YÖNETMELİK VE AF MASADA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla yarın olağanüstü toplanacak Parti Meclisi (PM) toplantında önemli gündem maddeleri bulunuyor.

YÖNETMELİK VE AF MASADA
14 Eylül 2019 - 09:48
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla yarın olağanüstü toplanacak Parti Meclisi (PM) toplantında önemli gündem maddeleri bulunuyor. PM toplantısında; tüzükte daha önce yapılan değişikliklerin; parti yönetmeliklerine girmesine yönelik karar alınması bekleniyor. Bu kapsamda, milletvekili adayı olmak için aranan en az 25 yaşını doldurmuş olma şartı kaldırılacak. Milletvekili adayları belirlenirken son kararı PM verecek Ancak MYK açıkça sakınca bulunan durumlarda başvuruda bulunan aday adayının başvurusunu da reddedebilecek. Taslağa göre aday saptamada hangi seçim çevresinde hangi yöntemin uygulanacağına il örgütünün de görüşü alınarak PM tarafından karar verilecek.

PM toplantısında olağan kurultaya ilişkin hazırlıkların yapılması ve süreçle ilgili takvimin oluşturulması için PM’de MYK’ye yetki verilebileceği ifade ediliyor. Toplantıda aralarında Aylin Nazlıaka’nın da bulunduğu bazı isimlerin affedilmesine yönelik taleplerin de görüşülmesi bekleniyor. PM’den onay çıkması durumunda Nazlıaka tekrar partiye dönebilecek. Nazlıaka için af teklifi daha önce iki kez reddedilmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum