'128 milyar dolar nerede?' afişlerine polis müdahalesi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Merkez Bankası rezervlerindeki 128 milyar dolarlık azalmaya dikkat çekerek hükûmete yönelttiği "128 milyar dolar nerede?" sorusunun yer aldığı afişler, savcılık talimatıyla parti binalarından sökülüyor.

'128 milyar dolar nerede?' afişlerine polis müdahalesi
14 Nisan 2021 - 10:05 - Güncelleme: 14 Nisan 2021 - 19:29
Savcılık, Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak döneminde dövizi sabit tutmak için harcandığı belirtilen 128 milyar doları sorgulayan afişleri ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ saydı. CHP halkın parasının nerede olduğunu soruyor...

Ataşehir'de polis ekipleri CHP ilçe binasının önüne getirdikleri vinçle, 'CHP'nin 128 milyar dolar nerede?' afişini kaldırdı.

İLÇE BAŞKANI VE CHP'LİLER NÖBETTEYDİ

CHP Ataşehir İlçe binasına düzenlenin polis baskınından 2 saat önce CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından şu tweet atılmıştı.

"Ataşehir İlçe Binamıza, buharlaştırılan Milletin parasının nerede olduğunu sormak için astığımız #128MilyarDolarNerede pankartın ,Hukuksuz indirilmemesi için İlçe Başkanımız Celal Yalçın ile örgütümüz nöbette."

BAŞAKŞEHİR

CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı'na '128 milyar dolar nerede?' afişini sökmek için polis zırhlı araçlarla geldi. CHP Başakşehir İlçe Başkanı Av. Deniz Bakır o anları sosyal medya hesabından paylaşarak ''Sizleri korkutan bir soru kadar korkutmaz silahların gölgesi bizleri..!'' açıklamasında bulundu.

ESENLER

CHP Esenler İlçe Başkanı Bülent Ütebay, polisin CHP'nin "128 milyar dolar nerede?" afişinin kaldırılmasını sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerle şöyle duyurdu: "Pankartımızdan çok korktular ama asıl korktukları Pankartımızdan altındaydı #AsılKorktukları #AsılKorkuları" 

Kadıköy, Sultangazi ve Bağcılar'da da asılan pankartlar indirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum