Merve ÖZGÜNEŞ

Merve ÖZGÜNEŞ

Sanat ve Hayat
[email protected]

Gerçekten Mutlu muyduk?

31 Ağustos 2019 - 10:09

Mutluyduk Belki Bugüne Kadar…

Teknoloji çağı bizler için şans mı? Yoksa büyük bir tehlike mi? Büyük başarı yakalayan, Paolo Genovese’nin yazıp yönettiği “Perfetti Sconosciuti” (Muhteşem Yabancılar) filmi. Türk Tiyatrosunda, Two two production projesi olan “Mutluyduk Belki Bugüne Kadar” ismiyle sahnede yer alıyor. Yeni sezonda Aralık 2019’a kadar sahnelenmeye devam edecek olan oyunun kadrosunda Giray Altınok, Canan Atalay, Faruk Barman, Başak Kıvılcım Ertanoğlu, Gökçe Eyüboğlu, Fehmi Karaarslan, Deniz Karaoğlu var. Tiyatro uyarlamasını Kerem Pilavcı’nın gerçekleştirdiği, oyunun yönetmen koltuğunda ise Ahmet Sami Özbudak yer alıyor.

Eskiden günlük tutulurdu. Hatta bu günlüklerin bir de asma kilitleri olurdu. Çünkü Günlük kişinin özelidir ve asla bir başkasının günlüğü okunmazdı. Artık her şeyin dijital olduğu bir çağdayız, elimizden bırakamadığımız telefonlarımız günlüklerin yerini aldı. Tek bir farkla günlük saklanırken, şimdilerde her şey gözler önününe konuyor. Mahremiyet duygumuzu, telefonlara koyduğumuz şifre veya parmak izinde saklıyoruz. Farkında olalım ya da olmayalım; kontrol edelim ya da etmeyelim, kişisel verilerimiz, mesajlarımız, fotoğraflarımız tüm mahremiyetimiz bir gerçek ki, aslında saklı değil.

Oyun, Yedi yakın arkadaşın bir evde toplandığı,“Mutluyduk Belki Bugüne Kadar “ dünyamızı merkezine koyduğumuz akıllı telefonlarımız üzerinden samimiyetimizi ve gerçeklikliğimiz sorguluyor. Cep telefonlarının birer tehlike olduğunu anlatan oyun, dinamik temposu ve başarılı oyunculuk performansları ile dikkat çekiyor… Farklı meslekleri, hayata karşı farklı bakış açılarına sahip olan üç çift ve bir boşanmış arkadaşlarının en önemli ortak noktaları, uzun yıllardır süren arkadaşlıkları ve her koşulda bugüne kadar kopmamış olmaları. Peki… Bu yedi arkadaş birbirilerini ne kadar iyi tanıyorlar? Ne kadar birbirilerine açık, samimi ve dürüstler… Arkadaşlarının evlerinde, toplanan grup bir araya geldikleri gece de bir oyun oynarlar. Oyunun kuralı son derece basittir. Herkes cep telefonunu masaya koyar ve o akşam alacakları her mesaj, mail ve telefon görüşmeleri açık şekilde yapılacaktır… Gizli sırlar ve itiraflar eşliğinde ki, oyunun ritmi git gide artar. Aynı zamanda oyunda, eşcinselliğe karşı kullanılan eril dille karşı da dikkat çekiliyor. En yakın arkadaşınızın eşcinsel olduğunu yıllar sonra öğrenseydiniz siz ne yapardınız? Oyunun, siyah- beyaz arasında ki gri tonun geçişi, seyirciye hissettirmeden yumuşak bir geçiş ile kurgulanmış. Oyun bittiğinde aklınızda “ Ya öyle olsaydı?” sorusuyla ayrılacağınızı vurgulamak isterim.

“Mutluyduk Belki Bugüne Kadar” Elimizden bırakamadığımız telefonların, dijital dünyada kurduğumuz mahremiyetin ortaya konmasının nelere sebep olacağını tokat gibi yüzümüze vururken, yeni sezonda, henüz izlememiş olanlar için mutlaka izlenmesi gereken oyunlarından biri. Listenizin başına eklemenizi tavsiye ederim. Tüm ekibin emeğine, yüreğine sağlık. Sevgilerle…

Merve Özgüneş

Oyuncu

YORUMLAR

  • 0 Yorum