Mustafa ÖZBEY

Mustafa ÖZBEY

[email protected]

Mutluluk Gerçekte Bulunur, Hayallerde Değil

31 Ağustos 2017 - 11:52

Mutluluğa ulaşmak için, zor günler geçirmek zorunda kalma ihtimalimiz yüksektir, ancak bu, elde ettiğimiz şeyin değerini gerçekten bilmenin tek yoludur. Gerçek mutluluk gerçekte bulunur, rüyalarda değil.

 

Hayaller önemlidir. İçimize umut ilham verirler ve mutluluğu tatmamızı sağlarlar. Bununla birlikte, eğer bu mutluluğu sonuna kadar istiyorsak, bakışlarımızı gerçeğe çevirmeliyiz.

Hayallerimizin birçoğu sadece burada kalır. Asla yaşayamayan fikirler. Belki de, onları yeterince düşünmediğimiz içindir. Belki de o an bizi sarhoş eden gücümüzle kendimizi yönlendirmeliyiz.


 


Fakat, bu fikir binlerce engeli kaldıran daha ciddi bir şey olma potansiyeline sahiptir.

Önemli olan gerçektir



Çelişkili görünüyor değil mi? Sadece düşüncede kalan hayaller ve gerçekliğin bize attığı tokat ve bizi geriye itmesi, farklı şeylerdir. Anahtar nokta ise dengeyibulmaktır.

Öncelikle, ayaklarınızın yere basmasını sağlayacak birkaç önemli şeyi akılda tutmak esastır:


Niyet ettiğiniz şeyi elde edebiliyor musunuz? Farkında olmadan, çoğu zaman ulaşamayacağımız yerlere ulaşmak isteriz. Bu istemediğimiz için değildir, çünkü bunu yapmak için imkanımız yoktur. Para, iş ya da aile meseleleri olsun, bu gibi şeyler yüzünden hayallerinizin meyvelerini toplamanızı engelleyecek çok şey vardır.
Güçlü ve zayıf yönleriniz hakkında dürüst olun. Kan görmek sizi tutuyorsa, doktor olmak istemeyin. Gerçekçi olun. Yeteneklerinizden, iyi olduğunuz ve iyi olmadığınız şeylerden haberdar olun ve oradan başlayın.
Yol yürüdükçe açılır. Konfor alanına takılıp kalırsanız, istediğinizi bulmayı nasıl başarabilirsiniz? Başladığınızdan ve tüm hareketlerinizin istediğiniz şeye ulaşmaya yönlendirildiğinden emin olmalısınız. Eğer olduğunuz yerde durursanız, hiçbir yere ulaşamazsınız.



Buna da göz atın: Kurtulmanız gereken 6 çeşit negatif enerji



 




İstediğimiz şeyleri elde etmede başarı için temel olacak bu üç noktayı akılda tutmamız gerekmektedir.

İlk ikisi çok açık olsa da, yine de en önemlisi üzerinde çalışmanız gerekir. Olduğunuz yerde kalmayın.

Mutlulukta, her şey pozitif değildir



Mutluluk her zaman güzel renkler ve ışıklar demek değildir. Aynı zamanda gölgeler ve koyu renkler de olacaktır. Bu terimi genelde “mutlu olmak” ile karıştırıyoruz; duygularımızın sürekli olarak değiştiği göz önüne alındığında ise bu imkansızdır.


 


Mutluluk uyum içindedir ve çok basittir, şu anda olan şey bizim lehimize gelişmese bile ve etrafımızda küçük kasırgalar olsa bile.

İmkansız olan şeyleri düşünmeye başladığımızda istikrarsızlaşırız ve her şeye kolayca ve basit bir şekilde ulaşabileceğimize inanırız. Ancak yanılıyoruz.

Çaba ve fedakarlıkla istediğiniz şeylere ulaşırsınız. Kendinize, kendinizi eğitmeye, iyi olduğunuz şeylerde kendinizi daha da iyi bir duruma getirmeye zaman ayırın. Bu, kendinizi her geçen gün iyileştirmek ve hatalarınızdan ders çıkarmak demektir.

Her yanlışın sizi geriye götürdüğünü düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, bunların hepsinin hayatta bir sebebi var. Aksine, her hatanız sizi doğru rotaya yönlendirmek için bir fırsattır.

Mutluluk her zaman neşeli değildir. Sonuçta, hem olumlu hem de olumsuz duygular her zaman bize aittir. Her iki tarafın da bir amacı vardır ve sizi mutluluğa ulaştırmaya engel olamazlar.


Kaçırmayın: Hayata bakış açınızı değiştirecek 6 alışkanlık


Gözlerinizi gerçekliğe açın

Uzun bir süre gözlerimiz kördü. Gerçekten gözlerimizi açtığımızda ve şu ana kadar neyi yanlış yaptığımızı fark ettiğimizde, başarısızlığın bizi yenilgiye uğrattığına inandık.

Küçükken her düştüğünüzde yürümeyi bıraktınız mı? Dizlerinizdeki kanlar, çizikler ve kesikler yüzünden denemeyi bıraktınız mı?

Çocukken, şu andan çok daha ısrarlıydınız. Bunun nedeni, artık korku, şüphe, güvensizlik ve gerçek olmayan varsayımlar dolu olmanız.


Gitmeden, bu yazımıza da bir bakın: Sessiz kalmak konuşmaktan daha fazlasıdır


Elde etmek istediğiniz şeye doğru küçük adımlar atmaya başlayın. Sabırlı olun, zaman size çok hızlı geçiyormuş gibi gelse bile bazen aslında düşündüğünüzden çok daha yavaş ilerlemektedir.

Adım adım, vazgeçmeden, coşku, irade ve azim ile; mutluluğun gerçekte bulunduğunu, imkansız umutlarda olmadığını göreceksiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum