Aldatmanın 10 Çeşidi Var..

Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) verilerine göre Türkiye'de erkeklerin yaklaşık yüzde 58'i, kadınların ise yaklaşık yüzde 40'ı evlilikleri süresince en az bir kere olmak üzere evlilik dışı ilişki yaşıyor.

Aldatmanın 10 Çeşidi Var..
15 Mayıs 2018 - 09:55
Bu tür ilişkiler bir aldatılma hikâyesinin ya hemen ardından ya da uzun zaman sonra yaşanır. İlk aldatılan eş yeniden özgüvenini kazanmak, beğenilen ve çekici biri olduğunu özellikle kendine ispat etmek ve ilk aldatan eşin karşısında kendini iyi hissedebilmek için bu tür bir sadakatsizlik yapar. Kendine yönelik duyguları tedavi etme amacıyla yapılan sadakatsizlikler genellikle çok gizli yapılır ve ortaya çıkmaması için her türlü tedbir alınır. Sadakatsizlik; sadakatsizliği ilk yapan kişiden intikam alma, aldatılmanın dayanılmaz ağırlığını ona da yaşatma amacı taşıyorsa kişi pek ihtiyatlı davranmaz ve bir şekilde eşine yakalanır. Amaç özgüvenini kazanmak ya da acı vermek olduğu için ihanet seks ilişkisini içermeyebilir.



7) Kıskandırma İhaneti

Düzgün yürüyor gibi görünen bir evlilikte eşlerden biri ihmal edildiğini düşünebiliyor. İlişkilerinin ilk yıllarının özlemi içinde olan veya seks ihtiyaçları karşılanmayan kişi, eşi için artık görünmez olduğu inancına kapılabiliyor. Kendini fark ettirmek için türlü girişimlerde bulunan, fakat bir türlü ihmalkâr eşin dikkatini çekemeyen kişi son çare olarak ihanete başvuruyor. Eşinin kendini kıskanmasını sağlamak için uyarı mahiyetinde bir gecelik ilişki yaşayabiliyor. Yaşanan kriz sonrasında evliliklerinin tazeleneceğini düşünüyor. Bu tür sadakatsizliklerde amaç mevcut eşin kendine gelmesini sağlamaktır, aldatma partnerinin hiçbir önemi ve aldatma partnerine beslenen bir duygu yoktur.



8) Geri Püskürtme


 


Reklam



Daha çok evlilik dışı sevgililik ilişkilerinde görülen bu tür sadakatsizliklere yakın ilişkiye tahammülü olmayan kişiler başvurur. Duygusal olarak birine bağlanmaktan korkan kişi mevcut ilişki giderek ciddileştiğinde ve iki kişi arasında karşılıklı bir bağ oluşmaya başladığında araya mesafe koyma amacıyla sadakatsizlik yapar. Böylece hem kendi duygularını dizginlemiş hem yakınlaşılan kişiyi kendinden soğutmuş olur. Bu kişiler için ilişkinin sınırları vardır ve o sınırlar aşılmamalıdır. Onlardan daha fazla sevgi istenmemeli, daha fazla ilgi beklenmemeli, daha fazla vakit alınmamalıdır; evlilikten bahsedilmemeli, beraber yaşama fikri sunulmamalıdır. Aksi takdirde herhangi biriyle yaşanan bir aldatma ilişkisi ile mevcut kişi geri püskürtülür.



9) Nefes Almak

Eşiyle arasında çatışmalar olan, evlilik içi sorunlar yaşayan, iş hayatı da iyi geçmeyen, kendini en yakınlarına bile ifade edemeyen, üzerinde sürekli bir baskı olduğunu düşünen bazı kişiler eşlerini seviyor ve beğeniyor olsalar da kendilerine rahat bir aldatma partneri edinebiliyorlar. Belirli aralıklarla görüşülen partnerle hiçbir sorumluluk olmadan yaşanan ilişkinin amacı; tüm gerginliklerden bir an için uzaklaşmak, kafayı rahatlatmak ve hayatta mücadele edebilmek için dolu bir nefes alabilmektir. Bu tür sadakatsizliklerde çoğunlukla eşlerin payı büyüktür. Aldatma partneri genellikle mevcut eşten daha düşük niteliklere sahip olur; daha çirkin, daha fakir, daha başarısızdır; fakat daha iyi dinler ve daha fazla rahatlatır. Kişi eşinden göremediği ilgiyi aldatma eşinden görür; böylece kendini daha iyi ve daha güçlü hisseder.



10) Sadece Aşk

Bazı evli kişiler, hiç beklemediği bir anda ve şekilde bir başkasına âşık olabiliyor. Aşk; hayatın zorluklarından kaçmayı, güzellikleri yeniden görebilmeyi, hayata daha mutlu sarılabilmeyi, daha genç ve dinç hissedilmeyi sağladığı için elin tersiyle itilebilen bir duygu olamıyor. Bu nedenle âşık olan kişi sadakatsizlik yapmaması gerektiğini düşünemiyor. Eşine ihanet etmezse kendine ihanet etmiş gibi hissediyor ve kendini doludizgin aşka bırakıyor. Aldatılan eş ise kendinde olmayıp da aldatma partnerinde var olan şeyin ne olduğunu sorgulamaya başlıyor. Bu tür sadakatsizliklerde eşin görünürde ve hakikatte bir hatası ve payı yoktur. Eşi aldatmaya iten ise çoğunlukla çok düzgün olan evliliğin ya da ilişkinin tekdüze seyridir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum