TOLGA GÜNEŞ

TOLGA GÜNEŞ

GOL VURUŞU
[email protected]

LİGLERE VİRÜS GİRDİ !

21 Mart 2020 - 11:47

Heyecan bitti, hırs bitti, motivasyon sıfıra düştü ve en sonunda Lig bitti. Nezaman Korona belası biter, maçlar tekrar başlar ama kesinlikle hiç bir şekilde son haftalarda üst düzey kalitenin olduğu maçları kimse beklememelidir.

Çünkü futbolcularda insan ve herkes gibi onlarda etten ve kemikten, bir de profesyonel sporcu duygularına ve psikolojisine sahip bireyler. Bundan sonra oynanacak olan maçlar sadece formalitenin yerine getirilmesi olacaktır.

Son haftalarda müthiş bir Lig temposuna şahit olmuştuk, kalan son sekiz haftada bu tempo mutlaka katlanarak artacaktı, ne yazıkki içinde bulunduğumuz surum bu müthiş heyecanı yaşamamıza engel oldu. Önce altı, sonra dörde düşmüştü şampiyonluk adayları, aynı motivasyon ile kim bilir ne heyacanlı maçlar ve goller izleyecektik. Dünyayı sarsan Korona belası maalesef bizim futbol zevkimizide yerle bir etti.

Benim için bu sezon 26. haftada bitmiştir ve Trabzonspor averajlada olsa bu sezonun şampiyonudur. Nezaman oynanacağını bilmediğim maçlar artık beni açıkçası hiç ilgilendirmiyor.

Tüm Dünyada her türlü spor müsabakaları ertelendi ve bir ilk yaşandı, Avrupa Şampiyonası bile bir yıl ileri atıldı. Bütün bu olanlardan sonra hayretle TFF’nin Süperligi ısrarla ertelememiş oluşu, Ülkemizde Futbol Federasyonunu kim yönetirse yönetsin, hiç bir şeyin, hiç bir zaman değişmeyeceğini bir kere daha gözler önüne serdi ve TFF bir kere daha sınıfta kaldı.

Öyle inanıyorumki, başta Fatih Terim ve bir çok Futbolcunun akılcı açıklamaları ve ikazları olmasaydı, sanıyorum lig maçları seyircisiz oynanmaya devam edecekti.

Bu nasıl bir Federasyon Yönetimidir anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum.

Herkes gibi bende futbolu bir kenara bırakıp Ülkemizin ve tüm Dünyanın beklenmedik Korona sorunundan bir an önce kurtulmasını ve hayatın normale dönmesini içtenlikle temenni ediyorum.

Kayıplarımıza Allahdan Rahmet, ayrıca Ülkemizin bu kötü günleri en az zararla atlamasını diliyorum.

 

 

Tolga Güneş

YORUMLAR

  • 0 Yorum