Erdoğan'dan Barzani itirafı: Yanılmışız

Barzani'ye sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yaptırımlarımızı uygulamaya başlayınca ortada kalacaksın. Vanayı kapadığımız anda iş bitti. Tüm gelir ortadan kalkıyor. Yiyecek bulamayacaklar. Son ana kadar Barzani'nin böyle bir yanlışa düşeceğine ihtimal vermiyorduk. Yanılmışız. Bu ülkemize de bir ihanettir. Ekonomik yaptırımlardan askeri seçeneklere kadar her şey şu an masada." dedi.

Erdoğan'dan Barzani itirafı: Yanılmışız
26 Eylül 2017 - 17:49
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı. Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç da yer aldı.

Törende hitap eden Erdoğan, ‘araştırma üniversitesi’ olarak belirlenen 10 üniversiteyle yedek olarak belirlenen üniversiteleri açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Araştırma üniversitelerimize, yüksek öğretim alanındaki hedeflerimize ulaşma konusunda çok büyük görevler düştüğünü hatırlatmak istiyorum. Kalite kurulu da oluşturulmuş durumda. Bu kurul sayesinde, ülkemizdeki yüksek öğretim çalışmalarını idari ve mali açıdan bağımsız bir kalite güvence sistemine kavuşturmuş oluyoruz. YÖK’ün, üniversitelerimizi dünyada rekabet edebilir düzeye taşıyacak yenilikler konusundaki çalışmaları yakından takip ediyorum ve kendilerini tebrik ediyorum” diye konuştu.

“EĞİTİM-ÖĞRETİM VE KÜLTÜRDE ARZU ETTİĞİMİZ GELİŞMEYİ SAĞLAYAMADIK”

Üniversitelerin sorunlarının çözümü için gereken adımları atmaya hazır olduklarını belirten Erdoğan, “Bunun karşılığında üniversitelerimizden tek bir talebimiz var. O da bilim üretmeye hız vermeleri ve ülkemizin kalkınmasına daha fazla katkı sağlamalarıdır. YÖK’ün, üniversitelerimizin bilimsel performanslarını objektif olarak ortaya koymak suretiyle bu konuda hükümeti ve kamuoyunu bilgilendirmesini, çalışmaların daha sağlıklı yürütülmesini sağlayacaktır. Öğretmen kalitesi, meselenin önemli boyutlarından biridir. Bunun yanında müfredattan ders kitaplarına ilk, orta, lise ve yüksek öğretime geçişteki sistemlere kadar eğitim ve öğretimde çözmemiz gereken pek çok sorunumuz bulunuyor. Bu, bir özeleştiridir aynı zamanda. İki alanda arzu ettiğimiz gelişmeyi sağlayamadık. Bunlar; eğitim-öğretim ve kültürdür. Eğitim ve öğretim, nesillerin mimarlığıdır. Eğitim ve öğretim kurumları da nesillerin inşa edildiği yerlerdir. Böylesine önemli bir konuda en küçük ihmale, aksaklığa, yanlışlığa tahammülümüz olamaz” dedi.


FOTO:DHA - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı.

 


FOTO:DHA – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.


“EĞİTİM-ÖĞRETİMDE İSTEDİĞİMİZ NETİCEYİ ALAMADIKÇA YENİ ARAYIŞLAR İÇİNE GİRİYORUZ”

Son günlerde, kendisine ders kitaplarının içeriği konusunda daha fazla şikayet gelmeye başladığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben, bu şikayetleri ilgili arkadaşlarımla başta hükümet yetkililerimiz olmak üzere bunları paylaşıyorum. Demek ki burada bir sıkıntı var. Milli Eğitim Bakanımızla bu meseleyi konuştuk. Gerekli tespitler derhal yapılacak ve tedbirler alınacak; dediler. Eğitim ve öğretimde istediğimiz neticeyi alamadıkça tabii olarak yeni arayışlar içine giriyoruz. Bu da ayrı bir eleştiri konusu oluyor. Sınav sistemlerini defalarca değiştirdiğimiz halde hala öğretmenlerimizi de öğrencilerimizi de velilerimizi de memnun edecek bir sonuca ulaşamadık. Bu sosyolojik bir olaydır. Bunu bu şekilde ele almak mecburiyetindeyiz. Burada bir toplumun inşası söz konusu. Yaptığımız son düzenlemeye rağmen müfredat ve ders kitapları hususunda da istediğimiz neticeyi elde edemediğimiz anlaşılıyor. Ne yapıp, edip eğitim ve öğretim meselesini çözmek mecburiyetindeyiz. Aksi takdirde 2053 ve 2071 vizyonlarımızın içi boş kalacak” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum