Merve ÖZGÜNEŞ

Merve ÖZGÜNEŞ

Sanat ve Hayat
[email protected]

Biri Bitmeden Bir Diğeri Başlıyor…

13 Haziran 2021 - 09:08

Bir haftayı daha geride bıraktığımız yepyeni bir Pazar gününden herkese merhaba! Haziran ayının başlamasıyla birlikte yeni açılım yaşadığımız şu günlerde her güne yeni gelişmelerle devam ediyoruz. Aşılama hızla devam ederken; dizi, sinema ve sanat sektöründekiler aşılanmaya başlandı. Yaş sınırı aşağıya çekilirken, genç olan bizler, bize ne zaman sıra gelecek diye hasretle bekliyoruz.
Aşılanmayı duyar duymaz menajerim ile iletişime geçtim fakat maalesef ki, bu yeni aşılanma bize uymuyormuş.  Şuan her hangi bir işte yer almadığım ve sahnede herhangi bir oyunda bulunmadığım için yaş sıralamasını beklemeye devam ediyorum. Çok büyük bir sorun mu tabi ki değil. Yeter ki hep beraber yeniden sağlığımıza kavuşalım. Korona sebebiyle şahsi fikrim olarak uzak kalmayı tercih ettiğim setlerden biraz daha uzak kalabilirim. Keşke tek derdimiz Korona olsa diyeceğimi hiç düşünmezdim ama diyorum. Doğa bizden intikam almaya devam ediyor. Marmara Denizi’nde başlayan ve çok hızlı bir şekilde yayılmaya devam eden deniz salyası denizlerimizin ne kadar kirletildiğini gözler önüne seriyor. Kirlenen denizlerimizi yine doğanın çocuğu olan denizhıyarları temizleyebiliyormuş. Hem de hiçbir teknolojinin yapamayacağını yapabiliyorken, denizhıyarları da avlanıyor maalesef ki. İnsanoğlu olarak neden her şeye zarar vermek için varmışız gibi davranıyoruz ve hiçbir şeye saygımız yok? Biraz saygı, düşünce, empati aslında doğanın hepimizin geleceği olduğunu sık sık hatırlamak ve hatırlatmak gerekiyor. Hazır doğa demişken, Ay yapım ve Tema Vakfı iş birliği ile şahane bir oluşuma imza atıldı. Ay Yapım’ın “Çukur” adlı fenomen dizisinin Pr’ından yararlanan Ay Yapım, “Çukur” ormanı adı altında “Doğa Nefes Alsın” dedi. Emeği geçen koca yürekli ekibe büyük bir alkış. Yüreğinize sağlık.
Yaz aylarının gelmesiyle, yeni açılımla beraber güzel bir haber de Kadıköy Belediyesi’nden geldi. Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilen tiyatro festivali bu yılda düzenleniyor. Kadıköy Belediyesi’nin yetişkin tiyatro tahsis başvurularının başladığı duyuruldu. Tiyatroları özledik, festivalleri daha çok özledik. Büyük bir alkış da CerModern’den geliyor; 2020 yazında olduğu gibi bu yaz da açık hava sahnesini özel tiyatrolara, dans stüdyolarına ve alternatif müzik gruplarına ücretsiz olarak tahsis ettiğini duyurdu. İKSV tarafından düzenlenen 49. İstanbul Müzik Festivali kapsamında TSKB işbirliğiyle “Yarının Kadın Yıldızları” adı altında Destek Fonu’ndan yararlanmaya hak kazanan 13 genç kadın müzisyenler belirlendi.
Dünyaca ünlü sanat fuarı Art Basel’in edisyonunun Eylül ayında fiziki olarak gerçekleşeceği duyuruldu. 2019’dan beri ilk kez fiziki olarak gerçekleşecek olan fuar tüm önlemler alınarak, 20-26 Eylül 2021 tarihine hazırlanıyor. Fuar ziyareti için sıkı önlemler ziyaretçileri bekliyor olacağa benziyor. Fuar kapasitesinin %20’sinden daha az ziyaretçi kabul edilecek. Ziyaretçilerin ya Covid-19 aşısı yaptırmış olmaları gerekiyor ya da Covid -19 testinin negatif sonuçlarıyla birlikte gelerek giriş yapabilecekler. Şu sıra gündemde vaka sayılarının hız kesmeden artmaya devam etmesiyle birlikte her şeyi çok da kesin konuşmamak gerek. Bize bu süreç bunu öğretti diyebilirim. Eylül ayı geldiğinde gerçekleşecek etkinliklerde buluşabilmek dileğiyle.
Sağlıkla, Sevgiyle ve Sanatla kalın…
Sevgilerle,
Merve ÖZGÜNEŞ
OYUNCU
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum