TOLGA GÜNEŞ

TOLGA GÜNEŞ

GOL VURUŞU
[email protected]

MESUT ÖZİL'DEN BIR ALEX ÇIKMAZ !

15 Ocak 2021 - 10:23

Günlerdir herkesin gündeminde Mesut Özil'in Fenerbahçe ile transfer görüşmeleri var, Başkan Ali Koç, bu transfer olabilir, ama olmayabilirde diye görüş bildirdi. Eğer böyle pahalı bir transfer gerçekleşirse, inanıyorum Futbol dünyamız haftalarca bu transferin sebeplerini ve perde arkasındaki ilişkileri konuşacak. Basında çıkan haberlere göre Mesut Özil yıllık ücret olarak, 4 Milyon Euro'da diretiyormuş, herzaman tekrarladığım bir inancımı bu önemli konuda bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Futbol'da dün yoktur ve sadece bugün vardır.

Sekiz yaşında Dünyanın en gelişmiş ve en zor Futbol sisteminin uygulandığı Almanya'da alt yapıda Futbol'a başladım ve tam 21 yıl çeşitli kulüplerde Futbol oynadım. Alman Futbolunda kariyer yapmak, 2.Bundesliga ve 1.Bundesliga'da oynamak, üstelik Alman Milli Takımına seçilmek hiç kolay olmayan bir başarıdır ve bunu iyi bilen insanlandan biriyim. Mesut Özil, bu başarıyı yakaladı ve müthiş bir kariyer sahibi oldu. Doğduğum şehir Gelsenkirchen'in madenciler takımı Schalke 04 te, sonra Werder Bremen ve daha sonrasında Real Madrid, Arsenal Kulüplerinde bu oyuncuyu yakından takip ettim. Her nekadar, başta Alman'ların efsane Futbolcu'larından Uli Hoenes ve diğer ünlü Futbol adamları, Mesut Özil'in Milli takımda ne işi var, yüksek bir kapasiteye sahip değil ve takıma katkı sağlamıyor deselerde, Özil Dünya şampiyonu olan bir takımın Futbolcusu olabildi.

Kariyerini kesinlikle tartışmam, ancak bugüne gelirsek, ilk söyeyeceğim şey, yıllık 4 Milyon Euro verilip kesinlikle alınmaması gereken bir Futbolcu derim, daha şimdiden göklere çıkartıp, hemen Alex ile kıyaslamak ve bazılarına göre Alex'ten çok üstün bir oyuncu olduğunu söylemek bana çok gereksiz ve saçma geliyor. Bu transfer gerçekleşirse Mesut önce Fenerbahçe'de kendini kanıtlamalı, aynı Alex gibi uzun yıllar takımını tek başına sırtlamalı, sürekli olarak en fazla golü atıp, en çok asist yapan oyuncu olmalı, hatta 2 kere gol kralı olmalı ve inanıyorum sonrasında Fenerbahçe gibi çok büyük bir camia, Alex'in yanına Mesut'unda heykelini diker.

Müthiş kariyere sahip bir Futbolcu en güzel döneminde 32 yaşında, Avrupa'da ve özellikle yetiştiği kendi üllkesi Almanya'da transfer teklifi alamıyorsa, bunu herkesin ve mutlaka Fenerbahçe camiasının çok iyi düşünmesi gerekir. Bu Futbolcu aynı Alex gibi her sezon 35-40 maçı doksan dakika oynayabilecekmidir?? Benim görüşüme göre tabiki hayır. Bu tür pahalı transferlerden taraftarların beklentisi herzaman en üst seviyededir, Mesut Özil böylesine büyük bir beklentiyi karşılayamazsa taraftarlar nekadar sabırlı davranacaklardır bu da ayrı bir soru işaretidir.

Maçın bütününde aynı tempoda kalamayan, kendini saklayan, daha çok açıklara kaçıp ortalar yapan ve dişe diş mücadeleyi sevmeyen bir oyuncu, bu sezon mükemmel kadrosuyla, Şampiyonluğa oynayan bir Fenerbahçe'ye bence çeşitli konularda yük olur. Harika yeteneklere sahip ve tam bir 10 numara olan Pelkas, kesinlikle Mesut'a yer açmak için sol kanata hapsedilmemelidir. Ayrıca Sosa'da bu şekilde yedek kulübesine oturtulmamalıdır.

Bu görüşlerimi yazarken, beni çok üzmüş olan bir olay şimdi aklıma geldi, Galatasaray Hamit Altıntop'u transfer ettiğinde yer gök oynamıştı, ama maalesef bu Futbolcu daha sonra ne yazıkki tribünlerden yükselen YUH sesleriyle hiç haketmediği bir olay yaşamıştı. Üç buçuk senelik sözleşme imzalayacak olan Özil'e  toplam 14 Milyon Euro ödemeden önce, yönetimin bu transferi çok farklı şekilde düşünmesi gerektiğine inanıyorum. Kimse bir anda Alex de Souza olamaz... SON PİŞMANLIK NEYE YARAR ?!

Tolga Güneş

YORUMLAR

  • 0 Yorum