Plajda bira içen kadınlar gözaltına alındı sosyal medya çalkalandı

Zonguldak'ta belediyenin işlettiği mavi bayraklı Kapuz Plajı'nda bira içen iki kadın gözaltına alındı. Kaıdnlara, Kabahatler Kanunu'nun 'çevreye rahatsızlık verme' maddesini ihlal ettikleri iddiasıyla para cezası uygulandı.

Plajda bira içen kadınlar gözaltına alındı sosyal medya çalkalandı
14 Eylül 2017 - 09:39 - Güncelleme: 14 Eylül 2017 - 10:16
Olay, dün akşam saatlerinde Zonguldak Belediyesi'nin işlettiği Kapuz Plajı'nda meydana geldi. 32 yaşındaki doktor S.Ç. ve meslektaşı olan kadın arkadaşı, Kapuz Plajı'na geldi ve yanlarında getirdikleri portatif sandalyelere oturdu. Kitap okuyup güneşlenen 2 kadın, bir süre sonra yanlarında getirdikleri biraları çıkardı. Yanlarına gelen plaj görevlisi, sahilde içki içmenin yasak olduğunu iddia ederek, kadınları uyardı. Plajın kamu malı olduğunu, kimseye rahatsızlık vermeden içki içmenin yasaklanmasının kanuna aykırı olduğunu vurgulayan kadınlar ile görevli arasında tartışma çıktı.

Daha sonra gelen zabıta da kadınlarla tartışınca, bölgeye polis çağrıldı. Polis ekibi iki kadını, haklarında şikayet olduğunu söyleyerek karakola götürdü. S.Ç. ve arkadaşı, Kabahatler Kanunu'nun 'çevreye rahatsızlık verme' maddesni ihlal ettikleri iddiasıyla 109'ar lira idari para cezası uygulanarak serbest bırakıldı.


Doktorlar plajın kamu malı olduğunu, kimseye rahatsızlık vermeden içki içmenin yasaklanmasının kanuna aykırı olduğunu söyleseler de polis tarafından önce hastaneye ardından da karakola götürüldüler. S.Ç. ve arkadaşı hakkında, Kabahatler Kanunu'nun 'Çevreye rahatsızlık verme' maddesni ihlal ettikleri gerekçesiyle 109'ar lira idari para cezası uygulandı. Olayın ardından konuşan S.Ç. üstü ıslak şekilde gece yarısına kadar karakolda tutulduğunu belirtti.


 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum