Merve ÖZGÜNEŞ

Merve ÖZGÜNEŞ

Sanat ve Hayat
[email protected]

Eli Kulağında… Az Kaldı.

08 Kasım 2020 - 11:15

Geride bıraktığımız haftanın gündemi dolu diyebiliriz. Ülkelerde alınan yeni tedbirler, geç gelen tedbirler, ABD seçimi derken, tüm dünyayı bir kenara bırakalım en çok canımızı yakan ise İzmir Depremi oldu. İzmir depreminde sevenlerini kaybeden herkesin başı sağ olsun. Denetlenmeyen binalar, doğru düzgün yapılmayan inşaatlar canlara mal oluyor. Buna dur diyecek kişinin sesini bekliyoruz. Daha fazla can kaybı yaşamadan, yeni bir felaket ile daha burun buruna gelmeden.

Bu haftada bütün gözler dünyanın her köşesinde korona vakaları ve alınan kararlardayken, benim dikkatimi çeken ise bir kampanya oldu.Temmuzdan ayında geldiğimiz bugüne kadar birçok tiyatro kampanya oluşturdu. Birçok tiyatro da kapandı. Özel Tiyatrolardan DasDas Sahne yeni bir kampanyaya adım attı. Pandemi sebebi ile az kapasite seyirci ağırlayan tiyatroları ve kapanan tiyatro salonlarını da düşünerek başlatıldı. Kampanya ile birlikte DasDas Açık Sahne ile her ay pandemiden etkilenen tiyatrolar için bedelsiz olarak da kapılarını açacak. “DasDas İçin Adım At, Açık Sahne Başlasın, Boş Koltuklar Dolsun” kampanyası kapsamında 7-8 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilen İstanbul Sanal Maratonu Koşusu ile tiyatrolara destek olabileceksiniz. 30 Ekim – 30 Kasım tarihleri arasında “fongogo.com” adresi üzerinden size sunulan destek paketleri ile de destek olabilirsiniz. Daha fazla kişiye duyurulmasına yardımcı olarak DasDas Sahnenin hem kendileri hem de zorlanan tiyatrolara destek olmak amacıyla sanata sahip çıkarak attığı adıma biz de bir adımla destek olabiliriz.

Saype İstanbul’da!  Duvarların Ötesinde projesi ile sokak ve arazi sanatını birbirine bağlayan Saype’insekizinci durağı İstanbul oldu. Paris, Cenevre, Berlin, Torino gibi şehirlerde gerçekleşen proje ise şimdi İstanbul’dan geçiyor. 8 Kasım 2020 tarihine kadar Taksim Sanat ( Taksim Metro Girişi) sanatseverleri ağırlıyor.

Geçen hafta İngiltere’nin 1 ay sokağa çıkma yasağının ardından bir harekette bizden geldi. Bütün restoranlar, tiyatrolar vb. yerlerin gece 22:00 ‘da kapatılması kararı açıklandı. Bu karar kapsamıyla birçok tiyatro kurumu oyunlarının başlangıç saatlerini daha erken bir saate çektiklerini sosyal medya hesapları üzerinden duyurdular.

Dikkatli olmamız hususunu hatırlatmama gerek var mı bilemiyorum. Önüne geçilemeyen Korona virüs sebebiyle yeniden sokağa çıkma yasaklarının  “Eli kulağında” diyebilirim.

Sevgiyle, Sağlıkla ve Sanatla Kalmanız dileğiyle…

Sevgilerle,

Merve ÖZGÜNEŞ

OYUNCU

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum