2021-2022 Sonbahar Kış Moda Trendleri Belli Oldu!

Önümüzdeki kış eskide kaldığınız birçok trend geri dönüyor.

2021-2022 Sonbahar Kış Moda Trendleri Belli Oldu!
26 Temmuz 2021 - 17:02
Mini etekler, uzun mantolar, dev çantalar art arda yeniden vitrinlere çıkarken kadın modasında feminen çizgiler özellikle vurgulanıyor. Kıvrımları belirginleştiren kesimler, nude renkler, topuklu çizmeler, bu sezon “ben de varım” diyerek moda podyumlarında boy gösteriyor. Yarım kazakların trendini koruduğu sezonda püsküller, yapay kürkler, vahşi desenler ve tek renk kombinler göz doldurmaya hazırlanıyor. İşte tüm detaylarıyla gelecek kış dolabımızda olacak kıyafetler:

Uzun Mantolarla Kışa Hazırız!

Yere kadar uzanan, bileklere kadar değen mantolar dolaplarda yeniden boy gösteriyor. Ancak bu kez omuzlarında trençkotlardan alışkın olduğumuz cepler de var. Belindeki kuşakla vücut hatlarını belirginleştiren mantolar, geniş yakaları, omuzlarındaki hareketli kesimler ve sil görünümleriyle dış giyimde kadınların tercihi olmaya hazırlanıyor.

Eteklerde Miniler ve Midiler Yarışıyor

Retro kıyafetlerde gördüğümüz süper mini etekler, bu yıl geri dönüyor. Mini boylarıyla kombinlerde dikkat çekici bir imza oluşturan etekler, midi boy akımına adeta meydan okuyor. Minilerin yanında bu sezon bir de yüksek belli, midi boy etek trendi podyumları etkisi altına alıyor. Geçtiğimiz yıla damga varan crop üstler ve onlarla takım midi etekler bu yıl da vitrinlerde. Triko dokumalar yine eteklerde başrolde yer alıyor.

Omuz Dekolteli Elbiseler Vitrinlerde

Omuzları açık bırakan düşük yakalı elbiseler, bluzlar bu kış partilerin en şık kadınlarını işaret ediyor. Yakada envelope kapanış ile şekillendirilen saten ve ipek karışımlı kumaşlar, omuz dekoltesinin çekiciliğini artırıyor. Elbiselere yapay kürkten etoller, mantolar eşlik ediyor. Gösterişin yeniden tanımlanacağı kış sezonunda üst giyimde omuzları açıkta bırakan seçenekler çok daha fazla boy gösterecek gibi görünüyor.

Jakarlı Detaylarla Estetik

Kumaşlarda jakarlı seçenekler kış boyunca üzerimizden eksik olmayacağa benziyor. Çeşit çeşit jakarlı dokumalar elbiselerde, eteklerde karşımıza çıkıyor. Hem klasik hem de modern bir tarz armağan eden jakarlı kumaşlar, canlı renklerle zıtlığın uyumunu sergiliyor. Dolabınızda jakarlı kıyafetler varsa, onları yeniden gün yüzüne çıkarmanın vakti geliyor.

Peluş Montlar Yapay Kürkler

Geçtiğimiz sezonlarda Koton koleksiyonunda sıkça gördüğümüz peluş montlar bu kış yine dolapları dolduruyor. Hem eğlenceli hem de sıcacık bir imaj vadeden peluş dokumaları yapay kürkler takip ediyor. Dünyaca ünlü birçok moda evi hem mantolarda hem de ceket detaylarında kürke yer vererek trend sinyalinin artmasına neden oluyor. Ayrıca oversize kesim bol spor montların da bu sezonun gözdeleri arasında olacağı müjdeleniyor.

Kocaman Düğmeli, Sivri Yakalı Kıyafetler

2000’li yılların başında gördüğümüz sivri yakalar gömleklerde geri dönüyor. Hem geniş hem de sivri yakalar ceketlerde de kendine yer bulmaya hazırlanıyor. İkonik dev düğmeler de onlara tasarımda eşlik ediyor.  Düğmeler büyürken montların omuz, yaka bölümlerinde küçük cüzdanlar bulunacağını, tasarımların modaya birçok yenilik getireceğini söyleyebiliriz.

Dev Çantalara Hazır Mısınız?

Geçtiğimiz sezon itibarıyla büyümeye başlayan çantalar önümüzdeki dönemde adeta dev boyutlara ulaşıyor. Kocaman çantalarla günlük hayatta eşyaların kolaylıkla taşınacağına sevinenlere clutchların da büyüdüğünün ve gece hayatında da büyük çantalarla gezileceğinin müjdesini verebiliriz. Rengarenk kocaman çantalarla kişisel eşyalarınızı yanınızdan ayırmayacaksınız. Ülkemizin önemli çanta ve giyim üreticilerinin, örneğin Pierre Cardin, bu trendler ışığında koleksiyonlarına yön vermesi bekleniyor.

Rahatlık Trend İvmesini Koruyor

Söz konusu spor giyim olduğunda rahatlık akımının korunduğunu söylemek mümkün. Eşofman takımlar, sportif taytlar, oversize tişörtler kış sezonunda da vitrine çıkıyor. Kocaman sweatshirtler ve sportif montlarla tamamlanan spor giyim kombinlerinde canlı tonlarda tek renk kombin yapmam yine çok popüler olacağa benziyor. Lumberjack gibi önemli markaların kış koleksiyonlarında da trendlerini izlerini görebilirsiniz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum