gitmeye mecbur bunu anlayabiliriz de peki, gezen, tozan ve partiler düzenleyen insanları nasıl anlayacağız. Bu nasıl bir dikkatsizliktir? Parti düzenlemek acil bir ihtiyaç mıdır? Herkesin idrak etmesi gereken, normal hayatın düzeninde olmadığımızın ne zaman farkına varacaklar? Bu salgın bitene kadar normal hayatı unutulması gerektiğini artık öğrenmedik mi? Gerçekten hala mı öğrenmedik? Maalesef sorumsuz insanlarında var olmasıyla birlikte hiç bitmeyecekmiş gibi gelen bir süreçten geçiyoruz. Kimse üzerine düşeni yapmıyor! Ülkeyi kimsenin kapatamayacağı bilinen bir gerçek. Malumunuz ülke bunu kaldıracak durumda değil. Ülkemizde sağ olsunlar kendi karantina sürecini kendi yaratamayan insanlarla dolu… Peki, eve kapanan insanların aklı yok mu da dışarıda boş yere gezip, parti yapmıyorlar… Kim mantıklı, kim mantıksız? Rastgele açık bulunan kanalda karşıma bir haber çıktı. Kalabalık bir grup evde parti yapıyor, korkan kendini eve kapatan komşuları ise isyanda aslında durumu en iyi özetleyen haber bu diyebilirim size. Hepimizinkorona virüsü ile tanışacağı muhtemel bir gerçek! Herkesin hafif atlatması, daha fazla can kaybı yaşanmaması da ümidimiz.

Ülke gündeminin yoğunluğunda hayata devam ederken, ülkenin sanat köşesinden de güzel haberler geliyor.İzlediğimde başından sonuna kadar gözyaşlarımı tutamadığım film “7. Koğuştaki Mucize” En İyi Uluslararası Film Dalı’nda 93. Akademi (Oscar) Ödüllerine aday adayı oldu. Ülkemiz adına gurur verici bir gelişme. Sonuna kadarda hak eden bir film diyebilirim.

İKSV 24. İstanbul Tiyatro Festivali Fişekhane ’de seyircisi ile buluşuyor. Madam Giyotin, K0mik, Ben Sevgili Milena, Fahrenheit 451, Feramuz Pis! Oyunları ile sanatseverlerle buluşacak. Karantina tedbirleri kapsamında gerçekleşen festivallerden biri de komşumuzda yer alıyor. Selanik Uluslararası Film Festivali ulusal karantina önlemleri sebebiyle dijital ortamda gerçekleşmek zorunda kaldı. Festival 15 Kasım 2020 tarihine kadar dijital ortamda devam edecek.

Her yıl olduğu gibi bu yılda düzenlenen Contemporary İstanbul’un 15. Edisyonu, bu yıl hem online hem de fiziki olarak düzenleniyor. 16- 20 Aralık tarihlerinde Contemporary İstanbul, sanatseverler ile buluşmaya hazırlanıyor.

Herkesin daha tedbirli olduğu sağlıklı günlere kavuşmak dileğiyle. Sevgiyle, Sağlıkla ve Sanatla kalınız.

Sevgilerle,

Merve ÖZGÜNEŞ

Oyuncu

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum