Merve ÖZGÜNEŞ

Merve ÖZGÜNEŞ

Sanat ve Hayat
[email protected]

İnişli – Çıkışlı Hayat… 

23 Mayıs 2021 - 14:15

   Herkese yeni bir haftadan merhaba! Geride bıraktığımız hafta içinde vaka sayıları ve ölüm sayıları maalesef ki artmaya devam etti. Kapanmamız pek bir şeye yaramış gibi görünmüyor. Tatile gidenler virüsü ya başka bir şehre taşıdı ya da dönüşlerinde getirdi herhalde. Artık hakkımızda hayırlısı, ne diyelim böyle yaşamaya alıştık artık.
   Güzel şeyler olmuyor değil, hayatın bir köşesinde güzel şeyler de yaşanıyor. Uluslararası Adana Tiyatro Festivali’nin 22’ncisi bu yıl yeniden düzenleniyor. 2 yıldır her etkinliğin durduğu gibi festivaller de ertelenmişti. 24 Mayıs’ta başlayıp,2 Haziran 2021 tarihinde sona erecek olan festival Covid-19 sebebiyle kısıtlı izleyiciyi ağırlayacak. Tüm önlemlerle birlikte seyirciler üzerinde HES kodu kontrolü de gerçekleştirilecek. Yeni düzene her alanda uyumlanıyoruz. Bu güzel haberin ardından bir güzel haber de New York’dan geldi. Değerli yönetmenlerimizden İlker Savaşkurt ödülünü yineledi.  İlk uzun metraj filmi olan Damat koşuğu ile layık görülüp ödül kazanmıştı. İkinci uzun metraj filmi ile de aynı ödülünü yeniledi ve bizleri gururlandırdı. 16. Harlem Uluslararası Film Festivali’nden, “En İyi Yabancı Film” ödülü “Reflection (Akış)” filmine geldi. Emeği geçen tüm ekibin yüreğine sağlık. Alkışınız bol, ödülünüzün çok olması dileğiyle. İKSV’nin Ulusal Kısa Film ve Ulusal Belgesel Yarışması gösterimleri online olarak 20 Mayıs’ta başladı. Bir başka haber ise Pilevneli Galeri artık Bodrum’da da sanatseverleri ağırlıyor. Bilen bilir en sevdiğim galerilerden biridir. Daniel Firman “ Duvar Dansı” 12 Mayıs-6 Haziran 2021 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağılamaya devam ediyor. Şimdi Bodrum’da olmak vardı.
   Moda Sahnesi’nden yeni bir oyun daha geldi. 25 Mayıs 21:00’dan itibaren 26 Mayıs 23:59’a kadar online olarak izleyebilirsiniz. Gelelim yeni oyuna “ Her Güne Bir Vaka” adlı oyun haftanın yedi gününün adını taşıyan yedi kadının Covid-19 öyküsü anlatılıyor. Yaşanan durumları bir yandan dalga geçerek bir yanda da iğneleyerek anlatıyorlar. Bence bu oyun izlenmeli derim. Benim izleyeceğim oyunlar listesine girdi bile ve bu hafta içinde izleyeceğim.
   Kendimizi geliştirmek bu süreci olduğunca iyi değerlendirmek ve kendimize bir şeyler katmak için en iyi zamanlar aslında. Farklı ilgi alanları edinmek isterseniz takip etmenizi tavsiye edeceğim bir yer var. Ayrıntı Akademi’nin sosyal medya hesabına bir göz atabilirsiniz. Daha önce birçok Edebiyat okumaları ve başka atölyelerine de katıldığım Akademi online olarak güzel programlara devam ediyor.
   Güzel Şeylerin yanında kötü şeyler de oluyor. Her şeyden önce hepimizin sağlığı yerinde olsun en önemlisi bu unutmayalım derim. UNESCO müzelerle ilgili açıklama yaptı. Covid-19 süresince kapalı kalan müzeler ortalama 155 gün kapalı kalarak gelirlerinde yüzde 40-60 oranında düşüş yaşadıklarını raporlamışlar. Bir başka üzücü haber ise, Avrupa’nın en önemli sanat fuarlarından TEFAF Maastricht’in 2021 edisyonu bir kere daha iptal edilmiş. Fuar online gösterim ile gerçekleşecek. Bir ertelenme haberi de bizden Cem Yılmaz’ın devam eden gösterimi CMYLMZ Diamond Elite Platinum Plus 20-21 Mayıs tarihinden, 2-3 Haziran 2021 tarihine ertelendiği duyuruldu. Gösteri yeni tarihinde TİM Show Center’da gerçekleşecek.
Gündem yine dolu dolu gördüğünüz üzere…
Sevgiyle, Sağlıkla ve Sanatla kalın…
Sevgilerle,
Merve ÖZGÜNEŞ
OYUNCU
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum