Ucuzluk çarşı-pazara gelmedi

Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul genelinde 50 noktada başlattığı tanzim satış uygulaması devam ederken, çarşı-pazarda fiyatların pek de gerilemediği gözlerden kaçmıyor. Özellikle kış sebzelerinde fiyatlar yüksek seyrediyor

Ucuzluk çarşı-pazara gelmedi
20 Şubat 2019 - 21:21
Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul genelinde başlattığı tanzim satış uygulaması devam ediyor. Tanzim satış noktalarında patates ve soğan 2 TL'ye, domates 3 TL'ye, sivri biber 6 TL'ye, patlıcan ise 4 TL'ye satılıyor.



Yeni Mesaj muhabirinin Taksim ve Beşiktaş'taki tanzim satış noktalarındaki gözlemlerine göre tanzim satış noktalarında sabah saatlerinde patates, soğan, biber, salatalık ve domates alabilmek mümkün. Akşam saatlerinde ise tezgâhta sadece domates kalıyor.



Çok sayıda zincir market de 'müşterilerinin ayağı dükkândan kesilmesin' mantığıyla hareket ederek; domates, soğan, patates, salatalık ve biber de tanzim satış fiyatlarından ürün satmaya başladı.



Çarşı-pazara yansımadı



Peki, tanzim satış ve marketlerin 'ucuz ürün' seferberliğine katılması çarşı-pazarı nasıl etkiledi?



Küçükçekmece'deki Salı pazarından aldığımız fiyatlar, fiyatların ciddi oranda düştüğünü ortaya koymuyor. Geçen hafta 8-10 TL'ye satılan kabak bu hafta da aynı fiyatlardan satışa sunuldu. Patlıcan yine 10 TL idi...



Çarliston biber 10 TL'den 8 TL'ye, dolma biber ise 12 TL'den 10 TL'ye düştü. Geçen hafta 4 TL'ye alınabilen domates yine aynı fiyata satılıyordu. Bu arada salkım domatesin kilosunu ise 5 TL'ye alabilmek mümkün.



Patates 3.5-5 TL, soğan ise 4-5 TL'ye müşteri buluyordu. Kış sebzelerinde ise fiyatlar değişmedi. Ispanak 5-6, pırasa 5-7, havuç 3-5, karnabahar ise 5-7 TL'ye satıldı.



Görüştüğümüz pazarcı esnaf mevcut şartlarda fiyatları düşürmelerinin mümkün olmadığını ifade ederek, "Elemanlara maaş ödüyoruz. Belediyeye tezgâh parası veriyoruz. Malı buraya getirmek için yakıt yakıyoruz. Daha ucuza satamayız"şeklinde konuştu.



RECEP BAHAR/

YORUMLAR

  • 0 Yorum