Suudi Arabistan'da taht oyunları

Suudi Arabistan'da taht mücadelesi sertleşiyor. Saray darbesi ile veliaht ilan edilen Prens Salman kendisine rakip olabilecek diğer tüm prensleri ve onlarla birlikte hareket eden üst düzey yöneticileri yolsuzluk iddiasıyla gözaltına aldırdı.

Suudi Arabistan'da taht oyunları
06 Kasım 2017 - 23:15
Süreç merakla izlenirken dikkat çekici bir gelişme daha yaşandı. Suudi Prens Mansur Bin Mukrin'in bindiği helikopter düştü. Olayda Prens ve beraberindeki 8 üst düzey yönetici öldü.



Suudi Arabistan'da ardı ardına kritik gelişmeler yaşanıyor. Bu kritik gelişmeler Veliaht Prens Salman'ın "ılımlı islama geçiyoruz" açıklamasıyla başladı. Bir saray darbesi ile veliaht ilan edilen prens salman kendisine rakip olabilecek tüm prensleri ve onlarla birlikte hareket eden üst düzey yöneticileri gözaltına aldırdı. Operasyon çok hızlı gelişti. 81 yaşındaki Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdulaziz, önceki gece Rüşvet ve Yolsuzluklara Karşı Mücadele Komisyonu’nu oluşturdu. Komisyonun başına ise 32 yaşındaki oğlu Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ı atadı. Haberlere göre gözaltı listesini de Veliaht Prens bin Salman belirledi. 11 prens ve ekibini gözaltına alındı Alelacele kurulan yolsuzluk komisyonunun ilk işi 11 prens ve görevdeki 4 bakan TV sahipleri ve iş adamları dahil onlarca kişiyi gözaltına almak oldu. Gözaltına alınanlar arasında Bodrum sevdasıyla bilinen Twitter'ın ikinci en büyük hissedarı Prens El Velid bin Talal da bulunuyor. Suudi Arabistan Başsavcısı Şeyh Suud el Mucib, şüphelilerin herhangi bir Suudi Arabistan vatandaşıyla aynı haklara sahip olduğunu belirtti ve onlara farklı muamelede bulunulmayacağını vurguladı. Süreç merakla izlenirken dikkat çekici bir gelişme daha yaşandı. Prens Mukrin'in bindiği helikopter düştü : 9 ölü Suudi Prens Mansur bin Mukrin'in bindiği helikopter düştü. kaza olduğu açıklanan olayda prens Mukrin ve 8 üst düzey yetkili hayatını kaybetti. Olay Suudi Arabistan-Yemen sınırındaki Asir bölgesine düzenlenen denetim gezisinde meydana geldi. Prensin öldüğü helikopter kazasının suud hanedanlığındaki taht kavgasının bir sonucu olup olmadığı merak ediliyor.





YENİ MESAJ GAZETESİ

YORUMLAR

  • 0 Yorum