Merve ÖZGÜNEŞ

Merve ÖZGÜNEŞ

Sanat ve Hayat
[email protected]

Bir Var Bir Yok…

05 Haziran 2021 - 21:28

Herkese merhabalar, Haziran ayının ilk günüyle beraber yeni açılımlar başladı. Her yer tıklım tıklım; yaz aylarında serbest olacağımız kesin de peki ya sonra…
Kapanmanın ardından yeni açılım süreçleri merak ediliyordu ki, gerçekle yeniden yüz yüze geldik. Sinema salonları bir oh diyemeden hüsrana uğradı. AVM’ler hep açık fakat sanat, kültür ve eğlence mekânları hep kapalı! Bu işte bir terslik yok mu? Bu kadar insan dışarı çıkıp dip dibe takılabiliyorsa, tiyatrolarda ve sinema salonlarında ya da konserlerde bir koltuk boş bırakarak faaliyete girmemize engel olan şey ne, anlamış değiliz. Sanatçılar bir yılı aşkın süredir geçinemiyor maalesef ki! Buna doğru düzgün bir çözümde gelmedi. Başka ülkelerle kendimizi kıyaslamak istemem fakat göz görünce de gönül katlanamıyor. Sosyal medya üzerinden “ Gözünü Yumma” başlığı altında “#sahnenesahipçık” etiketiyle binlerce paylaşım yapıldı. Sanata, sanatçıya ve sanat emekçisine sahip çıkmak vehepimizin desteğiyle güçleneceğini unutmamak gerek.
Tiyatro yapamasak da, sahnelerimize, seyircimize kavuşamasak da İstanbul’a yeni bir inci daha katılıyor. İBB’ninrestorasyonuyla Hasanpaşa Gazhanesi’nden dış cephesi korunarak 300 kişilik bir sahne var edildi.
Geçen sene iptal haberine en üzüldüğüm festivallerden biriydi. “NOTFEST Bozcaada Tiyatro Festivali” sosyal medya hesapları üzerinden sanatseverlerle bir duyuru paylaştı. Duyuruya baktığımızda acaba bu sene bu festival gerçekleşir mi, yazın hem Bozcaada’ya hem de tiyatroya doyar mıyız diye düşünmeden edemiyoruz. 2021 yıllı için gerekli duyuru ilerleyen günlerde yapılacaktır, lütfen sosyal medya hesaplarımızı takipte kalın demişler. Merak etmeyin ben hepimiz için bu festivali takipteyim.
Bir zamanların en popüler dizilerinden biri olan “Leyla ile Mecnun” dijital dünya ile geri dönüyormuş. Kadrosunu ve projenin bağlantısını merak ediyorum. Çok iyi kadro, çok iyi işti. Emeği geçen herkesin yüreğine sağlık. Yeniden başlayan proje izleyiciye nasıl etki edecek, göreceğiz.
DasDas Sahne büyük bir sergiye ev sahipliği yapmaya hazırlandığını duyurdu. Paribu Ana Sponsorluğunda “Parallel UniverseExbitionByOuchhh”u ağırlayacak. Sergi 11 Haziran 2021 itibariyle DasDas’da ziyaretçileriyle buluşmaya başlıyor.İlk iki gün ücretsiz gezebileceğiniz serginin daha sonrasında biletlerini “Mobilet” üzerinden temin edebilirsiniz. 52’den fazla ülkede yer alan sergi şimdide bizim ülkemizde. Sergi ile ilgili detaylı bilgileri DasDas sahnenin kendi sayfası üzerinden edinebilirsiniz.
Sağlıkla, Sevgiyle ve Sanatla Kalın…
Sevgilerle,
Merve ÖZGÜNEŞ
OYUNCU
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum