Merve ÖZGÜNEŞ

Merve ÖZGÜNEŞ

Sanat ve Hayat
[email protected]

Yeni Başlangıçlara…

03 Ocak 2021 - 09:52

2021’in ilk hafta sonundan herkese merhaba. Yeni dilekler, hayattan yeni beklentiler içinde yeni bir yıla daha başladık. Yeni yıldan herkesin kendine özel istekleri vardır, fakat bu sene tüm insanların en büyük dileği salgın bitmesi ve hayatlarımıza geri dönmek oldu. İlk kez tüm dünya tek bir dilek altında buluştuğumuzu söyleyebiliriz. Şuan hayatımıza geri dönmekten, sevdiklerimizle kavuşabilmekten, sağlıktan daha önemli ne isteğimiz olabilir ki?Sonunda 2020’yı arkamızda bırakmamızla beraber aklımda 2021’in bize neler getireceği sorusu var. Umarım hepimiziçin güzel hatırlayacağımız bir yıl olur.
Perdelerini kapanma tehlikesi altına girerek kampanya başlatan Kumbaracı50 başlattığı kampanya sonunda kendisi ile birlikte sanatseverlerin yardımıyla birçok sahneye de destek oldu. Hayal Meal Sahne, İstanbulmpro Sahne, Koma Sahne, Tatavla Sahne, Kadıköy Theatron, Apartman Sahne, Eylül Sahnesi ve Çıplak Ayaklar Stüdyosu dâhil olarak sahnelere kira desteği verildiğini sanatseverlerle paylaştı. Kumbaracı50 başlattığı kampanya dolayısıyla kendisiyle birlikte birçok sahneye desteğinden dolayı bin teşekkür. Bir destek kampanyası da İstanbul DasDas Sahne’den geldi. Festtogether adı altında 2-3 Ocak 2021 tarihleri arasında düzenledikleri festival ile salgında etkilenen sanat emekçilerine destek olmak amacıyla düzenleniyor. Büyük bir alkışı hak eden İstanbul DasDas Sahne ve etkinlikte yer alan tüm sanatçılara bin teşekkür. Bir başka güzel duyuruda Dot Tiyatro’dan geldi. Dot Tiyatro artık Kemerburgaz’da ormanın içinde yer alıyor. Zor zamanları değerlendirirken, yeni mekânıyla birlikte sanatseverlerin de desteğiyle “Birlikte Bir Orman Kuralım” ile yola çıkarak yeni bir oluşum başlattılar. Dot Tiyatro ekibine destek olan sanatseverler adına fidan dikeceklerini duyuran sanat ekibi, yeşillikleri çoğaltarak sizleri hem doğaya hem de sanata destek olmaya çağırıyor. Detaylı bilgilere “dotormanada.com” üzerinden ulaşabilirsiniz. Yeni gelişmelerden biri de 31 Aralık 2020 tarihine kadar faaliyetleri ertelenen sinema salonlarının açılışı 1 Mart 2021 tarihine ertelendi. Sinema sektörünün talebi doğrultusunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda sürecin uzatılmasına kararı verildi.
Sahnelerin kapalı kalması süresiyle beraber, yeni çözümler altında oyunlarını toplamaya ve seyircisi ile dijital platform üzerinde buluşmaya başladı. Yeni oluşumlardan bir tanesinde “tiyatro.net” adresi altında toplanıyor. Yakında birçok oyunun yayınlanacağı site çatısı altında tiyatro oyunlarını izleyebilirsiniz.
Sağlıkla, Huzurla, Mutlulukla, Sevgiyle ve Sanatla dolu, güzel gelişmelere uyanacağımız bir yıl olması dileğiyle… Yeni Yılınız Kutlu Olsun…
Sevgilerle,
Merve ÖZGÜNEŞ
OYUNCU
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum