Mustafa ÖZBEY

Mustafa ÖZBEY

[email protected]

VENEDİK nasıl Kurulmuştur?

04 Ağustos 2019 - 11:10

Niçin ve nasıl? Venetian ismi neyi içinde kapsıyor ? Venedik tarihde Bataklık ve gölcüklerden oluşan kimsenin yaşamadığı bir toprak ve su parçası şeklinde bilinen bir alandır.Peki ne olduda Muhteşem ??? Roma Medeniyeti böyle bir şehir inşaa etti? Bu alanın inşaatı esasen Tüm Avrupanın Kaderini nasıl değiştirdi?

Gelelim bunun açıklamasına.Atilla Avrupa Fetih Yürüyüşünü yaparak tüm doğu ve Orta Avrupayı bir solukta geçmiş ve Roma imparorotuyla Teslim koşullarını görüşmek için Kuzey İtalya da durur ve Kamp kurar .Roma ya elçi gönderilir ve sonuç beklenilir .

Bu dönemde 2 kez bilgi paylaşımları olur sonunda Papa bizzat Atilla ya gelip ayaklarına kapanır ve aman diler .Birlikte Hristiyan gücünü yönetmesini ve Büyük İmparotor olmasını ister,ancak Atilla bunu kabul etmez .

Bu süreçte hava sogumuş ve yağmur ile kar yağışları başlayınca Atilla Ordu kampını kurdurarak askerlerini dinlendirmeyi istemiş ve Roma nın gönderdiği bir çok yiyeceklerle de tüm ordusuna rahat bir dönem geçirtmek istemiştir. Gel görelim bahar gelmiş karlar erimiş birde üstüne bol yağmur yağmış olmasıyla kampın önündeki alan bataklığa ve göletlerden oluşan balçık alana dönüşmüştür.

Yağmurları geçmesini ve havanın güneşle ısınıp zeminin kurumasını beklerken Atilla ,bir anda komutanlarından gelen asker hastalik bildirimleriyle şaşırmış ve öncw anlam verememiştir.Ancak bu sorun askerlerin neredeyse yarısına yakınında halsizlik,ateşlenme ,bulantı ve kusma ile yaygınlaşınca Atilla Roma istila seferini ertelemek zorunda kalmış ve ordusuyla Birlikte Macaristan karasına doğru çekilmiştir.

Bunu gören Roma Türk Ordusunu su ve bataklık durdurdu öğretisiyle ,bir sonraki muhtemel akınlarda da güvenli olarak yaşamak için bu bataklığın üstüne yerleşkeler yapmaya başlamış ve buraya Venetian ismini vermiştir.Zira bu Venetian isminin anlamı "Ben Ancak Bu Kadar Yapabildim " yani Atilla nın Muhteşem Türk ordusunu bataklık ve balçıkla ve burada oluşan sivrisinek yaygınlığı sonucu gelişen Sıtma sayesinde kurtarılmıştır.

İşte Türk Tarihinde yapıcı olmanın bazı yolları da böyle oluşmuştur.Avrupaya balçıkta nasıl yaşanır çözümünü başartıp günümüzde kendimizi eleştirmeye devam ediyoruz.Artık çözüm odaklı yaklaşım zamanıdır ve biz de Venetian tarzı çözümleri oluşturmayı deneyebiliriz.........


Görüntünün olası içeriği: açık hava

HAYATIN İÇİNDEN HİKAYELER

YORUMLAR

  • 0 Yorum