Cinsel İlişki 'Normalde' Ne Kadar Sürüyor?

Eğer bedenimizle ilgili bilimsel gerçeklere aşina değilsek muhtemelen standart bir cinsel ilişkinin gerçekten porno filmlerde gördüğümüz kadar uzun sürebileceğini düşünmüşüzdür. Bu nedenle çoğu zaman cinsel ilişkilerimizden sonra ister istemez bu işin standartının ne kadar olması gerektiği konusunda kendimizi sorgularız

Cinsel İlişki 'Normalde' Ne Kadar Sürüyor?
21 Şubat 2018 - 11:12
Tabii ki sevişmek sadece iki cinsel organın birleşmesi anlamına gelmiyor. Bu nedenle burada bahsettiğimiz cinsel ilişki süresi sadece penisin vajinanın içinde kaldığı süreyle sınırlı. Yani öpüşme ve önsevişme kısımlarını süremize dahil etmiyoruz. Bir de... sadece erkek boşalmasını konu alıyoruz. Kadınlar adına ne kadar üzücü bir durum olsa da, malesef erkek bitince sevişme de bitiyor. Üstelik çoğu zaman partnerini orgazma ulaştıramadan.

Boşalma süresini ölçmek de pek öyle kolay bir şey değil. Erkeklere ne kadar sürede boşaldıklarını soramazsınız çünkü çok iyi bir şey sandıklarından dolayı hiç de gerçekçi olmayan uzun süreler vereceklerdir. Kaldı ki sevişme gibi eylemde başucunuzdaki saate bakarak ortalama bir süre çıkarmak pek mümkün değil. Bunu yapan varsa da kendisine acil şifalar diliyoruz.

The University of Queensland'da araştırma görevlisi Brendan Zietsch'e göre şu ana kadar bu konuda yapılan en iyi araştırma dünyanın farklı yerlerinden 500 çiftin dört hafta boyunca tüm sevişmelerinin sürelerini kronometreyle kaydettikleri anket çalışması. Kulağa geldiği kadar garip, bu araştırmada çiftler birleşmeye başlamadan önce kronometreyi başlatıyor ve boşalmadan sonra durduruyorlardı...

Sonuçlar ne çıktı diye heyecanla bekliyorsunuzdur. Anlatalım...

- Birçok sonuç arasında uçurum var... Sonuçlar 33 saniyeden 44 dakikaya kadarçeşitli. Bu demek oluyor ki belki de uzuuuun uzun seviştiğini söyleyen arkadaşlarımız belki, küçük bir ihtimal de olsa doğru söylüyor.

- Bu kadar farklı sonuçların ortalaması pek sağlıklı bir veri olmayacağından dolayı normal seks süresi diye bir şeyin varlığından bahsetmek, bilimsel olarak pek doğru olmuyor.

- İlle bir ortalama duymak istiyorsanız: 5 dakika 24 saniye

Bunlar da araştırmayla ilgili ortaya çıkan bir takım ilgi çekici başka sonuçlar:

- Prezervatif kullanmak sürede gözle görülür bir fark yaratmıyor.

- Sünnetli veya sünnetsiz olmak boşalma süresini kayda değer biçimde etkilemiyor.

Ortalama seks süresinde 3 dakika 42 saniyeyle TÜRKİYE SONUNCU!!! Bu süre özellikle Hollandaİspanyaİngiltere ve ABD'nin çok altında. Bu durumda uzun uzuuuuun seviştiğini söyleyen arkadaşlarımızdan yeniden şüphelenmeye başlayabilriz ;)

- Yaş arttıkça sevişme süresi azalıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum