TOLGA GÜNEŞ

TOLGA GÜNEŞ

GOL VURUŞU
[email protected]

KARAGÜMRÜK  YANMALI...

26 Ekim 2021 - 08:20

Geçen sezon, Hatayspor ve gönlümün şampiyonu olan Karagümrük Süperlige çıktığında, birçok kişi bu başarılı takımlar için, geldikleri yere dönerler diye görüşlerini açıklamışlardı. Futbol'un içinden gelen ve yaptıkları yapacaklarının garantisidir dediğim ama hiç tanışmadığım bir Başkan'dan bahsetmiştim. Yani Karagümrük Başkan'ından. Sonrada Hatayspor'un takım ruhundan ve yaptıkları mükemmel transferlerden, büyük takımların öğreneceği çok şeyin olduğunu yazmıştım ve altını çizerek birkaç üst düzey futbolcuya dikkat çekmiştim. Sezon sonunda bu takım bir gol kralı çıkarıp Avrupa'ya yolcu etmişti. Süperligi kasıp kavuran bu kral'ın adı BOUPENDZA idi.
Bu sezon gol kralı Karagümrük'ten çıkarsa, bunada sonradan kimse şaşırmamalı.

Karagümrük Başkan'ı Sayın Hurma, sezon başında cesurca bir açıklama yaptı ve çıtayı yukarı kaldırıp, hedefimiz ilk beş'e girmek ve Avrupa kupaları dedi. İşte bu tamda benim hayalimi ve inancımı dile getiren bir açıklamaydı. Karagümrük bu hedefe ulaşacak güce sahip, büyük taraftarı ile birlikte takım ruhuna kavuşmuş bir ekiptir, bir akşam, gönlümün şampiyonu takımım, Avrupa kupası maçına çıktığında, yıllar sonra tekrar, onurla taşıdığım Kırmızı Siyahlı formayı giyip, meşalelerin ışıl ışıl yaktığı Karagümrük semtinde, ulaşılan hedefi ve muhteşem geceyi kutlayacağım. İnancım tamdır ve Karagümrük öyle bir başarı sonunda pırıl pırıl yanacaktır.

TV lerdeki spor programları, gazeteler hala üç büyüklerden vazgeçmiyor ve diğer başarılı takımların emeklerini görmezden geliyor, uçak dolusu oyuncu transfer edip, diğerlerinin bilgi dolu çalışmalarını ağızlarına almıyorlar. Bilmemek ayıp değil ama öğrenmemek ayıp, hemde çok ayıp. Mesela gidip, Sayın Hurma ve yöneticilere, siz Biglia, Borini, Pesiç ve Bertolacci gibi oyuncuları nereden ve nasıl buldunuz diye bilgi alıp kendilerini geliştirebilirler.

Şimdi ben soruyorum, Arda ve Mesut gündeme geldiğinde, bu köşemde defalarca yazmıştım, her ikiside takımlarına fayda sağlamaz ve dengeleri bozarlar, transfer gerçekleşirse bu ancak hatır transferi olur diye uyarmıştım. Sonuç ortada, ikinci sezon devam ediyor ama ortada futbol adına ne Arda var nede Mesut.

Uzun yıllardır istikrar abidesi olan Alanyasporu'da yazılarımda hiç unutmuyorum, sessiz sedasız başarılı performanslarını sürdürüyorlar, geldiler Fenerbahçe'yi yenip geriye döndüler. Üç sezon önce, Alanya'ya dikkat çekip, Bakasetas, Babacar ve Davidson üçlüsü hiçbir takımda yok diye hayranlığımı dile getirmiştim.

Alanyaspor hep başarılı oldu ve Kupa finali bile oynadı, bu tür başarılara saygı duyulmalı ve alkışlanmalı, Süperlig sadece üç büyük İstanbul takımından ibaret değildir. Benim Şampiyonluk adayımın Trabzonspor olduğunu maçlar başlamadan yazmıştım, iki sene arka arkaya yapılan yanlışlardan ve 10 numara eksikliğinden, Trabzonspor şampiyonluğu adeta hediye etmişti. Ama fırtınanın kasırgaya döneceğini yine bu köşemde yazdım, çünkü artık en büyük eksik tamamlanmıştı, artık fırtınanın BAKASETAS adında, müthiş bir on numarası vardı. Şu anda Avrupada ve Türkiye'de en fazla gol atan orta saha oyuncusu olarak, BAKASETAS fırtınası esmeye devam ediyor. Futbolumuzda, Hagi ve Alex'ten sonra, tüm arayışlara rağmen üst düzey bir on numara hiç bulunamadı, ama artık Süperlig'in yeni Hagi'si ve Alex'i  tartışmasız BAKASETAS'tır.

Bugünkü yazımı tamamlayacak önemli bir detaya daha dikkat çekmek istiyorum, eski futbolcu yazarlar, TV’de yorum yapanlar neden şimdi bu futbolcuyu ağızlarından düşürmüyorlar, üç sezon önce Alanyasporda bu futbolcu pırıl pırıl parlarken, acaba hiçmi zaman bulamamışlardı Alanyasporu ve Bakasetas'ı seyretmek için diye düşünmeden edemiyorum ve gülümsüyorum.

Çok gecikmelide olsa, bu futbolcunun büyük başarısının artık gündeme getirilmesindende tabiki mutlu oluyorum. Futboldan kopmuş kişileri Dünya starı diye pişirip pişirip, futbolseverlerin önüne servis etmek hiçte gerçekci bir yaklaşım olmuyor.

Eğer bir futbolcu, tek başına takımının 21 puanının, 20 sine direk katkıda bulunuyorsa, benim futbol inancıma göre gerçek STAR'dır.

İzlemeye devam..


Tolga Güneş

YORUMLAR

  • 0 Yorum