TOLGA GÜNEŞ

TOLGA GÜNEŞ

GOL VURUŞU
[email protected]

Milli Takımın başında hangi sıfatla sahaya çıkacak.

10 Mart 2019 - 16:40

Benim için çok özel anlamı olan, Presstürk'ün bana sunulan bu köşesinde, kimseden çekinmeden ve hiç kimseye yaranma kaygısı duymadan Türk futbolundaki karmaşayı, dilim döndüğü kadar yazmaya gayret ediyorum.Her geçen gün sorunlar düzeleceği yerde, tam tersine gidiyor. O kadar inanılmaz çarpıklıklar yaşanıyorki, biraz üzerinde düşünüldüğünde ortaya tam bir çarpım tablosu çıkıyor bu çarpıklıklardan.



Uzun yıllardır aklımdan hiç çıkmayan ve üzülerek şahit olduğum bir yaşanmışlığı hatırlıyorum. Seneler önce Türk Futbolu büyük sorunlar yaşıyordu, kupalarda kura çekiminden sonra Türk takımlarıyla eşleşen ülkelerde gazeteler hep alaylı tarzda yazılar yazıyordu. Futbolcularımız Türkiyede patates tarlasında maça çıkacaklar diye. İşte o günlerde, geçmişte Profesyonel futbol oynamış ve Berlin Futboluna önemli hizmetlerde bulunmuş olan Babam, Türkiyedeki çok önemli bir spor gazetesine telefon açıp, her konuda sapır sapır dökülen ülke futbolu hakkında gerçekler yazılmıyor diye görüşlerini bildirip, doğrular tespit edilmeli ve yanlışlar açıklıkla dile getirilmeli, biz bu gazeteyi ücret karşılığı alıyoruz ama karşılığında hayal ürünü ve gercek dışı yazılarla karşılaşıyoruz diye ciddi eleştiride bulunmuştu. İşte o günü hiç unutamam. Gazetenin Genel yayın Müdürü aynen şu şekilde cevap vermişti.

"Çok haklısınız, sizinle aynı görüşteyiz sayfa hazırlarken bütün bu dediklerinizi aramızda tartışıyoruz, ama tüm bu düşündüklerimizi sayfaya yansıtıp bu doğrultuda yayın yaparsak inanın tek bir Gazete satamaz hale geliriz" demişti...



Sezon başından bu güne kadar Şenol Güneş'in Beşiktaş'tan Demirören'inde TFF den gitmeleri yönünde yazılar yazdım, ilk başlarda birkaç eleştiri ile karşılaşmıştım ama şimdi Fenerli, Cimbomlu ve Beşiktaşlı okurlarımdan ve yakın dostlarımdan güzel ve beni motive eden yorumlar alıyorum. Demirören gitti, gitmeden birgün önce Şenol Güneş ile 4 yıllık anlaşma yaptı ve ertesi günü istifa etti. İnanmak zor geliyor bana, bu nasıl bir iş ?! Peki yeni gelecek olan Başkan ve Yönetim çok farklı vizyona sahipse ne olacak ? Biz Sayın Güneş ile çalışmayı düşünmüyoruz denirse hocanın tazminatını kim ödeyecek. Bunu mutlaka bilmeliyiz öyle bir durumda tazminat ödemeyi Sayın Demirörenmi yapacaktır ?Şenol hoca „Ben iki takımı kesinlikle çalıştırmam“ diye ciddi bir açıklama yapmıştı, Milli Takımda sözleşmesi 1 Haziranda başlıyor, peki bu durumda Mart ayında oynanacak iki Milli maçta hangi sıfatla ve hangi hakla Milli Takımın başında sahaya çıkacak. Beşiktaş taraftarı ısrarla Hocanın takımdan gitmesini isterken Milli Takımı Sayın Cumhurbaşkanınında isteğiyle garantiye almış olan Şenol Güneş neden hala takıma ve Kulübe zarar vermeye devam ediyor ?! Daha öncede defalarca yazdım, Milli Takıma yakışır Hoca diye. Burdan sesleniyorum, hocam Beşiktaş'ın sana borcu yok, sen Beşiktaş'a borçlusun, sen Beşiktaşı değil, Beşiktaş seni büyüttü, kariyerinin sonlarında tekrar Milli Takımın başına geçiyorsan bu Beşiktaş’ın hocası olduğun içindir. Hadi hocam lütfen camiayla helalleş ve git artık, sen gitki sayısız yanlışlardan dolayı son iki yılı maddi manevi kaybeden takım biran önce gelecek sezonun planlamasına başlayabilsin. Lütfen bu iyiliği giderayakta olsa esirgeme Beşiktaş camiasından.



Tüm bu karışıklıklar içinde, başka bir karışıklık yaratacak önemli bir yazı çarptı gözüme, hoca kaleci Volkan’ı ve Arda’yı affedecekmiş.... İşte bu noktadan sonra ben bu yazıma sadece son veririm, yorumuda değerli Futbolseverlere bırakırım.



Tüm çarpıklıklar içinde bugün beni gerçekten çok mutlu eden birşeyi sizlerle paylaşarak yazımı bitiriyorum, Fenerbahçe,nin dünkü Başakşehir maç inda ilk 11inde 4, maç kadrosunda toplam 11 Türk futbolcu vardı, Yaşasın....





Tolga Güneş

YORUMLAR

  • 0 Yorum