TOLGA GÜNEŞ

TOLGA GÜNEŞ

GOL VURUŞU
[email protected]

TÜRK FUTBOLUNDAKİ KAMBUR…

08 Temmuz 2022 - 10:48

Yeni seçilen TFF Başkan'ının açıklamış olduğu, Rezerv Lig kararının çok yerinde bir karar olduğuna inanıyorum. Kulüpler her açıdan bunun faydasını görecektir. Hoca'lar tüm kadronun maç eksiği olmayan futbolculardan oluşmasına mutlaka sevinecekler ve futbolcularda hırslarını ve isteklerini kaybetmeyeceklerdir. Özetle bu karar doğru karar olmuştur.

Aynı TFF Başkanı son açıklaması ile şaşkınlık yarattı. Yabancı futbolcu sınırlamasının kalkacağını ve böylelikle futbolda kalitenin kaybolmayacağından bahsedilyor. Ama böyle bir kararın Türk futbolunun gelişmesini ve kalkınmasını kesinlikle engelleyeceğini hiç düşünmediğini gösteriyor bizlere.

Bu düşünce şekline karşı biri olarak tekrar daha önceki yazılarımda olduğu gibi tepkimi ortaya koyuyorum. Belki futboldaki kalite kaybolmayabilir ama sınırsız yabancı oyuncu Türk Futbol'unun Kamburu olur. Böyle vizyonsuz Başkan ve yöneticileri kimler bulup seçiyor anlamakta güçlük çekiyorum.

Uefa'da C ligine düşüş, Avrupa şampiyonasında sonuncu olmak ve çöküş, hemen ardından Dünya kupasına katılamamak, belliki kimseye bir şey öğretmemiş.

TFF'nin açılımı Türkiye Futbol Federasyonu demektir. O makama gelen herkimse öncelikle Türk futbolunu ve futsolcusunu düşünmek zorundadır, kimsenin Süperligi yabancı cenneti yapma hakkı yoktur. İşi bilmeyen, Futbol'dan anlamayan ve sadece torpil ile biryerlere gelen kişilerle bu Ülkenin futbolu bir adım öteye gidemez ve yine nal toplamaya devam eder. Çözüm eskiye dönüştür ve sahada dört, kulübede dört yabancı futbolcu ile bu işi sınırlamalıyız. İşte ozaman, futbolumuzda daha birçok Ferdi, Arda, Kerem, Yunus ve Abdülkadir gibi star özellikli yetenekler çoğalmaya başlar. Sınırsız yabancı futbolcu düşüncesi bile futbolumuza ihanet olur.


Tolga Güneş

YORUMLAR

  • 0 Yorum