Merve ÖZGÜNEŞ

Merve ÖZGÜNEŞ

Sanat ve Hayat
[email protected]

Bazen Siyah, Bazen de Rengârenk…

09 Mayıs 2021 - 12:49

Herkese merhaba! Bu hafta neye güleceğime şaşırdım. Sizde de böyle mi? Bilemiyorum. Vaka sayıları düşmeye başlarken, bir yandan da günü kurtaran aşılar yapılmaya devam ediliyor.
Aynı zamanda birçok ülkede bizi riskli ülkeler arasında ilan ediyor ve “ RİSKLİ TÜRKİYE” diyorlar. Haliyle insan soruyor:“Madem riskliyiz o zaman turistin bu ülkede ne işi var?”. Vatandaşına çağrı yapsana diyesiniz geliyor ki, onu da diyemiyoruz. İngiltere, Türkiye’den gelenlere 10 gün zorunlu karantina ilan etti. Bizden gidenlere karantina ilan edilirken, bizim ülkemize gelip karantinasız falansız filansız ellerini kollarını sallayarak tatil yapabiliyorlar. Bir yerde bir terslik var fakat henüz çözemedik. Karikatür dergisi gibiyiz, gündemi takip edin yeter.
Gel gelelim yaşamın sanat kısmına, bizi geliştirecek olan unsurlardan birine… Refik Anadol’un sergisini kaçırdım diye üzülenler varsa cümlelerim sizlere… Sergiyi ziyaret edemeyenler için 16 Mayıs 2021 tarihine kadar serginin tamamını üç boyutlu şekilde sanal olarak gezebilirsiniz. Sergiyi görmek isteyenler, “Kultur.İstanbul” YouTube hesabını ziyaret edebilirsiniz, “Makine Hatırları: Uzay” eşsiz bir deneyim kaçırmayın derim. Bu deneyimi sergiye gidemeyenler ve tüm Türkiye’nin ayağına getiren değerli desteğini esirgemeyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bin teşekkür.
Bu yıl düzenlenecek olan 17. İstanbul Bienali 2022 yılına ertelendi. Dünyanın bir türlü kurtulamadığı ve belirsizliklerle devam eden pandemi süreci sergileri ve hayatı etkilemeye devam ediyor. Her yıl Koç Holding’in desteğinle düzenlenen Bienal, belirsizlik sürecinden dolayı 2022 Eylül ayına ertelenmesine karar verilmiş. Gerçi 2022’de gerçekleşebilecek mi?  Orası da tam bir muamma…
Geçen yıl pandeminin başlamasıyla yazılarımda en çok ertelenen, iptal edilen ve kapanan kelimeleri geçti. Ertelenen festivaller, iptal edilen etkinlikler ve kapanan tiyatrolar… Ne umutsuz ne üzücü kelimeler… Maalesef pandemi ile olan savaşına bir tiyatro daha yenildi. Kadıköy Theatron Sahne de kapandı. Duyurularını sosyal medya hesapları üzerinden tiyatro severlerle paylaştılar ve dediler ki: “ Söylenebilecek pek bir şey yok. Sahneyi kapatıyoruz. Oyunlarımızı başka sahnelerde oynamaya devam edeceğiz… Umarım…” cümlelerine yer verdiler. Bütün cümleler umutsuz artık.Bazı tiyatrolar dijitale yönelmek zorunda kalırken, hepsi bu imkânı yaratamıyor. Yaşanan gelirsizlik tiyatro sahnelerini bir çınar ağacının yaprakları gibi tek tek düşmesine ve solup gitmesine neden oluyor.
“Kadıköy Emek Tiyatrosu” pandemi koşullarında üretmeye devam dedi.Her yıl düzenlediği üniversiteler arası tiyatro festivali bu yılda düzenleniyor. “Peki Şimdi Ne Olacak?” sloganıyla 24-30 Mayıs tarihleri arasında dijital üzerinden gerçekleşecek. Festivalin online programı dolu dolu geçeceğe benziyor, kesinlikle kaçırmamak lazım.  Festivalde söyleşiler, atölyeler, oyun, performans ve podcast’ler yer alacak. Kadıköy Emek Tiyatrosu dijital üzerinden yapılacak olan ilk öğrenci festivali olma özelliğine de imza atmış olacak. “Emek Online Üni. Fest” öğrenci projelerini Zoom, YouTube ve Spotify platformları üzerinde bizlere ulaştıracak.Başvuru ve festivalin detaylı programına “ kadikoyemektiyatrosu.com” üzerinden ulaşabilirsiniz. Bu festival kaçırılmaz derim.
Sevgiyle, Sağlıkla ve Sanatla kalın…
Sevgilerle,
Merve ÖZGÜNEŞ
OYUNCU
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum