Yecüc ve Mecüc Kimdir?

İslam’a göre büyük ve küçük olmak üzere çeşitli kıyamet alametleri vardır. Bu küçük alametlerin neredeyse tamamı meydana gelmiştir.

Yecüc ve Mecüc Kimdir?
12 Ekim 2018 - 08:09
Yecüc ve Mecüc kimdirYecüc ve Mecüc ne zaman ve nerde ortaya çıkacakKıyamet alameti olan bu varlıklar nasıl ölecek? gibi soruların cevapları bu makalemizde.

Yecüc ve Mecüc Ne Zaman Ortaya Çıkacak

İslam’a göre büyük ve küçük olmak üzere çeşitli  kıyamet alametleri vardır. Bu küçük alametlerin neredeyse tamamı meydana gelmiştir. Büyük alametlerden olan Yecüc ve Mecüc ismi, Kuran’da dahil olmak üzere tüm kutsal kitaplarda geçer.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (Sav) hadislerinde de bu varlıkların ismi geçmektedir. Yecüc ve Mecüc kavmi Hazreti Mehdi’nin çıkışından ve Hazreti İsa’nın (Mesih) sahte mesihi (Deccal) öldürmesinden sonra  ortaya çıkacaktır diye rivayetler vardır.

Bu kavim çok kalabalık bir topluluktur. Irmakların ve göllerin suyunu içerek tüketebilirler. Bunlara ne dağ dayanır ne de demir. Fil, yabani hayvanlar, deve, domuz ne görürlerse yerler. Kendilerinden biri ölürse, onu da yerler. Bu kavmin bir ucu Şam’da bir ucu da Horasan’da olacaktır. Doğu nehirlerinin tümünü içeceklerdir.

Yecüc ve Mecüc İnsana mı Benziyor?

Bu konuya İslam Alimlerinin söyledikleriyle cevap vereyim. İslam Alimi olan Osman es-Seruci’nin anlattıklarına göre; ”Bu varlıklar insanlardan biraz farklıdır. Yüzleri yassı, gözleri küçük, boyları çok kısa ve kulakları büyüktür. Her birinin neredeyse bin çocuğu olur. Arkasında kaldıkları duvarı her gün oymaya devam ederler.”

Yecüc ve Mecüc Nasıl Yok Olacak?

Yine Osman es-Seruci’nin anlattıklarına göre; ” Bu varlıklar dinsizdir. Kapatıldıkları setin (duvarın) arkasından çıktıklarında insanlara saldıracaklar. İnsanlar, bu varlıkların şerrinden, şehirlere, binalara saklanırlar. Hayvanları yiyip bitirirler, gölleri nehirleri içip kuruturlar.

Bu varlıklar elbette  ölümsüz değiller. Hazreti İsa Allah’a dua edecek ve  boyunlarında yara çıkacak ve hepsi bir gecede ölecekler. Hayvanlar bu leşleri yiyerek çoğalacaklar. Leşlerin kokusundan yeryüzü yaşanamayacak hale gelecek.

Kuran’da Yecüc ve Mecüc Geçiyor mu?

Kehf Suresi’nde şöyle geçer; ”İki setin arasına kadar ulaştı, onların önünde hemen hemen hiçbir sözü kavramayan bir kavim buldu. 

Dediler ki “Ey Zulkarneyn, Yecuc Mecuc bu yerde bozgunculuk yapıyorlar. Onlarla bizim aramızda bir set inşa etmen için sana vergi verelim mi? ”

Dedi ki “Rabbimin beni içinde tuttuğu imkan ve güç daha üstündür. Siz bana bedensel güçle yardım edin de sizinle onlar arasında sapasağlam bir engel yapayım. ”

YORUMLAR

  • 0 Yorum