EN İLGİNÇ CİNSEL GELENEKLER

EN İLGİNÇ CİNSEL GELENEKLER
17 Temmuz 2018 - 10:36

24 Mayıs 2014 Cumartesi



1

 


En İlginç Cinsel Gelenekler
Dünyanın farklı yerlerinden en garip ve şok edici 10 cinsel yaşam tarzını sizler için derledik. İşte okuyunca çok şaşıracağınız o bilgiler:



2

 


En İlginç Cinsel Gelenekler
Endonezya: Pon adı verilen bir kutlama yapılır. Bu kutlama yılda 7 kez, katılımcıların Java adasındaki kutsal bir dağa yolculuk ederek seks yoluyla iyi şans ve kısmet getirmesi amacıyla düzenleniyor.



3

 


En İlginç Cinsel Gelenekler
Katılımcılar geceyi orada geçirmek ve karıları veya kocalarından başka biriyle cinsel ilişkiye girmek zorundadır. İnanışa göre, iyi şans dilekleri sadece yıl içindeki 7 kutlama boyunca aynı kişiyle beraber olduklarında gerçekleşebilir.



4

 


En İlginç Cinsel Gelenekler
Antik Yunan: Antik Yunan tarihte, cinsellikteki en verimli ve kabul edici topluluklardan biriydi. Homoseksüellik sıradan bir toplumsal gelenekti ve herkes tarafından kabul edilmişti. Ama Antik Yunanlıların cinsel kültürlerini garip yapan bu toleransları değildi.



5

 


En İlginç Cinsel Gelenekler
Cinsel tutku iki cins için de normal görülen bir şeydi ve bu sadece taraflar arasındaki aktif/ pasif rol bakımından birbirinden ayrılıyordu. Aktif olan kişi cinsel eylemi gerçekleştirendi, bu onun toplumdaki yüksek statüsünü, yetişkinliğini ve erkeksiliğini yansıtan bir eylemdi.



6

 


En İlginç Cinsel Gelenekler
"Pasif" kişi ise cinsel eyleme maruz kalan kişi olarak daha alt statüdeki boyun eğen, daha genç ve feminen taraftı. Eşcinsel ilişkiler Antik Yunan'da en çok yaşlı erkek ile genç delikanlılar arasında görülüyordu. Oğlancılık, damgalama yapılmadan sosyal olarak kabul edilmişti; çünkü yaşlı erkek genç olana karşı öğretici, koruyucu ve sevgi gösteren bir rol model olarak davranırdı. Bu adet "paiderastia" yani "oğlan sevgisi" olarak anılırdı. Genç erkek büyüyüp tamamen sakalları çıkana kadar "adam" olarak düşünülmezdi.



7

 


En İlginç Cinsel Gelenekler
Antik Mısır: Cinsellik konusunda erkeklerle kadınların en özgür olduğu kültürlerden biriydi.



8

 


En İlginç Cinsel Gelenekler
Hindistan: Merkez Hindistan'ın Chhattisgarh yöresinde ormanda yaşayan The Deer Horn Muria kabilesinin "Ghotul" adı verilen, genç kız ve erkeklere şarkı, bilgi, kabile dansı ve seks öğreten bir festivali vardır. Kızlar gerdek geceleri da dahil doğal bitkisel bir doğum kontrol likörü içerek hamilelikten korunurlar ve her gece farklı bir seks partneri seçerler.



9

 


En İlginç Cinsel Gelenekler
Haiti: Saut-d'Eau Haiti'ye ait bir belediyedir ve şelaleleri dinsel bir öneme sahiptir. Her yaz Temmuz ayında voodoo uygulayıcıları ayinlerini gerçekleştirmek için kutsal bölgeye yolculuk yapar ve aşk tanrıçalarına tapar.



10

 


En İlginç Cinsel Gelenekler
Sondan bir önceki ibadet, herkesin çıplak halde şelalenin altına girip cennetten iyilik istemesini içerir.



11

 


En İlginç Cinsel Gelenekler
Sonrasında, katılanlar kutsanmış hayvanların kanıyla çamur karışımı çevresinde kıvrılarak seksüel bir dans gerçekleştirir.



12

 


En İlginç Cinsel Gelenekler
Nijer: "Tabunun insanları" veya Wodaabe'ler Nijer'in güzellikleri ve zengin kültürel seremonileriyle tanınan bir kabilesidir. Geleneksel olarak, kişinin ilk evliliği daha bebekken ailesi tarafından ayarlanır ve aynı sülaledeki kuzenlerinden biriyle evlenmek zorundadırlar.



13

 


En İlginç Cinsel Gelenekler
Yıllık Gerewol festivalinde Wodaabe erkekleri, özenle hazırlanmış kostümlerini giyer, yüzlerini boyar ve güzel dişlerini, gözlerini ve özelliklerini göstermek için bir dizi kadının önünde dikilir.



14

 


En İlginç Cinsel Gelenekler
Kadınlar en çok etkilendikleri erkekleri yeni kocaları olarak seçer ve yeni çiftin, eski kocanın haberi olmadan birlikte olması sosyal olarak da onaylanır. Usule uygun ilk evliliğin tersine ikinci evlilik "aşk evliliği" olarak anılır.



15

 


En İlginç Cinsel Gelenekler
Himalayalar: Himalayaların yerleşim yerlerinde pek fazla tarım ve otlakçılığa uygun arazi yok, bu nedenle birden fazla oğlu olan aileler her oğlu için toprağını bölerek kendi ailelerini kurmasını böylece aile başına daha az tarım düşmesini sağlar.



16

 


En İlginç Cinsel Gelenekler
Bunun için buldukları çözüm de tüm erkek çocuklar için tek bir bekar kadın eş bulup arsayı bütün halinde ellerinde tutmaktı. Bazı Nepal topluluklarında çoğu erkek kardeş tek bir kadını paylaşır ve hepsi onunla evlenir.



17

 


En İlginç Cinsel Gelenekler
Antropologlar bu tip tüm erkek kardeşlerin bir kadınla evlendiği çok kocalı toplum yapısına "kardeşçe çok kocalılık" der. Anlaşılan o ki kadının, kardeşler arasında kıskançlık duygusunun alevlenmemesi için her kardeşle geçireceği zamanı iyi ayarlaması gerekiyor.



18

 


En İlginç Cinsel Gelenekler
Papua Yeni Gine: Papua Yeni Gine 848 farklı dil ve farklı geleneksel topluluklarıyla dünyanın en çok kültürel çeşitliliğe sahip ülkelerinden biridir. Trobriand kabilesi bilgisi nesilden nesile geçen büyülerle uğraşır ve bu büyülerden bazılarını, birine cinsel istek vermek veya birini güzelleştirmek için kullanırlar.



19

 


En İlginç Cinsel Gelenekler
Güzellik büyüleri Hindistan cevizi yağına karşı tekrarlanır ve bu yağ kişinin cildine sürülür. Kabile ayrıca genç yaşta cinsel aktiflikleriyle de bilinir.



20

 


En İlginç Cinsel Gelenekler
Kızlar 6 ve 8 yaşları arasında, erkekler de 10 ile 12 yaşları arasında hiçbir sosyal damga yemeden sevişmeye başlar. Bir diğer ilginç ayrıntı da evlilik öncesi seksin iyi karşılanması ancak evlenmeden önce birlikte yemeğe çıkmanın hoş karşılanmaması.



21

 


En İlginç Cinsel Gelenekler
Sambian kabilesinin cinsel alışkanlıkları Trobriand'lı komşularından çok daha uç. Sambian erkekleri kadınların yanından 7 yaşında ayrılır ve sadece erkeklerden oluşan bir toplulukta 10 yıl yaşar.



22

 


En İlginç Cinsel Gelenekler
Ciltleri, kadınlarla olan etkileşimle gelen kirlenmeyi ortadan kaldırmak için delinir ve burunları kanayıp kusana kadar oldukça fazla miktarda şekerkamışı yerler. Güç, büyüme ve cinsel iktidar getirmesi için kabiledeki yaşlı erkeklerin spermlerini içerler ve topluluğa geri döndüklerinde de karılarının adet kanamasını yansıtmak amacıyla burun kanatma alışkanlıklarını devam ettirirler.



23

 


En İlginç Cinsel Gelenekler
Avustralya: Bayılmak istemiyorsanız buradan uzak durun. Avustralya'nın Mardudjara Aborjinleri en şok edici çocukluktan erkekliğe geçiş dönüşümüne sahip. 10 veya 12 yaşlarına gelen bir oğlan çocuğu ön dişini söktürür ve ön dişlerinin üstündeki yumuşak doku bölgesini deldirir. Bu noktada sembolik olarak ölü farz edilen çocuk sonra diğer erkekler tarafından vahşi doğaya götürülür, sünnet edilir ve sünnet parçasını çiğnemeden yutması beklenir.



24

 


En İlginç Cinsel Gelenekler
Çocuk tüm bu süreç içinde sessizdir. Sonra penisinin yan tarafı uzunlamasına kesilir ve kanı arınması için ateşe damlatılır. Ve sonrasında penisinin alt kısmına işerler. Sonra tüm erkekler avlanmaya gider ve kampa kana bulanmış şekilde yiyecekle dönerler ve erkek çocuk da yetişkin bir erkek olarak yeniden doğmuş kabul edilir.







 
 


 





 

 



 


YORUMLAR

  • 0 Yorum