TOLGA GÜNEŞ

TOLGA GÜNEŞ

GOL VURUŞU
[email protected]

YABANCI FUTBOLCU ÇÖPLÜĞÜ OLMAYALIM... !

10 Mayıs 2021 - 09:37

Bu günkü yazımın başlığı, çok değerli duayen gazeteci Sayın Rahmi Turan'ın köşe yazısından alıntıdır, ben ilk defa, bu değerli İnsanın tüm köşesini, Ülkemiz Futboluna ayırdığını ve kanayan yaraya dikkat çektiğini görüyorum. Yazıma Sayın Turan'ın müthiş tespitleri ile devam etmeyi bir görev kabul ediyorum. Çünkü, tam 3 yıldır dilim döndüğünce, Futbol'umuzdaki çöküşten ve yabancı Futbol'cu enflasyonundan sık sık bahsetmiştim, bu zaman içinde birkaç görüş dışında ses getirecek ciddi görüş bildiren ve Futbol'daki çöküşe dur diyecek açıklamalara Basın'da pek rastlamadım.

Ne diyor Sayın Turan, yabancı Futbolcu çöplüğü diyor, Türkiye'yi babalarının çiftliğine çevirdiler, aralarında üst düzey futbolcu çok az ama hepsi Türk Futbol'cusundan fazla kazanıyor diye devam ediyor, sürüsüne bereket diyor, hemen arkasından çok çarpıcı bir soru soruyor, Türkiye'de Futbol oynayan gençmi kalmadı? Sonra çıtayı yükseltip çok cesurca, TFF icin Balık baştan kokar diye ilave ediyor, sahaya 10 yada 11 yabancı ile çıkan takımların taraftarlarının kadroyu sayamadıklarını söylüyor, ayrıca acı ve çok acıtıcı bir başka gerçeğe vurgu yapıyor, 14 yabancı futbolculu bir lig, Türk gençlerine saygısızlıktır...

Türk Futbol'unun unutulmaz Federasyon eski başkanı Sayın Mustafa Kemal Ulusu'nun isyanını dile getiriyor, kendisine yabancı futbolcu sayısının kaç olması gerektiğini sorduğunda, aldığı cevabın 3 artı 1 şeklinde olduğunu yazıyor köşesinde... İşte bu değerli insanlanın görüşleri bana büyük bir güç verdi ve doğru yolda olduğumu bir kez daha anladım, Ülke futbol’umuzun ayağa kalkması için tek çarenin, yabancı futbolcu sayısının 6 olmasını söylüyordum, bu görüşümü şimdi güncelliyorum ve Cimbom'un Avrupa'yı yıllarca dize getirdiği kadrosundaki 4 yabancı kuralının tekrar geri getirilmesinin artık bir zorunluluk olduğunu söylüyorum bunu söylemeyede herzaman devam edeceğim. Futbol'umuz ancak kendi yetiştirdiğimiz gençlerimizle ayağa kalkacaktır. Sayın Ulusu'nun çok değerli söylemi ile yazıma son veriyorum..

Hiçbirşey bilmiyorsanız, ATATÜRK'ÜN Türk gençliğine hitabını okuyun, onlara nekadar güvendiğini görün, belki uyanırsınız.

 

Tolga Güneş

YORUMLAR

  • 1 Yorum