TOLGA GÜNEŞ

TOLGA GÜNEŞ

GOL VURUŞU
[email protected]

SIFIRDAN BAŞLAMA ZAMANI GELDİ... !

11 Ekim 2021 - 09:45

Maalesef üzülmekten kurtulamıyoruz, tam bir yıl önce, olmayan Milli Takımımız diye birçok sorunu ve acilen yapılması gerekenleri yazmıştım. Milli takımın başarılı olması mümkün değil deyip, sistem değişikliğinin kaçınılmaz olduğunu, Şenol Hoca ile bu işin olmayacağını, yeniden yapılanma ile Alman ekolünün örnek alınmasını ve mutlaka yabancı bir Hoca ile devam edilmesinin, orta ve uzun vadede Türk Futbolunu tekrar ayağa kaldıracağını birkaç kere dile getirmiştim.

Ne yazıkki çok zaman kaybedildi, TFF geleceği göremedi ve hem Hoca'ya hemde oyunculara güvenimiz tamdır deyip, Ülke futbolunun dibe çakılmasına davetiye çıkardı. Şimdi Dünya kupasına katılsak ne olacakki, son şampiyonadaki rezalet aynen tekrar edecek.

Milli takımdaki oyuncuların sırtlarındaki ay yıldızlı forma ile yuhalanmaları ve ıslıklanmalanı geçmişte hiç yaşamadık, böyle durumlara düşmemiz çok acı verici, Yönetim istifa sesleri tüm ülkede yankı yapıyor ama herkes duymazdan geliyor. Milli takım sorumlusu Hamit Altıntop, bize biraz zaman lazım deyip, ilave olarak çok şey değişecek diyor. Almanyada oynarken Altıntop kardeşlere karşıda lig maçlarında karşı karşıya oynamışlığımız var, alt yapı bilgisi çok sağlam, ayrıca futbol kariyeri ve bilgisi önemsenecek bir arkadaş.

Yeni Hoca Kuntz ile üç yıl içinde çok önemli işler yapacaklarına çok inanıyorum, ancak tam olarak anlamadığım bir şey var, Altıntop bize zaman lazım derken, bu ruhsuz futbolculardan oluşan kadro ile devamı düşünüyorsa, bence başlamadan istifa etmelidir. Çok şey değişecek sözü ile, yeni ve bu ülkede yetişmiş oyuncular ile oluşacak bir kadroyu işaret ediyorsa, kesinlikle bu düşünce alkışlanır ve desteklenir.

Bizim sabırla önümüzdeki beş yılı çok iyi değerlendirmeye ihtiyacımız var. Cimbom üç dört yetenek sahaya sürdü, çok iyi kalecilerimiz var, Beşiktaş'ta müthiş bir sol bek var, Fenerbahçe pırlanta gibi gençleri çoktan kazandı bile, daha çok böyle yeteneklerimiz var, geçmişe dönelim ve bu topraklarda yetişmiş yıldız futbolcularımızı hatırlayalım, gerçekten çok zaman kaybettik, denedik ve gördük, sonrada yere çakıldık.

Kendi kulüplerinde başarılı olan para kazanan gurbetçi oyuncuların oradaki başarılarına diyecek yok, ama daha öncede tekraren yazdığım gibi hiçbiri star oyuncu değil ve bundan fazlasınada kapasiteleri yetmez. Cengiz Ünder bizim 4 büyük takımımızda forma şansı bulamaz, oturup maç izlesin ve kanat oyuncularının nasıl oynaması gerektiğini öğrensin, Çalhanoğlu ise yavaş çekim gibi oynayan ruhsuz ve tembel bir oyuncu, Avrupada yaşıyor, orda takımların 10 numaraları neler yapar seyredip kendini geliştirsin, mesela Trabzonda Fırtına gibi esen BAKASETAS'a bakıp hemen anlayabilir 10 numara ne demektir.

Bu isimleri sadece örnek olarak verdim, bizim hayal satan bazı yağcı spor yazarları sürekli bu iki ismi şişirdikleri için, diğerleride silik ve kısıtlı yetenekleri olan oyuncular, işte bu kadro ile Türk Futbolu iflas etmiştir. Caner, herzaman alkışladığım bir futbolcu olmuştur ve unutulmazlar listesine adını yazdırmıştır, aynı şekilde Kaptan Burak'da hatırlarımızda kalacaktır, artık acilen bu oyuncularada teşekkür edilmelidir, Ozan Tufan kendi takımında forma savaşına devam etmelidir. Dost acı söylermiş, yeni yapılanmada, gurbetçiler içinde tek bir futbolcu yer alabilir oda Çağlar Söğüncü'dür.

Kimsenin gözünün yaşına bakmadan, Ay yıldızlı formayı giymenin ne demek olduğunu çok iyi bilen, genç ve yetenekli ayrıca hırslı ve başarıya aç oyuncular futbolumuzu mutlaka ileriye taşıyacaklardır. Onların şimdiye kadar verdikleri emeklere hep içimden acımışımdır, ama artık, gün geçlerin günüdür.

Kimsenin dile getirmediği bir konuyu, yine ilk ben yazmış olayım, ''BİZ NEREDE YANLIŞ YAPTIK'' sorusunun tek bir cevabı var, kim yada kimler, yabancı sayısı arttırılsın, hatta sınırsız olsun fikrini ortaya attıysa, işte önce bu fikir, sonrasında yapılan uygulama tam anlamıyla, Ülkemiz için bir Futbol cinayeti olmuştur. Şimdi ise geldiğimiz noktada, söylediğimiz tek şey, hadi '”AYIKLA PİRİNCİN TAŞINI.”


Tolga Güneş

YORUMLAR

  • 0 Yorum