New York Times'a göre Sarraf'ın ifadelerindeki en ilginç 5 şey

New York Times’ın adliye muhabiri Benjamin Weiser, bugünkü duruşma öncesinde Zarrab’ın ifadelerinden kendisine en ilginç gelen yerleri sosyal medyada yazdı.

New York Times'a göre Sarraf'ın ifadelerindeki en ilginç 5 şey
05 Aralık 2017 - 10:18
“Şimdi Reza Zarrab’ın geçen hafta mahkemede verdiği ifadeden bana en ilginç gelen yerleri paylaşacağım – illa ki söylediği en önemli şeyler değil bunlar- benim en ilginç bulduklarım” diyen Weiser şu tweetleri attı:

‘FBI’a neden yalan söyledi’

“1/5 Kendi ifadesiyle: Zarrab’ın geçen haftaki ifadesinin en ilginç yerlerinden bazıları: Tutuklandıktan sonra FBI’a neden yalan söylediği konusunda: “Ne ile karşı karşıya olduğumu bilmiyordum ve uzun bir yolculuktan sonra şoke olmuştum ve… doğru yanıtları veremedim. Korkmuştum.”

‘Neden itirafçı oldu?’

“2/5: Kendi ifadesiyle: Neden Amerikalı savcılarla işbirliği yapmayı kabul ettiği konusunda: İşbirliği yapmak, sorumluluğu kabul etmenin ve cezaevinden çıkmanın en hızlı yoluydu.”

‘Çağlayan’la nasıl tanıştı?’

“3/5: Kendi ifadesiyle: Türkiye’nin eski ekonomi bakanı Zafer Çağlayan’la nasıl tanıştığı konusunda: Bizim ailecek gittiğimiz balıkçıya o da gidiyordu. Birbirimizi gördük ve orada tanıştık.”

‘’Milyar ne?’

“4/5: Kendi ifadesiyle: Çevirdiği dolap sırasında Halkbank’tan ne kadar para çektiği konusunda: “Birkaç milyar.” Yargıç Berman, “Milyar ne? Euro? Dolar?” diye sordu. Zarrab şu yanıtı verdi: Euro alımı.”

‘Süleyman Aslan neden rüşvet istedi’

“5/5: Kendi ifadesiyle: Halkbank genel müdürü Süleyman Aslan’ın niçin kârdan pay istediğini söylediği konusunda: Büyük bir risk alıyordu ve bu konuda rahatsız hissediyordu. Bir şekilde kendi geleceğini garanti altına almak istedi.” (Kaynak: Gazete Yolculuk)

YORUMLAR

  • 0 Yorum