Kadınların bilimsel olarak kanıtlanmış 7 süper gücü

Ünlü psikiyatrist Sigmund Freud’un bilinen en ünlü özdeyişlerinden biri, kadınlara dair olanıdır: “Henüz yanıtlanamamış ve kadın ruhuyla ilgili otuz yıl süren araştırmalarıma karşın benim de yanıtlamayı başaramadığım çok önemli bir soru var: Kadın ne ister?”

Kadınların bilimsel olarak kanıtlanmış 7 süper gücü
07 Ocak 2018 - 15:58
Kadın gerçekten ne ister her zaman bilinmez; ancak bir o kadar gizemli bir şey varsa o da kadınların nelere kadir olduğu… Bilimsel araştırmaların da varlığını desteklediği, kadınların 7 süper gücünü sizler için listeledik:

1. Aldatılmaya dair kuvvetli bir önseziye sahiptirler.

Kadınların adeta süper güç denebilecek kadar kuvvetli bir altıncı hissi vardır; aldatmaya meyilli olan ya da daha önceki partnerlerini aldatmış erkekleri sadece yüzüne bakarak ayırt edebilirler!

Avusturalya’daki bir üniversitede birkaç yıl önce yapılan bir araştırmada, 34 kadın katılımcıya düzinelerce erkeğin fotoğrafını gösterildi ve hangilerinin partnerine sadık olmadığını düşündükleri soruldu.

Araştırmaya katılan kadınlar yüzde 62 gibi yüksek bir oranda sadık olmayan erkekleri saptayabildiler. Aynı çalışma karşı cinslerle yapıldığında ise erkekler tahminlerinin yüzde 77’sinde yanıldılar.

2. Daha çok rengi fark edebilirler.

Psikolog ve davranışbilimci Israel Abramov’un 2013 yılında sonuçları yayınlanan bir dizi görme ve algılama çalışmasında, kadınların renkleri daha iyi gördükleri gösterildi.

Erkekler görüş alanındaki cisimleri daha rahat seçerken, kadınlar renkler arasındaki nüansları erkeklerden çok daha başarılı şekilde ayırt edebiliyor.

Ayrıca tetrakromat adı verilen bir grup kadın, retinalarının normalden farklı yapısı sayesinde tam 100 milyon farklı rengi görebiliyor.

3. Sabah bulantıları ile kendilerini ve bebeklerini koruma gücüne sahiptirler.

Paul Sherman ve Samuel Flaxman adlı bilim insanları, yiyeceklerde bulunması muhtemel parazit ve toksinlere karşı hamilelerin sabah bulantılarının bir savunma mekanizması oluşturduğunu öne sürdü.

Bu parazitler özellikle kırmızı et, balık ve tavuklarda bulunuyor; özellikle hamilelerin hassas bünyelerinin dengesini hızla bozabiliyor. Sabah bulantılarının, bebeğin en hassas olduğu erken dönemde görülmesi de bu yüzden.

4. Stres, zaten yüksek olan empati yeteneklerini artırır.

2014 yılında yayınlanan bir araştırma, stres altında erkeklerin daha bencil ve iletişime kapalı olduğunu ortaya koydu.

Kadınlar ise aksine, stresli dönemlerinde başkalarına daha çok ilgi göstermeye ve yardım etmeye meyilli oluyorlar. Baş araştırmacı Giorgia Silani’ye göre bunun iki nedeni olabilir:

Birincisi, zor zamanlarda yardım arayıp bulma konusunda kadınların daha dışa dönük davranabilmesi. Erkekler ise kendi sorunlarını kendileri çözmeye çalışıyor.

İkinci olası neden ise hormonal etkenler; yani kadınların strese bağlı salgıladığı oksitosin hormonunun sosyallik üzerindeki etkileri.

5. Bağışıklık sistemleri başlı başına süperdir.

Ghent Üniversitesi’nden bir grup araştırmacının 2011 tarihli makalesine göre, kadınlardaki ikinci X kromozomu daha çok mikroRNA içererek bağışıklık sisteminin daha güçlü olmasını sağlıyor.

Bu ayrıca kadınları kansere karşı görece daha dayanıklı hale de getiriyor. Japon profesör Katsuiku Hirokawa bir başka çalışmada kadınların bağışıklık sistemlerinin daha yavaş yaşlandığını ortaya koydu. Hirokawa’ya göre, kadınların yaşam süresi ortalamasının daha yüksek oluşu da buna bağlı.

6. Gözyaşlarının erkekler üzerinde ayrı bir iktidarı vardır.

Yine 2011 tarihli bir çalışma, kadınların gözyaşlarındaki bir kimyasal maddenin erkeklerde testosteron seviyesini düşürdüğünü gösterdi.

Bu hormonal değişikliğe bağlı olarak erkeklerin cinsel olarak uyarılma seviyelerini ve olasılıkları da azalıyor. Ancak bu etki mekanizmasının nasıl işlediği henüz kesin olarak bilinmiyor.

Aynı anda birden çok işi yapabilme güçleri had safhadadır!

2013 yılında, yani multitasking (aynı anda birden çok işi yapabilme) henüz ayağımıza dolanan bir özellik olmaktan ziyade bir yetenek olarak görülürken yapılan bir araştırma, kadınların bu konuda daha önde olduğunu gösterdi.

İngiliz psikologların gerçekleştirdiği iki farklı deneyde kadınların beyinlerinin farklı bölgelerini aynı anda çalıştıran işlemlerde daha hızlı oldukları ortaya çıktı.

İkinci deneyde ise kayıp anahtarı bulma ya da haritada yer saptama gibi görevler verilen kadınlar, bunları yaparken bir yandan telefonla konuşabildi ve basit matematik sorularını yanıtlayabildiler. Hem de erkeklerden çok daha organize ve düzenli şekilde…

YORUMLAR

  • 0 Yorum