Yine acı haberler yine yüregimiz yanıyor

Milli Savunma Bakanlığı, Hakkâri sınır bölgesindeki üs bölgesinde PKK/YPG'li teröristler tarafından Irak kuzeyinden yapılan havan atışları sonucunda 3 askerin şehit olduğunu, 1 askerin yaralandığını açıkladı. Suriye Azez'de yaşanan çatışmada ise 1 yüzbaşının şehit olduğu, 1 binbaşının ise ağır yaralandığı belirtildi.

Yine acı haberler yine yüregimiz yanıyor
04 Mayıs 2019 - 22:16
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Hakkâri sınır bölgesindeki üs bölgesinde PKK/YPG'li teröristler tarafından Irak kuzeyinden yapılan havan atışları sonucunda 3 askerin şehit olduğunu, 1 askerin yaralandığını açıkladı. Suriye'de de bugün yine PKK/YPG'nin saldırısı sonrasında bir yüzbaşı şehit olmuştu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Bugün Hakkâri sınır bölgesindeki bir üs bölgemize de PKK/YPG’li teröristler tarafından Irak kuzeyinden yapılan havan atışları neticesinde 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 1 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Olay sonrası teröristlere ait hedefler meşru müdafaa hakkı kapsamında bölgedeki kara ateş destek vasıtalarımız ile derhal ateş altına alınmış olup, hava harekâtı ile desteklenen operasyonlar da başlatılmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz" denildi.

SURİYE'DEN DE ACI HABER

Suriye’nin Azez bölgesinde PKK/YPG'li teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, bir yüzbaşı şehit olurken, bir binbaşı ise ağır yaralandı.

Halep kentine bağlı Azez ilçesi kırsalında PKK/YPG'li teröristler ile Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları arasında çatışma çıktı. Çatışmada, bir binbaşı ile bir yüzbaşı yaralandı. Yaralı askerler, ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan yüzbaşı, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu, binbaşının ise tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Teröristlerle sıcak temas sağlanan bölge, sınırdaki topçu birlikleri tarafından ateş altına alındı.

 

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Zeytin Dalı Harekât Bölgesinde, 04 Mayıs 2019 tarihinde, PKK/YPG’li teröristlerin Tel Rıfat bölgesinden açtıkları atışlar sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır.

Olay sonrası teröristlere ait belirlenen hedefler meşru müdafaa hakkı kapsamında bölgedeki ateş destek vasıtalarımız ile derhal ateş altına alınmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet,  kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz.”

Bakanlık ayrıca "Zeytin Dalı Harekât Bölgesinde, yaralanan personelimiz ağır değil hafif yaralıdır" ifadelerini kullandı. 

SURİYE'DEN TOPÇU ATIŞI

Suriye'de İdlib'in güneyindeki Türk askerlerinin bulunduğu gözlem noktası yakınına Suriye ordusu tarafından düzenlenen saldırıda 4 asker hafif yaralandı.

Suriye'de İdlib'in güneyinde Hama kentinin ise kuzeyinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 10 nolu gözlem noktası yakınlarına Suriye ordusu tarafından topçu atışı ile saldırıda bulunuldu. Saldırıda ilk belirlemelere göre 4 asker hafif yaralandı. Yaralı askerler bölgeye sevk edilen helikopterler ile tahliye edildi.

"VE BUGÜN..."

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Ağar, şehit olan Deniz Yüzbaşı Celalettin Özdemir ile ilgili duygu dolu bir mesaj paylaştı.

Ağar, şunları söyledi:

"O bir denizciydi.

Ama denizler yerine dağları, çölleri, hendekleri tercih etti.

Hendek çatışmalarında Silopi’nin kilidini de o açtı.

Canını ortaya koyup PKK-YDGH’ın içinden gerisine sızdı. Yanındaki uzman nişancılarla PKK’nın canını alıp, yarattığı korku ve panikle Silopi’nin kilidi O kırdı.

Ve bugün Azez’de bir kez daha ortaya koyduğu canıyla BİZ için şehit oldu.

Aynı bugün Şemdinli Yeşilova BİZ Tepe’de BİZ’im için şehit düşen 3 Mehmetçik gibi!

Şehit Deniz Yüzbaşı Celalettin Özdemir

Ruhunuz Şad olsun AZİZ KARDEŞLERİM."



AKAR'DAN AÇIKLAMA

Terör örgütü PKK/YPG’nin Tel Rıfat ve Hakkari’deki hain saldırılarının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından ayrı ayrı operasyonlar başlatıldı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezi’ne geldi. Heyet, operasyonları burada sevk ve idare ediyor. Konuyla alakalı bir açıklama yapan Bakan Akar, “Bugün Tel Rıfat'tan PKK/YPG'li teröristler tarafından yapılan atışlar sonucu bir kahraman silah arkadaşımızı şehit verdik. Bir silah arkadaşımız da yaralandı. Hain saldırının hemen ardından operasyonları başlattık. Şehidimizin kanı yerde kalmadı. Saldırıyı gerçekleştiren 23 PKK/YPG’li terörist, bölgedeki unsurlarımızın verdiği karşılık sonucu etkisiz hale getirilmiş olup, gerek yurt içi gerekse yurt dışındaki operasyonlarımız büyük bir azim ve kararlılıkla devam etmektedir" ifadelerini kullandı. 

"28 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Hakkari'deki bir üs bölgesine yapılan saldırıyı da hatırlatan Bakan Akar, şunları kaydetti:

“PKK’lı teröristler tarafından Irak kuzeyinden yapılan havan atışları neticesinde üç kahraman silah arkadaşımız şehit oldu, bir kahraman silah arkadaşımız ise yaralandı. Olay sonrası teröristlere ait hedefler meşru müdafaa hakkı kapsamında bölgedeki kara ateş destek vasıtalarımız ile derhal ateş altına alınmış olup, hava harekatı ile desteklenen operasyonlar da başlatıldı. Operasyonlar neticesinde şu ana kadar en az 5 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece bugün şu ana kadar Hakkari ve Tel Rıfat bölgelerinde devam eden operasyonlarda toplam 28 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarımız kararlılıkla devam ediyor. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olaylarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz."

Odatv.com

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum