Merve ÖZGÜNEŞ

Merve ÖZGÜNEŞ

Sanat ve Hayat
[email protected]

Dijital Hayatta Bir Kadının Baş Kaldırışı

31 Ocak 2021 - 11:25

Evlerimizde geçirdiğimiz bir hafta sonundan daha herkese merhaba! Herkesin akılında tek bir soru: Bu süreç ne zaman bitecek?Restoranlar ne zaman açılacak? Asıl soru ne zaman normal hayatımıza döneceğiz? Bu süreçte insanlar evlerinden sosyalleşmeye çalışırken, çoğu kişi ise geleceğin yatırımı olarak düşünüp dijitalle yöneliyor. Herkes dijitale kanal açma veya dijitalde iş yapma girişiminde bulunuyorlar. Koronanın başından beri çoğu kişi sosyal medya üzerinden canlı yayınlar yaparak dikkatleri üzerine çekmişti. Şimdi de bu gelişmelerin devamına şahit olacağız gibi duruyor.
Yeni dijital kanallar açılırken, Netflix platformuna rakip olabilecek kanallar var mı?,yok mu? Bazı platformlar rakip olabilir fakat yeniler henüz rakip statüsüne sahip değiller. Ancak kendi kulvarlarında yarışabilir gibi gözüküyorlar. Yakın zamanda sosyal medya üzerinden yayın hayatına başlayacak olan vebirçok programı bünyesinde bulunduran “YouTvizyon” işinde deneyimli isimleribir araya getiriyor. Programlarınıhem canlı yayınlarla hem de YouTube üzerinden eş zamanlı paylaşımlarıyla seyirci ile buluşturmaya başladı. Bu kanal üzerinden gelen teklifi ben de kabul ettim. Her hafta Perşembe “Hayatın Renkleri” adlı programımlave birbirinden renkli konuklarımla canlı yayında izleyenlerle buluşmaya hazırlanıyorum. Aynı zamanda yazar Serhat Kaya ile birlikte her cuma gece yarısı “Gece Çorbası” adlı sohbet ve eğlence içerikli bir programlada izleyiciler ile buluşacağız. Her şeyden önce yararlı işler yapabilmek niyetiyle, sevileceğini umuyoruz. Tiyatroların kapalı kaldığı dönemi en iyi değerlendirenlerden biri de sorgusuz sualsiz seyircisinin kalbini fetheden Zorlu PSM Dijital Sahne; her hafta yayınladıkları oyunlarla ve etkin kullandıkları YouTube sayfalarıyla seyircinin nabzını dijital mecradan tutmaya devam ediyor. Her hafta başka bir mecradan oyun izleyeceğim diye niyetlensem de Zorlu PSM’in Dijital Sahnesi’nden kendimi alamıyorum. İbrahim Çiçek’in uyarlaması ve yönetmenliğinde haftanın yeni oyunu Sofokles’in eserlerinden “Antigone” yayınlandı. Sofokles’in, Antigone’sine Songül Öden hayat veriyor. Oyunun 14. dakikasına kadar Songül Öden’in performans oldukça donuktu. Oyunun içerisine beni bir türlü çekemedi. Beni oyunun içine çeken Güven Murat Akpınar’ın performansının başlaması oldu. Kreon karakterine ruh üfleyen Akpınar jest ve mimiklerini o kadar iyi kullanıyordu ki oyunun içine dalmamak imkânsızdı. Performansının başlamasıyla birlikte kendimi bir saray odasında Kral Kreon ile Antigone’nin arasında yaşanan ana gizli şahit oluyordum sanki... Oyun içerisinde en dikkat çeken replik ise “İstediğini söylemek ve istediğini yapmak sadece kralların ayrıcalığıdır, değil mi?” sorusu aslında ne çok şey anlatıyor. Bu cümle hayatın ve zamanın her dönemine, her gündeme, her yıla uyarlanarak değerlendirilebilir. Oyun içerisinde kullanılan dekorlar bembeyaz, kostümler bembeyaz ve merdiven dekorunun üzerindeki tablo şehvet ve savaş betimlemesiyle dikkat çekici bir tercih olmuş. Dekoruyla ve kostüm tercihleriyle oldukça başarılı olduğunu söylemeliyim. Neredeyse 18 dakikayı bulan bu oyun kaçırılmamalı diye düşünüyorum. Güven Murat Akpınar’ın performansını daha fazla izlemek isterdim. Emeği geçen herkesin yüreğine sağlık. Alkışınız bol, izlenmenizin çok olması dileğiyle. Hafta sonu evde otururken kendinize zaman ayırıp izlemenizi tavsiye ederim.
   Zorlu PSM üzerinden dikkatimi çeken bir diğer dijital yayın ise “Sahne Tozu Yutanlar” adlı program oldu. Cem Davran & Hakan Gerçek’in yer aldığı iş, izlenesi bir öneri olacağı için bu hafta sonunuzda yer verebilirsiniz. Sevgiyle, Sağlıkla ve Sanatla kalmanız dileğiyle…
Sevgilerle,
Merve ÖZGÜNEŞ
OYUNCU
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum