Mustafa ÖZBEY

Mustafa ÖZBEY

[email protected]

Bu 4 Şeyi Yaptıysan Yılın İyi Geçti Demektir

23 Temmuz 2017 - 13:30

Eğer kendinizi geliştirme konusunda ciddiyseniz aşağıdaki 4 soruyu düzenli olarak kendinize sormalısınız. Her soru 2016 yılını nasıl geçirdiğinize dair cevaplar vererek 2017’nin sizin için daha da iyi bir yıl olması konusunda yardımcı olacak.

 

#1 Daha pozitif oldun mu?

Başarının anahtarı pozitif düşüncedir.

Etrafınızdaki fırsatları yakalamayı öğrenene kadar potansiyeliniz boşuna harcanacaktır. İyimser bir bakış açısı ile hem kendinizi daha iyi konuma getirebilir hem de daha üretken olabilirsiniz. 2016’da olaylara iyi tarafından bakabildin mi yoksa zaman zaman karanlık tarafa geçtiğin oldu mu?

Bazı insanlar doğuştan daha pozitiftir ancak zamanla kendimize en kötü olaya bile pozitif bir şekilde yaklaşmayı öğretebiliriz. Eğer zaten pozitif biriyseniz 2017’de de önceliğiniz bu mükemmel yeteneğinize tutunmak olsun!

#2 Güçlü ve zayıf yönlerinle ilgili daha fazla şey öğrendin mi?

Güçlü ve zayıf yönlerinize dürüstçe bakmak zor olabilir.



Konu sadece kendimize dürüst olmamızın zor olması değil, hepimiz karmaşık yaratıklarız ve farklı durumlara farklı açılardan farklı ruh haliyle bakabiliyoruz. Bu yüzden nerelerde iyi olduğunuzu nerelerde kendinizi daha geliştirmeniz gerektiğini görmek için zaman ayırmaya değer.

Yıl boyunca neler iyi gitti ve neyi daha farklı yapabilirdin?

Önümüzdeki birkaç ay için zayıf yönlerinizi iyileştirmek ve iyi olduğunuz yönleri de daha da güçlendirmek için güzel bir plan yapın. Kimse mükemmel değildir ancak kendinizi objektif olarak değerlendirmeniz becerilerinizi, yeteneklerinizi ve gelecek planlarınızı gerçekleştirmenize yardımcı olacaktır.

#3 Gerçekten ne istediğini daha iyi anlayabildin mi?

Yaşın ilerledikçe hayattaki isteklerin değişecektir.



Örneğin, 20’li yaşlarda üniversiteyi garantilemek veya kariyer merdivenlerini tırmanmaya başlamak istersiniz. Yıllar geçtikçe istediğinizin ruhsal olarak kendinizi geliştirmek, uzun süreli bir ilişki veya aile kurmak olduğunu görürsünüz.

2016’ya baktığınızda, 12 ay içinde hayalleriniz ve istekleriniz değişti mi onu düşünün. Eğer değiştiyse, bunlara yaklaşmak için planlarını veya yaşam tarzını değiştirmeniz gerekiyor mu? Eğer istekleriniz değişmediyse 2016’da bu bunlara yaklaşabilmek için doğru adımları attınız mı?

#4 İşinde veya kişisel hayatında en az bir gelişme kaydettin mi?

Kişisel gelişim için her zaman müthiş veya kahramanca başarılar elde etmeniz gerekmez.

Konfor alanınızın dışına çıkmayı istediğiniz sürece doğru yoldasınız demektir. 2016’da üstesinden geldiğiniz zorlukları düşünün. Korkularınızı veya hırslarınızı keşfedebildiniz mi? Üstesinden geldikleriniz hayatınızı tamamen değiştirecek önemde olmasa bile, kendinizi olmak istediğiniz kişiye yaklaştırmak için zorladığınızdan dolayı kutlayın.

Hayatınızı inceleyip gelecek sene için plan yapmak sıkıcı bir iş olabilir, ancak kendi içinize bakmak doğru yolda olduğunuzun göstergesidir. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum