TOLGA GÜNEŞ

TOLGA GÜNEŞ

GOL VURUŞU
[email protected]

TFF AYNI TAS AYNI HAMAM !

15 Mayıs 2020 - 11:37

Kabus devam ediyor ve insanlardaki tedirginlik, korku ve telaş her geçen gün artıyor. Belirsizlik en sağlıklı kişilerde bile travma yaratıyor, Covid-19’a karşı ülkemizdeki Sağlık çalışanları harika bir performans sergiliyorlar, toplum onların yazdığı bu Kahramanca destanı bazen sevinç ve heyecanla, bazen’de yaşlı gözlerle izliyor tv lerde. Milletçe hepsine minnettarız.

 

Olumlu gelişmeler devam ederken, Futbol dünyamızda da belirsizlik aynı hızda devam ediyor. Mart ayındaki yazımın başlığı “Futbol Federasyonu Sınıfta Kaldı” olarak yayınlanmıştı, sanırım TFF gelişen olaylar karşısında pek ders almış olarak gözükmüyor ve 12 Haziran'da ligler başlayabilir düşüncesini ortaya koyabiliyor. İlk gün yazdığımın tamamiyle arkasındayım, ligler tescil edilmeli ve bu sezona kesinlikle devam edilmemelidir, herşey iyiye giderken alınacak yanlış bir karar sonunda tüm ligler yeniden başladığında milyonlarca insan bir anda yine içiçe girecektir, bazı sponsorlar, maç yayını yapan tv ler ya da bazı kişiler kazanç elde edecek diye böyle bir karara TFF imza atmamalıdır. Çünkü hiçbirşey Futbolcuların ve insanların üstünde değildir ve olamazda.

 

Bugün çok değerli bir Enfeksiyon Uzmanı Profesör, her şartta yürüme mezafesinin 4m, koşma mesafesinin 10m ve bisiklet kullanırken bu mesafenin kesinlikle 20m olması gerektiğini resimlerle görüntüledi. Bir başka simülasyon görüntüsüylede Korona Virüsünün yaklaşık 8 dakika havada asılı kaldığını dile getirdi. Böyle bir durumda maçlar nasıl oynanır Futbolcular omuz omuza, burun buruna nekadar mücadele edebilirler, tabiki bu çok büyük ve hayati bir risk olur. Sağlık Bakanlığı bu riski sorumluluk göstererek üstlenmedi, hergün tv lerde gördüğümüz, İçişleri Bakanımız kayıp, tv lerde tek bir kare görüntüsü yok, ismi bile geçmiyor, nerededir merak konusu doğrusu. Sanırım en sorumlu Bakan olan Spor Bakanıda bu işe karışmak istemiyor, düşüncem doğruysa ben o Bakanları yürekten kutlarım.

 

Ben hayatım boyunca hiç siyasete ilgi duymadım ve bundan sonrada aynı düşüncem devam edecektir, ancak zaman içersinde bazı duyumlar olsun, ya da basında çıkan haberler olsun insan ister istemez gelişmelere kulak kabartıyor. Önceki Başkan Demirören siyasetle iç içe görev yapmıştı ve arkasında enkaz bırakmıştı, şimdi buna benzer şeyler yeni Başkan Sayın Özdemir için söyleniyor, ne derece doğru yakında görüp yaşayacağız, bakalım TFF kendi iradesiyle bir karar alabilecekmi.

 

Korona olayı Ülkemizde görüldüğünde hızlı karar alamayan TFF birçok spor insanını riske sokmuştu ve tüm eleştirilere rağmen istifa etmemişti, bu sorumsuz davranış neticesinde Spor dünyamızda bir çok hastalık ortaya cıkmıştı. Fatih Terim Hocayı Allah korudu ve onu sevdiklerine ve Türk futboluna bağışladı, kendisine bir kere daha geçmiş olsun dileklerimi ve saygımı sunuyorum. Ama bir soruyu sormadan geçemeyeceğim, Allah korusun, şayet Fatih Hoca bu lanet hastalığı atlatamasaydı acaba TFF Başkanı ve yönetimi şimdiki gibi rahat oturabileceklermiydi koltuklarında !?!

 

Almanya'da ligler başlıyor ve maçlarda 5 futbolcu değiştirme kuralı getirildi tribünlerdede seyircilerin maketleri olacak boş görüntüyü ortadan kaldırmak için Almanyanın bu kararı beni açıkçası çok şaşırttı, 30 yıl yaşadığım ülkenin disiplin anlayışını düşününce bu karar beni gerçekten çok şaşırtıyor. Ben Fransa Futbol Federasyonunun aldığı tescil kararını ayakta alkışlıyorum. Umarım bizim sorumlularımızda aynı kararı alır.

 

Bugünkü kötü haberlerden sonrada ben maçların oynanacağına inanmıyorum. Bircok kulüpten üzücü haberler geliyor, yapılan test sonuçlarında pozitiv çıkan futbolcu sayısı artıyor, Beşiktaş kulübü süresiz olarak antrenmanları iptal etti, bu belirsizlik artık devam etmemelidir ve İnsan sağlığı, herşeyin üzerinde düşüncesi ağır basmalı ve tartışmasız ligler iptal edilmelidir. Yeni sezonun da ancak Eylül ayı sonunda başlaması planlanmalıdır, bu şekilde verilecek bir karar herkesin hayrına olacaktır. Zaten istediğiniz kadar zorlayın bu lig Futbolcuların ve Teknik Kadroların, Beyninde, ruhlarında ve bedenlerinde çoktan bitmiştir. Zorla güzellik olmaz diye ne güzel söylemiş ATA'larımız.

 

 

Tolga Güneş

YORUMLAR

  • 0 Yorum