TOLGA GÜNEŞ

TOLGA GÜNEŞ

GOL VURUŞU
[email protected]

CHRİSTOPH DAUM

30 Nisan 2020 - 11:31

Yaklaşık iki aydır Futbol’dan uzak kalmak hiçte güzel bir duygu değilmiş, böyle bir durumu yaşamamıştım, şunu anladımki Futbol, birçok insan gibi benimde ciddi anlamda yaşam biçimim olmuş meğerse.

Geçen yazımda’da dile getirmiştim, bu Covid-19 belasının tek faydası Türk futboluna olacak diye. Yazılı basında gelecek için kulüplerin şimdiden yapmak istediklerini açıklamaları tek kelimeyle ümit verici ve bir okadarda sevindirici söylemler. Uzun zama sonra, herkes topluca aynı şeyi düşünüyor, altyapı ve ucuz futbolcu transferi.

Beşiktaş Başkanı Sayın Çebi, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyor, bende ağzına sağlık Başkan kesinlikle olmasın diyorum. Transfer ücretlerinden indirim yapmayan Futbolcularda gidecek diye ilave ediyor, bende gönder gitsin Başkan diyorum. Umarım Futbolcu kardeşlerimizde yeni Dünya düzeninde kendilerinin asıl değerlerini tekrar gözden geçirirler.

Beni inanılmaz derecede heyecanlandıran bir haber hakkında görüşümü paylaşmak istiyorum. Çocukluğumdan beri Almanyada yaşayan herkes gibi bende, çalıştırdığı her takımı Şampiyon yapmış olan, motivasyon ve taktik ustası Sayın Chiristoph DAUM hayranı biriyim. Fenerbahce yönetimi, yeni sezon için çeşitli Teknik Direktörleri gündemine alıyor, bu arada Daum’dan Yönetime bir sunum geliyor, yani ben buradayım diyor. O sunum buram buram tecrübeyi, arzuyu ve Türk Futboluna ne kadar yakın olduğunu ortaya koyuyor Duayen Hocanın. Bayer Leverkusende şef Scout olarak çalışan oğlu, Marcel Daum’u, yetenek keşfetmesi ve taktik analiz için yanında getireceğini, alt yapıya önem vereceğini, yardımcılarınında eski talebelerinden oluşacağını söylüyor. Volkan Demirel, Tuncay Şanlı ve Mehmet Aurelio.

Bu düşünce bile Daum'um takım ruhu nasıl oluşturulur bilgisini açıkça ortaya koyuyor. Kendini Türk hisseden, Bayrağımızı öpen ve Atatürk hayranı, büyük başarılara imza atmış bir Hocanın Fenerbahçeye inanılmaz bir şahlanış yaşatacağından çok eminim. Daum ve taraftar birbirini iyi tanıyor, bu tanışıklık daha ilk dakikadan itibaren ciddi anlamda bir uyum ortaya çıkartıp tepeden aşağıya takım üzerinde etkisini gösterir. Daum'un bu sunumundan sonra, başka bir Teknik adamı düşünmek bile istemem. Umarım Fenerbahçe Yönetimi bu defa fazla zaman kaybetmeden doğru kararı verir.

Trabzonspordan yapılan bir açıklamayıda saygıyla ayakta alkışlıyorum. Trabzonsporun en büyük güvencesi alt yapıdaki gençleridir demişler, bu düşünceyi kim alkışlamazki. Ülkemizde Futbol sevdalısı birçok yeteneğin olduğunu çok iyi biliyorum, Corona öncesi çoğunun omuzları düşmüştü, ama şimdi hepsinin umutları yeşerdi, hep birlikte izleyip göreceğiz, birçok Türk gencinin yeteneklerini önce kulüplerinde sonrada Milli Takımda sergileyeceklerini.

Haydi gençler gün bugündür.

 

 

Tolga Güneş

YORUMLAR

  • 0 Yorum