Siz kimin başörtülü bacısısınız

Kayyuma devredilen Zaman gazetesinde dün kaos yaşandı. Kayyumun gazeteyi hazırlaması için getirdiği ekip, Zaman çalışanlarının önceki gece tüm bilgisayar sistemini kilitlediğini bu nedenle sisteme giriş yapılamadığını öne sürdü. Ekipler, şifreleri kıramayınca gazeteden ayrıldı. Dışarıda ise polis müdahalesi vardı.

Siz kimin başörtülü bacısısınız
06 Mart 2016 - 09:31
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Sulh Ceza Hakimi tarafından kayyuma devredilen Zaman Gazetesi’ne destek için toplananlar çevik kuvvet polisinin göz yaşartıcı bombası ve plastik mermiyle müdahalesine maruz kaldı. Gazeteye geldiğinde içeri alınmayan Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici ile Today’s Zaman’ın yazarı Bülent Keneş’in iş akitlerinin kayyumlar tarafından feshedildiği açıklandı. Çok sayıda kadının da bulunduğu yüzlerce kişi destek için gazetenin Yenibosna’daki (Bahçelievler) binası önünde toplandı. 









Kalabalığa, saat 23.15 sıralarında, kaldırımı ve bina önünü boşaltmaları anons edildi. Kalabalık dağılmayınca, saat 23.25’te 2 TOMA eşliğinde, tazyikli ve boyalı su ile müdahale edildi. Gazetenin bahçesinde bekleyenler de biber gazı ve tazyikli suyla dağıtıldı. Ardından, Zaman gazetesinin de içinde bulunduğu Feza Gazetecilik A.Ş.’ye İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimi kararıyla atanan kayyumlar Sezai Şengönül, Avukat Tahsin Kaplan ve Avukat Metin İlhan, polis eşliğinde gazete binasına girdi. Sivil polisler arama yaparken kayyuma itiraz eden, polisle tartışan bazı çalışanların giriş kartlarına el konuldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum