Merve ÖZGÜNEŞ

Merve ÖZGÜNEŞ

Sanat ve Hayat
[email protected]

Buruk, Eksik Devam Ediyoruz…

14 Mart 2021 - 11:19

Buruk bir haftadan herkese merhaba! Boğazımızda bir düğüm,tam orada kaldı ve bir türlü gitmiyor. Geride bıraktığımız haftaya hiç güzel başlayamadık. Birbiri ardına gelen her olumsuz haber neredeyse bitmek bilmedi. Önce sanat camiası için büyük bir kayıp verdik. Arkasında da uzmanlar açıklamalarda bulundu. Vaka sayıları artıyor… Her yer bir bir kırmızıya dönüyor. Nisan ayında yeniden kapanırsak kimse şaşırmasın derim. Bir açıl bir kapan artık hepimiz için alışkanlık haline geldi.
Her şeyi bir kenara koyuyorum. Geçen hafta kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılan usta oyuncu Rasim Öztekin’den gelen haber tüm sanatseverleri üzdü. Tiyatroya büyük katkıları olan ustamızın 1980’den bu yana oynadığı oyunlar sayısız… Kendisi yakın zamanda kalbi yüzünden sahneye çıkmama kararı almak zorunda kalmıştı. Bunu da 2016 yılında Ferhan Şensoy’dan devraldığı, tiyatromuzun simgelerinden biri olan Kel Hasan Efendi’nin Kavuk’unu Şevket Çoruh’a devrederken öğrendik. Sağlığı sebebiyle Kavuk’la sahneye çıkamayacak olan usta oyuncu Rasim Öztekin’i son kez sahnede “Kavuk” devrederken gördük. Sayısız tiyatro oyunu, sayısız filme imza attı. Şimdi filmleri ve oyunlarıyla bizimle birlikte kalmaya devam ediyor. Çınar’ın yaprakları tek tek düşmeye devam ederken, en çok üzenleri de erkenden düşenler oluyor. Değerli ustamızın ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı dilerim. Yolunun ışıklar içinde olması dileğiyle.
Semaver Kumpanya’sı güzel bir haber duyurdu. En çok izlenen oyunlarından biri olan “Metot” adlı oyunu çok yakında Gain’de izleyebileceğiz. Bu haber şahane bir haber diyebilirim. Gelir gelmez izleyeceğim. Gerçi sahnede izlemekle dijitalde tiyatro izlemek hiç aynı olmuyor maalesef ki. Ama gidemediğim içimde kalan Metot’u izlemeyi isterim. Kim bilir belki yeniden eski düzenimize döneriz, sahneler perdelerini açar. Bizler de seyirci koltuğumuzdan yeniden oyunlarımızı izleyebiliriz. O zaman gelene kadar tiyatroyu özleyenler olarak dijital yayınlarla idare etmeye devam edeceğiz. Bir başka duyuru da BKM’den geldi.  BKM Mutfak “Yeni oyuncu ve yazarlarını arıyor.” duyurusunu paylaştı. 26 Mart 2021 tarihi başvuru için son gün kaçırmak istemeyen ve değerlendirmek isteyen herkes detaylı bilgilere BKM’nin sayfasından ulaşabilirsiniz.
Bir duyuru da TRT’den gelmişti. İlk kez geçen yıl uygulanmaya başlanan “TRT Yetenek Kariyer Programı” bu yılda başvuruları aldığını duyurmuştu.  29 Ocak -14 Mart 2021 tarihinde gerçekleşen başvurular yeni yeteneklere ve yeni mezunlara iş olanağı sağlıyor. TRT çatısı altında gerçekleşen bu yol açılımının başka kurumlara da örnek olması dileğiyle…
Sevgiyle, Sağlıkla ve Sanatla kalın…
Sevgilerle,
Merve ÖZGÜNEŞ
OYUNCU
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum