TOLGA GÜNEŞ

TOLGA GÜNEŞ

GOL VURUŞU
[email protected]

Değişik durumlar

12 Aralık 2018 - 19:29

Sezonun ilk yarısının bitimine 2 hafta kala, baktığımda, çok sıra dışı bir görüntüyle karşı karşıya kalıyorum, hem de bayağı alışılmışın dışında. Lig başlarken bile bir tuhaflık vardı, yazmıştım, okuyanlar hatırlayacaklardır. Özellikle 3 büyüklerde heyecan sezememiştim, zaten öyle de başladı sezon. Genelde kötü başlayan sezonlarda takımlar birkaç hafta sonra eksiklerini gecikmeli de olsa hızla rayına oturtup lig heyecanını yakalar. Bu sezon çok farklı, takımlar 16. haftaya hazırlanırken Beşiktaş 4. Galatasaray 7. ve Fenerbahçe tarih yazarak 17. sırada, yani düşme hattında. Bu durum insanın tuhafına gitmiyor değil açıkçası, 3 büyükler evet ligde varlar, ama bir başka açıdan da yok gibiler. Sanki birbirleriyle, “biz bu sene şampiyon olmak istemiyoruz” dercesine bir yarış içindeler. 



Beşiktaş son senelerde oluşturduğu takım ruhunun %50 si ile oynuyor bu sezon, haliyle bir varlar bir yoklar. Bence bu böylede devam eder çünkü daha öncesindende dile getirdiğim gibi Şenol Güneş bu ruhu ve istikrarın yeniden oluşmasını sağlayamayacak. 

Değişim şart! 

Kulüp parasal konularda sıkıntı yaşıyor, santrfor yok, Tolgay kadro dışı, en golcü oyuncu Babel Instagram üzerinden taraftar ile küfürleşiyor... 

Değişik bir durum !



Galatasaray sezona hızlı girmesine rağmen o enerjiyi yüksek viteste tutamadı, geçen sezon Beşiktaş’ın yaşadığı benzer durumu yaşıyor, Şampiyonlar Ligi takımın lig maçlarını etkiledi, Avrupa’dan elenmeleri, onları bu durumdan kurtarabilir ve şuan olmayan istikrarı getirebilir. Son maçlarda kaybedilen puanları komplo teorilerine bağlama yolunu seçti Fatih Terim. Bu anlayış bir “İmparatora” bence yakışmıyor. 

Değişik bir durum !



Fenerbahçe sanırım tarihinin en karanlık günlerini yaşıyor. Ben sezon başı yapılan bu büyük değişimin doğru olduğunu ne kadar savunsam da, maalesef bu yaşananlar bu tezi doğrulamadı. Fenerbahçeliler bile öyle çaresizler ki, Beşiktaş ve Galatasaraylılarla birlikte gülüyorlar bu yaşananlara. 

Ben buna şahidim. 

Takım yine şanslı, Çaykur Rize Spor galip gelmesini becerebilseydi, haftalar öncesinden düşülmüş olunacaktı çizginin altına. Başkanından malzemecisine kadar kaliteli bir personel ama takım ruhu oluşmadı ve hakkını yemeyelim, takım çok şanssız. Kan değişikliği denilen hoca değişimi şart oldu artık, ama ben yine de ikinci yarı ile birlikte takımın çok yukarılara tırmanacağına kesin inanıyorum.

Şu anda yaşananlar da oldukça

değişik bir durum !



Süper Lig’de senelerdir değişmeyen ve bu sezonda da devam eden tek bir gerçek var, o da Başakşehir’in istikrarı. Bu büyük başarıyı alkışlamak gerekir, Abdullah Avcı gerçekten çok büyük işler çıkartıyor. 

Bu istikrarın devam etmemesi için hiçbir neden yok ve belki Başakşehir için bu sezon, o sezon olabilir. 3 büyüklerin güçlü oldukları sezonlarda bile onlarla ligin sonuna kadar kafa kafaya yarışıp son anda şampiyonluğu veren bir Başakşehir, bu sezon oldukça sorun yaşayan 3 büyükler varken ve onlara 8 puan fark atmışken, bence şampiyonluk hedefine bu performans ve istikrarla en yakın oldukları sezondalar. Böylesi bir başarı artık taçlandırılması gerek. 



Tolga Güneş

YORUMLAR

  • 0 Yorum