TOLGA GÜNEŞ

TOLGA GÜNEŞ

GOL VURUŞU
[email protected]

NEREDE O ESKİ CİMBOM ?

10 Ocak 2020 - 10:56

Süperligte maçlar tamamlandı devre arasına girildi. Takımlar hiç vakit kaybetmeden sezonun ikinci yarısı için hazırlıklarına başladılar. Şu an da en çok gerekli olan moral ve güç, kazanmak üzerine çalışmalar yapıyorlar. Aslında normalde hep böyle olması gerekir, ama daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi, nedense her sezon başı özellikle “Üç büyüklerimizde” işler hep farklı yürüyor ve sonuçta zaten kendiliğinden ortaya çıkıyor.
Kamp dönemlerini doğru kullanamamanın en byük zararını Galatasaray maalesef tüm Taraftarlarına yaşattı. Ligde ve Avrupa Kupalarında tek kelime ile adeta hüsrana uğradı tüm camia. 14 yabancı futbolcu üzerine oluşturulan kadronun yeterli olacağına inanan ve işlerin kendinden tıkır tıkır yürüyeceği düşüncesiyle sezona başlangıç yapan kadronun tam anlamıyla iflas edişinin tek sebebi tabiki tüm Spor Kamuoyununda onayladığı gibi başta Fatih Terim ve tüm Teknik kadroya aittir.

 

17 maçlık periotda Fatih Terim kadro üzerinde imparatorluğunu kuramadı ve eksik kaldı, futbol kariyerindeki bence en formsuz sezonuydu hocanın. Takım oyun disiplininden çok uzaktı ve ne oynadığı hiç belli olmayan bir görüntü sergiledi. Motivasyon yoktu, mücadele yoktu, hırs hiç yoktu. Yani daha açık anlamda söylersek, ortada alıştığımız Galatasaraydan tek bir görüntü maalesef yoktu.

 

Sahada tek Galatasaraylı olan, Sarı Kırmızılı formalardı ama formaların içindeki futbolcular neyazıkki Galatasaraylılık ruhunu içlerine sindirememiş futbolculardan oluşuyordu. Taraftarların tezahuratlarını anlamayan, Galatasaraylılığın nedemek olduğunu bilmeyen, kendini kulübünle özdeşleştiremeyen yabancılarla dolu bir takım vardı ortada. Milli Takımımıza futbolcu gönderemeyecek duruma düşülmesine rağmen, Kulüp Yönetimi ve Teknik Kadro maalesef hatalardan ders alımışa hiç benzemiyor, 3 yeni yabancı futbolcu transfer edilerek yabancı sayısı 17 ye çıkartıldı.

 

Galatsarayda bu sezon olumlu ve doğru bulduğum tek şey, yönetimin Arda Turanın transferini veto etmesi oldu. Zaten neden kulübün gündemine gelebildi pek anlam veremiyorum. Fatih Terimin bu transfere sıcak baktığının haberlerinede inanmak istemedim açıkçası. Başakşehirde mukavelesi feshedilen Arda Turanın artık futbolda verebileceği herhangi bir şeyin kaldığına inanmıyorum.

 

Alınan kötü sonuçların ikinci yarıda telafi edilmesi için Fatih hocanın takıma oldukça yükleneceğini ve sezonu en az hasarla atlatıp Avrupa Kupalarına katılma hakkını elde etmek için çabalayacağına inanıyorum. Umarım takımdaki tüm pahalı futbolcular Cimbomun büyüklüğünü içlerine sindirirler ve sezonu üst sıralarda tamamlarlar. Bu sadece bir temenni, tabiki sonuçlar temennilerle elde edilmiyor. Sahada kim nekadar fazla alın teri dökerse, taşıdığı formanın hakkını kim daha fazla verirse okadar başarılı sonuçlar elde edilebilir. Ligin ikinci yarısının yüksek tempoda geçeceğine çok inanıyorum, unutmayalım Şampiyonluğun adayları alışıldığı gibi üç büyük kulübümüzden ibaret değil bu sezon. Bence Şampiyonluk yarışındaki adayların sayısı altıdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum