12. kez Gerçekleşecek Olan Contemporary İstanbul

Contemporary Istanbul 11 yıldır Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen galerilerinin ve sanatçılarının, kurum ve kuruluşlarının yanı sıra, koleksiyonerleri ve sanatseverleri İstanbul'da bir araya getiriyor.

12. kez Gerçekleşecek Olan Contemporary İstanbul
10 Eylül 2017 - 13:49 - Güncelleme: 11 Eylül 2017 - 09:47
  Çağdaş sanatı odak noktasına olarak Türk sanatını dünya sanatıyla buluşturan Contemporary İstanbul, bu yıl geçtiğimiz senelerden farklı olarak Kasım ayı yerine 15. İstanbul Bienali ile birçok sanat kurumunun ve galerisinin sergileriyle eş zamanlı olarak 14-17 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Akbank desteği ve Ferko Ortak Sponsorluğunda İstanbul Kongre Merkezi ve İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Saray'ında düzenlenecek olan fuar, pek çok yenilikle yerli ve yabancı sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 

 

Fuara katılacak sanatçılardan ressam Seval Özcan, tuval üzerinde farklı dokular ve katmanlarla soyut kompozisyonlar oluşturarak, tablolarında dünyanın ve insanlığın sessiz çığlığına tanıklık ediyor. Kimi zaman eserlerinde hayatımızdaki geçişlere, kimi zamanda toplumsal problemlere vurgu yapmayı hedefleyen sanatçı, eserlerindeki siyah beyaz ton geçişleriyle karanlığın içindeki aydınlığa, aydınlığın içindeki karanlığa dikkat çekmek istiyor. Çalışmalarında uzay, gezegenler, dünyamız, insanlık, boşluk, ritim, devinim, derinlik, boyut gibi temaları işleyen Özcan, Haziran 1983 yılında İstanbul’da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun oldu. Ardından Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamladı. Sanatçı, çalışmalarını ve yaşamını İstanbul’da sürdürmektedir.

Sanatçının Contemporary’ye katılacağı eserlerle kısa bilgi:

“Dünyanın Gözyaşları” adlı tablonun detayları: 

Güçlü olanın zayıf olanı yok etmesi doğanın kanunu. Ama ya düşünebilen varlık insan. Üzerinde kaygısızca yaşadığımız dünyamızı hızla tüketiyoruz. Deliyoruz, parçalıyoruz, yakıyoruz ve yıkıyoruz. Kendi yaşam alanımızı, yani kâinattaki biricik evimizi her gün biraz daha yaşanmaz hale getiriyoruz. Aslında hızla sonumuzu hazırlıyoruz. Doğa zaman zaman intikamını alsa da insanlık bundan ders çıkarmıyor. Bütün insanlık, gücü elinde bulunduran küçük grupların tehdidi altında. Bu sebepten milyonlarca masum insan ve özellikle çocuklar gözyaşı döküyor. Dünya insanın geliştirdiği teknolojilerden, keşfedildiği için adeta korkuyor. Ve bu duygusal yoğunlukla çalışan ressam; dokulu ve katmanlı tablolarında dünyanın ve insanlığın sessiz çığlığına tanıklık ediyor.  “Dünyanın gözyaşları” adlı tablo insanlık için dökülen gözyaşlarıdır. Siyah beyaz ton geçişleriyle; karanlığın içindeki aydınlığa, aydınlığın içindeki karanlığa dikkat çeken ressam, en üst renk frekansını taşıyan mor ile dünyanın ruhunu sembolize ediyor. Önde yer alan küçük dairesel form yaşayan her bir bireyi, arkada yer alan büyük dairesel form ise Dünyayı yansıtıyor. Sanatçı, her bir bireyin; hayatındaki acılarının veya mutluluklarının projeksiyonuyla Dünya dediğimiz yüce varlığı nasıl doğrudan etkilendiğini gözler önüne sermek istiyor. Adaletsizlik, eşitsizlik, acımasızlık, çaresizlik gibi evrensel sorunları tuvalinde her yönüyle ele alan sanatçı, eserinde ilahi dengenin yeniden sağlanacağına vurgu yapıyor. Dünyanın yüzünün gülmesi sadece üzerinde yaşayan insanların mutluluğuna bağlı…

"Şiddet" : Sanatçı, bu eserinde üzerinde kaygısızca yaşadığımız dünyamızı saran şiddet fırtınası ile ilgili korkulara dikkat çekmek istiyor. İyi ile kötünün, güzel ile çirkinin kıyasıya rekabeti tasvir ediliyor. 

"Kıyamet" : Kıyamet isimli eserinde sanatçı hem içsel hem de fiziksel dünyasındaki mücadeleye vurgu yapıyor. Kıyamet aslında bir bilinç uyanışının sembolü. Sanatçı her sürecin bir sonu olduğunu, ama her sonun aslında yeni bir başlangıç olduğunu görselleştiriyor.

“Merhamet” : Negatif enerjinin güç kaybettiği, pozitife ait olanın daha güçlendiği yarınlara olan özlemin betimlendiği eserde bağışlayan, affeden iyilik, kötülüklere üstün geliyor.

“Sukunet” : Bedenindeki ikiliklerin bir olduğu dünya, yeniden dengeyi ve sükuneti yakalıyor. Sanatçı barışın ve huzurun galip geldiği, iyilerin her zaman kazandığına dikkat çekmek istiyor. 

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi

 



Sanatçı özgeçmişi:

SEVAL ÖZCAN 

Seval Özcan, Haziran 1983 yılında İstanbul’da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden  mezun oldu. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamlamıştır. 

Sanatçı, tuval üzerinde farklı dokular ve katmanlarla soyut kompozisyonlar oluşturmakta, tablolarında dünyanın ve insanlığın sessiz çığlığına tanıklık etmektedir. Kimi zaman eserlerinde hayatımızdaki geçişlere, kimi zamanda toplumsal problemlere vurgu yapmayı hedefleyen sanatçı, eserlerindeki siyah beyaz ton geçişleriyle karanlığın içindeki aydınlığa, aydınlığın içindeki karanlığa dikkat çekmek istiyor. Çalışmalarında uzay, gezegenler, dünyamız, insanlık, boşluk, ritim, devinim, derinlik, boyut gibi temaları işleyen Seval Özcan, Avrupa’nın birçok şehrine kültür seyahatleri gerçekleştirdi. Bir süre İngiltere ve İtalya’da yaşadı.

Birçok televizyon kanalında yayınlanan başarılı ve kaliteli dizi, filmlerde çağdaş sanat tabloları her hafta izleyici ile buluşan sanatçı, inovasyon kavramının yaşamın her alanında yarattığı ve yaratacağı etkiye yürekten inanmaktadır. Eskrim  ve yelken sporlarına uzun yıllar devam eden sanatçı, çalışmalarını ve yaşamını İstanbul’da sürdürmektedir. Website: www.sevalozcan.com

Seval Özcan was born in Istanbul in June 1983. She graduated from Ankara University Faculty of Communication and Marmara University Department of Fine Arts. She has obtained her Master of Arts degree from the Marmara University Fine Arts Institute.

The artist creates abstract compositions with various textures and layers on canvas, and bears witness to the world's and humanity's silent scream in her paintings. Aiming to emphasize sometimes the transitions in our lives and sometimes social problems, the artist wants to draw attention to the light in the darkness and the darkness in the light with the black-and-white tone transitions in her works. Seval Özcan has worked on such themes as space, planets, our world, humanity, space, rhythm, motion, depth, and dimension in her works and made cultural trips to many cities of Europe. She has lived in England and Italy for a while. 

The artist, whose contemporary works of art meet viewers in successful and high quality TV series and movies published on many television channels, sincerely believes in the impact that the concept of innovation has created and will create in every area of ​​life. The artist has been fencing and sailing for many years and continues his works and life in Istanbul. 

Website: www.sevalozcan.com

 

Eserlerin künyeleri:



 

“DÜNYANIN GÖZYAŞLARI / TEARS OF THE WORLD”

Technique       Acrylic on canvas / Tuval üzerine akrilik

Measures         Diameter 1 meter / 100 centimeter / Cap 1 m 

                        35 centimeter/Cap 35 cm (2 pieces – 2 tuval)

“Dünyanın gözyaşları” adlı tablo insanlık için dökülen gözyaşlarıdır. Siyah beyaz ton geçişleriyle; karanlığın içindeki aydınlığa, aydınlığın içindeki karanlığa dikkat çeken ressam, en üst renk frekansını taşıyan mor ile dünyanın ruhunu sembolize ediyor. Önde yer alan küçük dairesel form yaşayan her bir bireyi, arkada yer alan büyük dairesel form ise Dünyayı yansıtıyor. Sanatçı, her bir bireyin; hayatındaki acılarının veya mutluluklarının projeksiyonuyla Dünya dediğimiz yüce varlığı nasıl doğrudan etkilendiğini gözler önüne sermek istiyor. Adaletsizlik, eşitsizlik, acımasızlık, çaresizlik gibi evrensel sorunları tuvalinde her yönüyle ele alan sanatçı, eserinde ilahi dengenin yeniden sağlanacağına vurgu yapıyor. Dünyanın yüzünün gülmesi sadece üzerinde yaşayan insanların mutluluğuna bağlı…



 

ŞİDDET,  SEVAL ÖZCAN, 2016.

Technique        Acrylic on canvas / Tuval üzerine akrilik (Silver Leaf, Gümüş Varak)

Measures          Diameter 1 meter / 100 centimeter / Cap 1 m     



                 

KIYAMET, SEVAL ÖZCAN, 2017.

Technique        Acrylic on canvas / Tuval üzerine akrilik 

Measures          Diameter 1 meter / 100 centimeter / Cap 1 m 

 

 



 

MERHAMET, UNTITLED / İSİMSİZ, No 1,  SEVAL ÖZCAN, 2016.

Technique        Acrylic on canvas / Tuval üzerine akrilik (Gold Leaf/Altın Varak)

Measures          Diameter 1 meter / 100 centimeter / Cap 1 m 

 



 

SÜKUNET, SEVAL ÖZCAN, 2016.

Technique        Acrylic on canvas / Tuval üzerine akrilik (Copper Leaf- Bakır Varak)

Measures          Diameter 1 meter / 100 centimeter / Cap 1 m 

YORUMLAR

  • 0 Yorum