bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort halkalı escort istanbul escort istanbul escort istanbul escort mecidiyeköy escort pimapen tamir dtunnel
Reklam
Bugun...


Parası Neyse Verip İster Oturma İzni İster Vatandaşlığını Satın Alabileceğiniz 23 Ülke
Dünyanın zenginleri eskiden paralarını pahalı arabalara, yatlara, süper lüks evlere ve hatta adalara harcardı. Artık bir seçenek daha var, o da parasını verip vatandaşlık ya da oturum izni satın almak. Apex Capital Partners'ın yaptığı araştırmanın sonucunda çıkan ülkelerin, en çok tercih edilenlerini ve en pahalılarını sizler için derledik.

Parası Neyse Verip İster Oturma İzni İster Vatandaşlığını Satın Alabileceğiniz 23 Ülke
+ -

23. Tayland'da 103.000 TL karşılığında 5 yıllık 'elit oturum izni'.

 
Tayland'da 103.000 TL karşılığında 5 yıllık 'elit oturum izni'.

385 Milyar karşılığında ise 20 yıllık oturma izni almak mümkün. Bu paketlere devlet işlerine kolaylık ve havalimanı transfer ücretleri de dahil.

22. Letonya, 480.000 TL karşılığında oturma izni veriyor.

 
Letonya, 480.000 TL karşılığında oturma izni veriyor.

Ülkede 5 yıllık süre zarfı boyunca 286,000 euro tutarında banka hesabınız olması ya da 2 yıl boyunca 450.000 TL'lik yatırım yapmanız da yeterli oluyor. Bu 5 yıl sonunda vatandaşlık testi ve dil sınavını geçtikten sonra vatandaşlık hakkı elde edebilirsiniz

Fakat uzmanlar, Letonya dilinin bir yetişkin tarafından öğrenilmesinin imkansız olduğunu dile getiriyor.

21. Santa Lucia 100.000 dolara vatandaşlık veriyor.

 
Santa Lucia 100.000 dolara vatandaşlık veriyor.

Santa Lucia Ulusal Ekonomi Fonuna 100.000 dolar bağış yaparsanız ya da 300.000 dolarlık bir emlak yatırımınız olursa, ya da 3.5 milyon dolarlık bir hükumet onaylı projeye yatırım yaparsanız, Santa Lucia'lı olabilirsiniz.

20. Dominika, Dominik Cumhuriyeti ile apayrı iki ülke ve 100.000 dolara oturum izni ve sonrasında da vatandaşlık alabiliyorsunuz.

 
Dominika, Dominik Cumhuriyeti ile apayrı iki ülke ve 100.000 dolara oturum izni ve sonrasında da vatandaşlık alabiliyorsunuz.

Dominika pasaportuna vize istemeyen ülkelerin çokluğu yüzünden oldukça çok tercihedilen bir opsiyon.

19. Antigua ve Barbuda, vatandaşlık haklarını 100.000 dolara satıyor.

 
Antigua ve Barbuda, vatandaşlık haklarını 100.000 dolara satıyor.

Tıpkı diğer iki Karayip ülkesi gibi ister bağış, ister emlak ister iş yatırımı yapabilirsiniz.

18. St. Kitts ve Nevis'te de aynı opsiyonlar 150,000 dolardan başlıyor.

 
St. Kitts ve Nevis'te de aynı opsiyonlar 150,000 dolardan başlıyor.

150.000 dolar sadece bağış veya başvuru ücreti olarak talep ediliyor. Eğer ülkede ev almak isterseniz 200.000 dolarlık bir ev alabilirsiniz fakat bu evi 7 yıl boyunca satamazsınız. 400.000 dolarlık bir ev alırsanız ise 5 yıl boyunca satmamanız yeterli.

17. Granada, ulusal ekonomik fona 150.000 dolar bağış yaparak ya da 350.000 dolarlık bir ev alarak vatandaşlık satan ülkelerden.

 
Granada, ulusal ekonomik fona 150.000 dolar bağış yaparak ya da 350.000 dolarlık bir ev alarak vatandaşlık satan ülkelerden.

16. Vanuatu'da 155.000 dolarınızı Vanuatu Destek Programına yatırdığınız taktirde, seçimlerde oy verme hakkına sahip olmadan vatandaşlık satın alabiliyorsunuz.

 
Vanuatu'da 155.000 dolarınızı Vanuatu Destek Programına yatırdığınız taktirde, seçimlerde oy verme hakkına sahip olmadan vatandaşlık satın alabiliyorsunuz.

15. Kamboçya'da vatandaşlık satın almak ise 245.000 dolar yani 1.5 milyon Türk lirasından başlıyor.

 
Kamboçya'da vatandaşlık satın almak ise 245.000 dolar yani 1.5 milyon Türk lirasından başlıyor.

Tüm başvuru sahipleri Kmerce öğrenmek, Kmer tarihini ve geçmişini bilmek için ülkede eğitim almak zorundalar. Ayrıca vatandaşlık aldıktan sonra vatandaşlık yemini de etmeniz gerekiyor.

14. Moldovya en az 250.000 euro yani 1.9 milyon TL yatırım yaptığınız taktirde size vatandaşlık veriyor.

 
Moldovya en az 250.000 euro yani 1.9 milyon TL yatırım yaptığınız taktirde size vatandaşlık veriyor.

13. Yunanistan'a yerleşmek için 250,000 euroluk bir ev satın almanız yeterli.

 
Yunanistan'a yerleşmek için 250,000 euroluk bir ev satın almanız yeterli.

12. Portekiz ise 350.000 euro yani yaklaşık 2.5 milyon Türk lirası karşılığında Altın Vize opsiyonu sunuyor.

 
Portekiz ise 350.000 euro yani yaklaşık 2.5 milyon Türk lirası karşılığında Altın Vize opsiyonu sunuyor.

11. Karadağ'da ise en az 250.000 euroluk bir yatırım yaparsanız, 2000 kişilik kontenjandan biri olarak vatandaşlık alabiliyorsunuz. Ayrıca 100.000 euro da başvuru ücreti var.

 
Karadağ'da ise en az 250.000 euroluk bir yatırım yaparsanız, 2000 kişilik kontenjandan biri olarak vatandaşlık alabiliyorsunuz. Ayrıca 100.000 euro da başvuru ücreti var.

10. Amerika Birleşik Devletleri'nde kırsal kesimlere 500.000 dolarlık bir yatırım yaparsanız ve 10 kişilik istihdam yaratırsanız ABD pasaportuna başvurabiliyorsunuz.

 
Amerika Birleşik Devletleri'nde kırsal kesimlere 500.000 dolarlık bir yatırım yaparsanız ve 10 kişilik istihdam yaratırsanız ABD pasaportuna başvurabiliyorsunuz.

Eğer ticarete atılacaksanız, yatırımınız 1 milyon dolar olmak zorunda ve anapara en az 4 yıl ABD'de kalmak zorunda.

9. İspanya'nın Altın Vize programının ücreti ise en az 500.000 euro yani 4 milyon Türk lirasına yakın. 10 yıllık Altın Vizeden sonra vatandaşlık başvurusu yapabilirsiniz.

 
İspanya'nın Altın Vize programının ücreti ise en az 500.000 euro yani 4 milyon Türk lirasına yakın. 10 yıllık Altın Vizeden sonra vatandaşlık başvurusu yapabilirsiniz.

Ayrıca bir İspanyol şirkete 1 milyon euroluk yatırım, İspanya'da bir bankaya 1 milyon euro para yatırmak, ya da hükumet tahvillerine 2 milyon euro yatırmak size Altın Vizeyi garantiliyor.

8. Bulgaristan vatandaşlığı ise hükumet tahvillerinden birine 450.000 euro yatırmak suretiyle alınabiliyor. Bir yıl sonra aynı miktarı tekrar yatırırsanız geçici oturum izni alıyorsunuz ve 5 yılın sonunda vatandaşlık başvurusu yapabiliyorsunuz.

 
Bulgaristan vatandaşlığı ise hükumet tahvillerinden birine 450.000 euro yatırmak suretiyle alınabiliyor. Bir yıl sonra aynı miktarı tekrar yatırırsanız geçici oturum izni alıyorsunuz ve 5 yılın sonunda vatandaşlık başvurusu yapabiliyorsunuz.

7. Kanada'da vatandaşlık alabilmek için 800,000 dolar yatırım yapmanın yanında, sağlam bir iş tecrübesi göstermeniz ve sizin ve yanınızdaki kişilerin sağlık ve güvenlik testlerini geçmesi gerekiyor.

 
Kanada'da vatandaşlık alabilmek için 800,000 dolar yatırım yapmanın yanında, sağlam bir iş tecrübesi göstermeniz ve sizin ve yanınızdaki kişilerin sağlık ve güvenlik testlerini geçmesi gerekiyor.

6. Türkiye'den vatandaşlık satın almak için 1 milyon dolar yani 6.4 milyon Türk lirası ederinde bir ev almanız, ya da 2 milyon dolarlık yatırım yaparak 100 kişilik istihdam yaratmanız gerekiyor.

 
Türkiye'den vatandaşlık satın almak için 1 milyon dolar yani 6.4 milyon Türk lirası ederinde bir ev almanız, ya da 2 milyon dolarlık yatırım yaparak 100 kişilik istihdam yaratmanız gerekiyor.

5. Malta'ya yerleşmek için 880.000 euroluk devlet bankası yatırımı veya 350.000 euroluk emlak yatırımı yapmak gerekiyor.

 
Malta'ya yerleşmek için 880.000 euroluk devlet bankası yatırımı veya 350.000 euroluk emlak yatırımı yapmak gerekiyor.

4. Avustralya'da oturma izninin fiyatı 7 milyon Türk lirası.

 
Avustralya'da oturma izninin fiyatı 7 milyon Türk lirası.

Avustralya'da bir projeye 7 milyon Türk lirası tutarında bir yatırım yapıldıktan en az 2 yıl sonra başvuru gerçekleştirmek mümkün.

3. Güney Kıbrıs vatandaşlığını 14.8 Milyon Türk lirasına satıyor. Bu bir ev satın almak, yatırım yapmak ya da ülke fonlarına aktarma ile olabiliyor.

 
Güney Kıbrıs vatandaşlığını 14.8 Milyon Türk lirasına satıyor. Bu bir ev satın almak, yatırım yapmak ya da ülke fonlarına aktarma ile olabiliyor.

Ayrıca eğer ülkede 300.000 euroluk bir ev satın alırsanız, 60.000 euro bankada paranız olursa ve yıllık geliriniz 30.000 euro ise Güney Kıbrıs'a yerleşebilirsiniz.

2. Yeni Zellanda'da oturma izni almak için 3 yıl içinde toplam 46 milyon Türk lirası ederinde yatırım yapmanız gerekiyor. 65 yaş üstü kişilere daha ucuz opsiyonlar sunulmakta.

 
Yeni Zellanda'da oturma izni almak için 3 yıl içinde toplam 46 milyon Türk lirası ederinde yatırım yapmanız gerekiyor. 65 yaş üstü kişilere daha ucuz opsiyonlar sunulmakta.

1. Birleşik Krallık'a kalıcı olarak yerleşmek için 17 milyon Türk lirasını ülkedeki banka tahvillerine ya da bir İngiliz şirketine yatırmanız gerekiyor. Bu size 3 yıl 4 ay oturum hakkı sunuyor.

 
Birleşik Krallık'a kalıcı olarak yerleşmek için 17 milyon Türk lirasını ülkedeki banka tahvillerine ya da bir İngiliz şirketine yatırmanız gerekiyor. Bu size 3 yıl 4 ay oturum hakkı sunuyor.

6 yılın sonunda ise İngiliz vatandaşlığına başvurabiliyorsunuz.




Kaynak: onedion

Bu haber 426 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI