Merve ÖZGÜNEŞ

Merve ÖZGÜNEŞ

Sanat ve Hayat
[email protected]

İşveli, Cilveli Hürmüz…

05 Eylül 2019 - 09:28


 Birçok kez tiyatroda sahnelenen ve sinema uyarlamasının da yapıldığı  “Yedi Kocalı Hürmüz” ün tekrar sahneleneceğini duyduğum da çok sevinmiştim. Oyunun, yönetmen koltuğunda Müjdat Gezen yer alırken, oyuncu kadrosunda; Birce Akalay, İlker Ayrık, Yonca Evcimik, Ercan Bostancıoğlu, Suzan Kardeş, Ömür Arpacı, Mehtap Ar, Arzu Okay, Can Bana, Aykut Taşkın, Barış Taşkın, Cengiz Okuyucu ve Cengiz  Gezgin yer alıyor. Türk mizahının en değerli oyunlarından biri olan Yedi Kocalı Hürmüz, 2019- 2020 sezonunda ki yerini alacağını duyurdu. Oyun bu senede seyircisini, Tim Show Center’da kucaklayacak.

 

  Farklı meslek gruplarından ve birbirinden ayrı karakterden 6 kocası olan Hürmüz'ün yedinci kocasıyla evlenmesiyle yaşanan olayları mizahi dille anlatan müzikal -komedi.  Müzikalde, Atilla Özdemiroğlu'nun ünlü bestesi "Yalnız Kullar " parçasının yanı sıra Sadık Şendil'in vasiyeti üzerine İstanbul türkülerinde bulunduğunu, Müjdat Gezen bir röportajında belirtmiştir. Oyunun dekoruna bayıldım. Özellikle döner sahnede oynanması ayrı bir estetik ve farklılık katıyor. Kostümler şahane…  Usta aktör Müjdat Gezen oyunu yeniden sahneye taşırken, metin üzerinde biraz oynamış ve imzasını replikler üzerine atarak, mesajını ince şekilde vermiş. 
 

 Oyunun esas kadını Hürmüz karakterine hayat veren Birce Akalay işveli, cilveli Hürmüz’ü sahneye ustalıkla taşımış. Vücut dilini iyi kullanan oyuncunun, canlı sesi de gayet güzel. Doktor karakterine hayat veren, İlker Ayrık ise komedinin hakkını her zaman veriyor. Seyirciye nasıl dokunacağını çok iyi bilen bir oyuncu. Enerjisi harika… Yonca evcimik’in karakteri ise kendisi için dikilmiş bir kostüm gibi. Evcimik, oyun sırasında tek bir şarkı ile bizi çocukluk yıllarımıza götürmeyi başarıyor. Keyifle izlediğim, gülme krizlerine girdiğim, keşke bu oyunda yer alsaydım dediğim nadir oyunlardandı.

  Sadık Şendil’in bıraktığı değerli miras. Gülmeye ihtiyacınız varsa, “Yedi Kocalı Hürmüz”  oyununa hiç vakit kaybetmeden yeni sezonda gidin derim. Usta duayen, Müjdat Gezen başta olmak üzere tüm ekibin emeğine, ruhuna sağlık. Alkışları bol. Sahnelerinin uzun soluklu olması dileğiyle. Sevgilerle… 

Merve Özgüneş

Oyuncu


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum