Tahrik ediyor

HDP'li vekil Ertuğrul Kürkçü ile AK Partili vekil Bülent Turan arasındaki "etekli arkadaş" tartışmasına Pervin Buldan'dan skandal tepki.

Tahrik ediyor
24 Şubat 2016 - 19:09 - Güncelleme: 24 Şubat 2016 - 19:18
 

Meclis Genel Kurulu'nda "Çöktürme harekat planı"nın doğru olup olmadığını soran HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile AK Partili vekil Bülent Turan arasında tartışma yaşandı.

"BİZ O ETEK GİYEN ARKADAŞINIZA BENZEMEYİZ"

Konuşmacının ahlak dışı söylemlerde bulunduğunu savunan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, şunları söyledi:

"Bak, sen orada niye bağırıyorsun bilmiyorum da ben değil, biz, 317 AK Partili vekil sizin o etek giyen erkek arkadaşınıza benzemeyiz. Biz 317 arkadaş sizin bağırmanızdan korkmayız, bağırmayacaksınız. Burası Kandil değil, milletin kürsüsü. Biz, 317 arkadaş dağda tetik çekip şehirde saz çalmanıza benzemeyiz, kimseden korkmuyoruz Allah'tan başka. Ne bağırıyorsunuz. Bağırmayacaksınız. Konuştun, dinleyeceksin. Burası Kandil değil, milletin Meclisi. Bağırmayacaksın. Haddini bileceksin. Konuşacaksan bağırarak olmaz. Önergelerde sahip çık önergene. Sessizliğimiz edebimizden, işi bilmediğimizden değil. Sen bana, arkadaşlarıma soykırımcı diyeceksin, IŞİD diyeceksin ve cevap almayacaksın. Utan be, utan"

PERVİN BULDAN'DAN ETEK TEPKİSİ: CİNSİYETÇİ BİR YAKLAŞIM

Meclis Başkanı Pervin Buldan da Turan'ın 'Etek giyme' ifadesine tepki gösterdi. "Etek giyme meselesini cinsiyetçi bir yaklaşım olarak gördüğünüzü ifade etmek istiyorum"diyen Buldan, "Bu tanımı kadınlara yapılmış bir hakaret olarak nitelendiriyorum. Dolayısıyla böyle bir tanımın bundan sonra Genel Kurulda kullanılmaması gerektiğini ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum