Merve ÖZGÜNEŞ

Merve ÖZGÜNEŞ

Sanat ve Hayat
[email protected]

Bir Kadını Test Etmek Ne kadar Akıllıca Olabilir… "Bütün Çılgınlar Sever Beni"

15 Aralık 2019 - 12:09

Moda Sahnesi’nin büyük ilgi gören oyunlarından Stefan Tsanev’in yazdığı“Bütün Çılgınlar Sever Beni” oyunu 7.sezonunda da perde açmaya devam ediyor. Yedinci sezonunda izlediğim oyunun yönetmen koltuğunda Kemal Aydoğan var. Kadrosunda Mert Fırat, Öznur Serçeler ve Çağlar Yalçınkaya yer alıyor. Oyun ilk oynanmaya başladığından bu yana kadroda değişiklikler olmuş. Öznur Serçeler’in hayat verdiği Maria karakterine ilk temsillerde Aslı Tandoğan hayat veriyormuş. Oyuncu değişikliği ile birlikte oyunda kullanılan enstrümanda da değişikliğe gidilmiş. İlk temsillerde arp kullanırken, şimdilerde sahnede yan flüt yer alıyor. Oyun, evlilik, kadın-erkek ilişkileri, dostluk üzerine ince bir mizansen ile işlenmiş. Kıskançlığın hangi boyutlara ulaşabileceğine bu oyunda tanık olacaksınız.

  Yosif'in çığırından çıkan kıskançlığın çevresinde şekillenen bir hikaye. Eşi Maria’nın kendisine bağlılığından şüphelenmesiyle filizlenen olaylar hiçte planlandığı gibi olmuyor. “Yosif” karakterine Mert Fırat can veriyor. Yosif, zamanında Maria’yı çok kolay etkilediğini düşünürken, eşinin kendisine olan bağlılığını test etmeye karar verir. Böylelikle Maria’nın kendisine ihanet edip etmeyeceğini öğrenecektir. Bu testi yapabilmek için, elini eski dostu Angel’a uzatarak kendisinden yardım ister. Yosif, Angel’dan eşini baştan çıkarmasını ister. Angel, başlarda her ne kadar bunu mantıklı bulmayıp reddetse de, Yosif dostunu ikna etmeyi başarır. Yosif bir yandan Angel’a taktikler verirken, bir yandan da ikili için ortam yaratmaktan geri kalmaz. Eşini test etmeye kalkan Yosif’in güvensizliği, sadece kendisine olduğunu söyleyebilirim. Mert Fırat performansı ile bunu seyirciye açıkça anlatıyor.

  Oyun dekoru hoşuma giden nadir oyunlardan. Sahne üzerinde yer alan kanepe, tabureler, masa ve metropolitan havası katan bina görselleri ile hem oyuncuya kullanılacak alan yaratılmış hem de kadına rahat bir alan verilerek kadının konumu yüceltilmiş. Sade ve yalın sahne dekoru mizanseni destekler şekilde kurgulanmış. Angel karakterine, Çağlar Yalçınkaya hayat veriyor. Angel’ın Silik, kendine olan güvensizliği, yaşadığı gel-gitleri, Maria ile kurduğu iletişimde ki tutuklu halleri ile ortaya çok doğal bir performans sergiliyor. Özellikle Maria’ya bir türlü aktaramadığı duyguları, düşünceleri ve şiirlerini seyirciye karşı oynarken, seyircinin empati duygusunu oldukça yükseltiyor. Maria karakterine hayat veren, Öznur Serçeler’in oyun içerisinde bambaşka bir yeteneğine tanık olacaksınız. Kendisi oyunun tema müziklerine yan flüt ile eşlik ediyor.

 

  Salt güldürürken, mesajlarını da seyircisine iletmekten geri kalmayan bir oyun izlemek isterseniz. Tercihinizi “Bütün Çılgınlar Sever Beni”  oyunundan yana kullanabilirsiniz. Bir kadını test etmeye kalktığınızda başınıza neler gelir? Kadın – erkek ilişkisinde, kadın rolü ve evlilikle gelen değişim güçlü mizahi anlatımla seyircisine aktarılıyor. “Hem gülmek istiyorum hem de iyi bir oyun izlemek istiyorum.” diyorsanız, kesinlikle bu oyunu listenize almanızı tavsiye ederim. Alkışları bol. Sahnelerinin uzun soluklu olmaya devam etmesini dilerim. Emeği geçen tüm ekibin emeğine, yüreğine sağlık.

 

Sevgilerle,

Merve ÖZGÜNEŞ

OYUNCU

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum