TOLGA GÜNEŞ

TOLGA GÜNEŞ

GOL VURUŞU
[email protected]

AZİZ BAŞKAN'DAN TOKAT GİBİ AÇIKLAMA

12 Haziran 2026 - 21:38

Bugünkü yazımın konusu, Fererbahçe'nin yeni Başkanı ve yönetimi, Fenerbahçe'nin yeni Hocası ve bu takım geçtiğimiz sezon Şampiyonluğu nasıl kendi elleriyle hediye ettiğinle ilgili olacak.

Özellikle geride bıraktığımız sezon sık aralıklarla Türk futboluna ve Fenerbahçe'ye zarar veren açıklamar yapan, ve sadece kaostan beslenen kötü niyetli futbol cahili ve futbol anarşisti bazı sözde Futbol yorumcusuna vurgu yapıp, bu kişilerin sahte ve yalan haberlerine inanmamamız ve tepki göstermemiz gerektiğine değinmiştim.

Pazar günü yapılan seçimden sonra, Sayın Aziz Yıldırım büyük oy farkıyla yeniden kulübün Başkanı oldu, bu seçimin Başkan, yönetimi ve tüm Fenerbahçe camiası için başarı ve mutluluk getirmesini, Şampiyonluk özlemi içindeki bir Beşiktaş'lı olarak diliyorum.

Seçim bitti ve o anda akbabalar düğmeye basarak, algı operasyonunu  başlattılar, günlerdir tüm futbol haberlerinde, Oğuz Çetin, Yeni Hoca Aykut Kocaman ve yardımcılarının poz poz resimlerini görüyoruz, dahada ileri giderek bu saygısız insanlar, hep aynı taktiği kullanarak, kaynağımdan aldığım bilgiler doğrultusunda diyerek, hayali Hoca'ların ağzından söylenmiş gibi ciddi algı yaratma yarışına giriyorlar. Oğuz Hoca temposu düşük diye Asensio'yu istemiyormuş ve Aykut Hoca'da Kante'yi gönderin diye rapor vermiş, işte bu tür haberler tüm Fenerbahçe camiasına büyük saygısızlıktır ve tek kelimeyle kaos yaratmaktır, ayrıca dünyada hiçbir Hoca daha imza bile atmadan böyle seviyesiz ve cahilce açıklama yapmaz. İşte tam bu noktada yılların tecrübesine sahip olan Başkan Aziz Yıldırım bugün gerçekten tokat gibi bir açıklama yaparak, yalan haber yapan hadsizlerin önünü kesti. Başkan, haberler doğru değil hiç kimseyle anlaşma yapmadık, bu tür yalan haberler yapanlara karşı, yapacaklarımızıda saklı tutuyoruz dedi. Ben bu yerinde ve nokta atışı tepkiyi ayakta alkışlıyorum, yani Başkan şöyle diyor, ayağınızı denk alın kulübü karıştırmaya kalkmayın size bedel ödetirim diyor, bende yüreğine sağlık Başkan diyorum.

Fenerbahçe Başkanı ve yönetiminin Hoca tercihine tabiki herkes saygı duyacak, ama bu konuda bende kendi görüşümü yeri gelmişken söylemek isterim. Takımın kadrosunda üst düzey müthiş oyuncular var ve kesinlikle inanıyorum eksik bölgelerede üst düzey oyuncular transfer edilecek ve Fenerbahçe diğer büyük takımlarla birlikte amansız bir Şampiyonluk yarışına girecek ve bence bu yarışta bir numaralı Şampiyonluk adayı olacak, işte bu noktada tek endişe edilecek durum Hoca tercihi olacaktır. Dünyanın yakından tanıdığı ve çok iyi alt yapılarda yetişmiş, sonrasında Avrupanın en büyük liglerinde ve kendi Milli tatımlarında oynamış elit futbolcu topluluğunu nasıl bir Hoca motive edebilir ve yönetebilir çok çok iyi düşünülmesi gerekir. Sanırım dünya futboluna imza atmış bir kadronun başında da yine dünya futboluna imza atmış bir Hoca en doğru tercih olacaktır.

Sezon bitti ve doğru analiz ne yazıkki tam olarak yapılmadı, Fenerbahçe şampiyon olamadı diye. Altı pasa kadar gelen rakiplerin burnunun ucundan vurdukları toplar gol oldu diye önce kaleci Ederson’u günah keçisi ilan eden goygoycular, aynı anda takımın beyni olan altı futbolcunun sakatlanmasını göz ardı ederek, önce alkışlayıp göklere çıkarıp sonra yere vurdukları koskoca Fenerbahçede santraforsuz bırakılan Hoca Tedesco'yu suçlu ilan ettiler.

Şimdiye kadar tek bir kişide çıkıp, doğru analiz yapıp Şampiyonluk gerçekten nasıl hediye edildi diye görüş koyamadı ortaya. Sezon bittiği için artık gerçeği söyleyebilirim. Yıllardır oynamasına rağmen kendini hiç geliştiremeyen Mert Müldür ve Çağlar Söyüncü başta olmak üzere, Süperlig oyuncusu olmayan Levent ve Yiğit Efenin bireysel hatalarından Fenerbahçe tam tamına oniki puan kaybetti, üst düzey oyunculara sahip bir takımın kulübesindeki oyuncularda üst düzey olursa, sezon sonu hüsran yaşanmaz ve mutlu sona ulaşılır. Yapılacak transferlerle Fenerbahçe'nin tüm eksiklerini gidermiş olarak lige başlangıç yapacağına inanıyorum ve başarılar diliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum