ABD'de ırkçı beyazlar yürüyüşte

Bir grup beyaz ırkın üstünlüğüne inanan gösterici, Cuma gecesi Virginia Üniversitesi kampüsünde ellerinde meşalelerle yürüyüş düzenledi...

ABD'de ırkçı beyazlar yürüyüşte
13 Ağustos 2017 - 01:25 - Güncelleme: 14 Ağustos 2017 - 02:23
Bir grup beyaz ırkın üstünlüğüne inanan gösterici, Cuma gecesi Virginia Üniversitesi kampüsünde ellerinde meşalelerle yürüyüş düzenledi. ‘Bugün düzenlenen gösteride de yine karşıt gruplar arasında çatışmalar yaşandı, Virginia Valisi olağanüstü hal ilan etti.

İşte çatışmalardan görüntüler:



Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre polis daha sonra gösterinin izinsiz olduğunu açıklayarak protestocuları alandan uzaklaştırmaya başladı.

Virginia Valisi McAuliffe Twitter’dan, aşırı sağcı grupların yarattığı şiddete karşı olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.



Vali ayrıca Twitter’da şu mesajı da verdi: ‘Charlottesville’de son 24 saatte yaşanan ve söylenenler kabul edilemez ve durmalı. İfade özgürlüğü, şiddet özgürlüğü değildir.’

Başkan Trump da Twitter’dan yazdığı mesajda, Charlottesville kentinde çıkan olayları kınadı.

Nefret karşısında birlikte olmalı ve nefreti kınamalıyız’ diyen Trump, bu tarz şiddet olaylarının Amerika’da yeri olmadığını da belirtti.

Cuma gecesi yapılan yürüyüşe katılanlarla, karşıt protesto yapan göstericiler arasında da küçük bir arbede yaşanmış, polis en az bir kişi tutuklamıştı.



Bugünkü ‘Sağı Birleştirin’ isimli protesto, Amerikan İç Savaşı sırasında, köleliği savunan güney eyaletlerinin komutanı olan General Robert E. Lee’nin kampüste bulunan heykelinin kaldırılması planına karşı.



Virginia Valisi Terry McAuliffe, Cuma gecesi beyaz ırkın üstünlüğü yanlısı göstericilerle karşıt protestocular arasında yaşanabilecek olaylara karşı Ulusal Muhafız Birlikleri’ni alarm durumuna geçirdiğini de belirtmişti.

ARABAYLA KALABALIĞA DALDI

ABD’nin Virginia eyaletindeki Charlottesville kentinde bir otomobilin bir grup göstericinin arasına daldığı, olayda yaralıların olduğu bildirildi.

The Associated Press olayda 1 kişinin yaralı olduğunu duyururken, BNO News ve The Anon Journal siteleri olayda çok sayıda kişinin yaralandığını bildirdi.

Otomobilin iki gündür süren ırkçı gösteriye karşıt bir gruba daldığı aktarıldı.

Olayın görgü tanıkları, insanların arasına dalan aracın ‘olay yerinden hızla uzaklaştığını’ ifade etti.

Sosyal medya kullanıcılarının olay yerinden paylaştığı görüntülerde, çok sayıda yaralı kişinin bulunduğu görülüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum