Mustafa ÖZBEY

Mustafa ÖZBEY

[email protected]

Türkiye'de ambulans hizmetlerinin kurucusu ...

27 Nisan 2020 - 12:22

Aladár Kovách (1866-1922), 1887'de Macaristan'da acil durumda müdahale etmek için kullanılan ambülans hizmetinin de öncüleri arasındaydı.

Osmanlı İmparatorluğunun başkentine itfaiye çalışmalarına başlamak için tasarlanmıştır. Araç gereçlerle gelen bu uzmanların amacı itfaiye hizmetlerinin bir parçası olarak ambülans hizmeti de vermekti.

Hazırlıkların sürdürülmesi ve ilk eğitimlerin yapılması için çalışmalar başlatan kişi genç Kont Manó Andrássy (1892-1953) idi. Bu çalışmaların ardından Budapeşte Gönüllü İtfaiyeciler Birliği başkanı Kont Jenő Karátsonyi (1861-1933) ve ambulâns doktoru olan Aladár Kovách da İstanbul'a geldi.

Aladár Kovách, çalışmalarıyla İstanbul Ambülâns hizmetlerinin kuruluşuyla bütünleşti.

İstanbul'daki ilk, İlkyardım Merkezi; Aziz George hastanesinde Avusturya rahibe tarikatının girişimiyle kuruldu. Bu hastane Avusturya Sen Jorj Hastanesi / Avusturya Sen Jorj Hastanesi adıyla bugün hala hizmet vermektedir...


Görüntünün olası içeriği: şunu diyen bir yazı 'KIZILAY'IN CUMHURİYETİN iLK YILLA RINDA KULLANDIGI ALBION İSİMLİ SİRKETİ TARAFINDAN ÜRETİLEN 1917 MODEL AMBULANS'

HAYATIN İÇİNDEN HİKAYELER

YORUMLAR

  • 0 Yorum