YSK'nin İstanbul kararına ünlü isimlerden tepki

YSK'nın İstanbul seçimlerinin iptal edilmesine yönelik kararıyla ilgili ünlüler sosyal medyadan paylaşımlarda bulunarak tepkilerini ifade ettiler.

YSK'nin İstanbul kararına ünlü isimlerden tepki
07 Mayıs 2019 - 10:57



YSK'nin İstanbul seçimlerinin iptal edilmesine yönelik kararıyla ilgili ünlüler sosyal medyadan paylaşımlarda bulunarak tepkilerini ifade ettiler.



Armağan Çağlayan, YSK’nın İstanbul seçimini yenileme kararını tepki gösterdi.



Armağan Çağlayan, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki resmi hesabından YSK’nın İstanbul kararına şu tepkiyi gösterdi:



“İnanılır gibi bir karar değil. Sandık başkanlarının kanuna uygun olarak atanmamış olması, nasıl sadece Büyükşehir belediye başkanlığı sonucunu etkiliyor!



O zaman tüm seçimin iptal olması gerekir. İlçe belediyelerinin de, muhtarlığın da, hepsinin yenilenmesi gerekir!”



Paylaş Tweetle

113




AYLİN ASLIM: SİZDEN ALA DIŞ GÜÇ MÜ VAR?



Ünlü sanatçı Aylin Aslım, YSK’nın İstanbul seçimini yenileme kararına tepki gösterdi.



Aylin Aslım sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki resmi hesabından şu açıklamayı yaptı;



“Milyonlarca insanın oyunu hiçe sayan, seçimin teminatı YSK'ya utanmazca elini kolunu sokan sizsiniz, sizden âlâ DIŞ GÜÇ mü var?”



Paylaş Tweetle

213




HALUK LEVENT: NEDEN İLÇELER YENİLENMİYOR?



Sanatçı Haluk Levent, YSK’nın İstanbul seçimlerinin iptal edilmesine yönelik kararıyla ilgili sosyal medyadan açıklama yaptı.



“AHBAP Başkanı olduğum için tüm politik bir duruş sergileyemiyorum. Ama bir soru sormamın sakıncası yoktur diye düşünüyorum.



Seçimin iptalini isteyen de istemeyen de aydınlatabilir mi beni? Aynı zarfa ilçe ve il belediye başkanları için oy kullandık. Neden ilçeler yenilenmiyor?”



Paylaş Tweetle

313




KAAN SEKBAN: DEMOKRASİ KOLAY KAZANILMADI, KOLAY KAYBEDİLMEYECEK



Komedyen Kaan Sekban, İstanbul seçim iptal kararına sosyal medyadan paylaştığı videoyla tepki gösterdi. Sekban umutsuzluğa kapılmayın mesajı verirken, herkesi 23 Haziran’da sandık başına çağırdı.



“Aynı zarfta oy vermemize rağmen ilçe belediye seçimleriyle ilgili bir iptal kararı almadı. İnanın toplumun her kesiminden insanın vicdanını yaralayan bir karar oldu. Sadece aşırı partizan, aşırı fanatik bazı kesimler bundan mutlu olmuştur. Ama iktidar partisindeki birçok aklı selim insanda bu karardan inanın hiç mutlu değil. Çünkü bu karar gerçekten de demokrasiye kara leke olarak geçecek bir karar. Sandığın iradesini yok sayan bir karar. Ama lütfen umutsuzluğa kapılmayalım, boykot çığırtkanlığı yapmayalım. Bu seçim 10 kere de yapılsa 10 kere gidip kazanmak boynumuzun borcudur. Umutsuzluğa kapıldığınızda Mustafa Kemal Atatürk’ü düşünün. Eğer o da umutsuzluğa kapılsaydı bu Cumhuriyet kurulmazdı. Demokrasi kolay kazanılmadı, kolay kaybedilmeyecek. 23 Haziran’da herkes sandık başına.”



CEM YILMAZ’DAN YSK’YA TEPKİ



YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin yenilenmesine yönelik kararının ardından sanatçı Cem Yılmaz Twitter’dan açıklama yaptı.



Yılmaz, “Seçimleriniz iptal edilmiştir…Peki ! Biraz daha izahat istiyor ama yok.Çok üzücü bir durum…Bunu memleketimiz hakketmiyor…Bir daha oy kullanmak çok büyük bir zahmet olmayacak,gidip vazifemizi yapacağız. Akıl almaz ama gerçek… Acı bir gerçek” ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum