TOLGA GÜNEŞ

TOLGA GÜNEŞ

GOL VURUŞU
[email protected]

BOŞ VERE VERE NE HALE GELDİK...

19 Aralık 2020 - 11:31

Sivassporun elenmesinden sonra, Avrupa'ya bir kere daha veda ettik ve yeni yıla girerken, kendi ligimiz ile başbaşa kaldık. Yıllar hızla geçiyor ve bizde Futbol'da hızla aşağıya düşüyoruz, daha doğrusu artık düşecek yer kalmadı ve tam dibe vurduk. Türk Futbolunun üzerine ölü toprağı dökülmüş gibi bir durum yaşıyoruz, kimsenin ağzını bıçak açmıyor ve çaresizlik görüntüsü diz boyu.

TFF, Kulüpler Birliği, önemli ve bilgili spor Adamları, Futbolumuza emeği geçmiş Hocalar, hepsi kayıp ve bu feci durumdan nasıl kurtuluruz diye elini taşın altına sokacak tek bir kişiye rastlamak mümkün değil, varsa yoksa yeni transferlerin peşinde koşmak ve günü kurtarma çabasında bulunmak. Şampiyon olan takımımız seneye kaç eleme oynayacak, niye direkt finallere katılamıyoruz, Milli Takım küme düştü ve Milli felaket oldu, çözüm nedir bilende yok bu soruna kafa yoranda yok.

İlk başlardaki bilinçsiz eleştirilere rağmen tam üç yıldır, köşemdeki yazılarımda gelen felaketi ve yanlışlara vurgu yapmıştım, keşke yanılan ben olsaydım ama maalesef öngörülerim tek tek gerçekleşti ve kaçınılmaz başarısızlıkla ortada kaldık Türk Futbolu olarak. Artık söylenecek tek şey, görünen köy kılavuz istemez, en iyi şartlarda bile önümüzdeki beş yıl bence şimdiden kayıp yıllar olacaktır. Yazdıklarımı özet olarak tekrar etmeyi görev kabul ediyorum.

Bu Fererasyon ile yola devam edilemez, spor programları yaptıkları yanlışlarla Futbolumuzun önünü kapatmaya devam ediyorlar, çok değerli bir spor yazarı harika bir tespitte bulunmuş, Türk Hocalar yetersiz ve niçin Avrupadan teklif alan bir tek Hocamız yok demiş, bende aynen katılıyorum bu görüşe, daha önce dediğimi tekrar ediyorum, Kulüpler acilen eskiden olduğu gibi, bilgili kariyerli modern Futbol anlayışını uygulayacak üst düzey Hocalarla çalışmaya başlamalıdırlar, agresif Futbol anlayışı benimsenmeli ve Futbolcular yetenekleri ölçüsünde inisyatif almalıdır, sadece yan pas ve geri pas yaparak oynayalım, top bizde kalsın düşüncesi çoktan iflas etmiştir.

Hemen bir örnek vermek istiyorum, son maçında kendi sahasında farklı kaybeden Fenerbahce'nin topla oynama süresi yüzde 64, rakip takımınki yüzde 36, sanırım bu misal bile birçok şeyi anlatmaya yetecektir. Ayrıca en önemli sorunumuz ciddi bir altyapı çalışması için hala bir adım atılmayışıdır. Futbolumuzun geldiği nokta bende uzun yıllardır derin üzüntü yaratmıştır, böyle bir durumda hiçkimsenin, birşeyler yapma çabası göstermemeside üzüntümü ikiye katlamaktadır, ne yazıkki bu uyarıları yapmaktan başka bir katkıda bulunma şansına sahip değilim.

Daha önce ısrarla yazdığım bir çözümü tekrar hatırlatmak istiyorum, Türk Futbolu'nun kurtuluşu tek bir uygulamanın gerçekleştirilmesine bağlıdır. Yapılacak en doğru iş, A dan Z ye Alman Futbol ekolünün örnek alınıp başarıyla uygulanması olacaktır.

Tolga Güneş

YORUMLAR

  • 0 Yorum