22 ÜLKE 99 SANATCI RAMART PLATFORM'

Sanata yeni bir bakış açısı ile ilk olarak gerçekleştirilecek ‘’RAMART PLATFORM’’ geçmişin bilinciyle sanatta günceli yakalamak adına 22 ülkeden,  farklı disiplin vejenerasyondan 99 sanatçıyı 4/12 Mayıs 2019 tarihleri arasında İstanbul, Türk ve İslam Eserleri Müzesinde bir araya getiriyor.

22 ÜLKE 99 SANATCI RAMART PLATFORM'
02 Mayıs 2019 - 11:37
Yüklendiği misyon ile, geçmişin bilinciyle sanatta günceli yakalamak adına farklı disiplinleri bir araya getiren Ramart Platform, geleneksel ve çağdaş sanatların değerli sanatçılarının bir araya geleceği on günlük program kapsamında sergi, söyleşi, deneyim aktarım programları, workshoplar ve iftar sonrası Pelin Çiftmoderatörlüğünde kültür, sanat camiasının değerli isimlerinin katılacağı  ‘’Ramart Sohbetleri’’ile 4 mayıs 2019 kapılarını açacak.

 

RAMART Yönetim Kurulu Başkanı, Alpay Tarhan yeni bir sanat platformu olan ve her yıl Ramazan ayında gerçekleştirilecek en kapsamlı multidisiplin sanat etkinliği olduğunu belirttiği projenin, sanat aracılığıyla, küresel kültürün bir parçası olurken, gücünü, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, yüzlerce yıllık tarihimiz ile beslenen kültürümüzden aldığını,    gelenekselden çağdaşa disiplinlerarası bir yaklaşımla, gelişen sanatımızın ve sanatçımızın uluslararası platformlarda bilinirliğini yükseltmeyi, dünya sanatlarını ve sanatçılarını Türkiye’de buluşturarak kültür ve sanatı geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla hayata geçirildiğini belirtmiştir.

 

Ramart Platform 2019’un küratörü Beste Gürsu, Klasik ve Çağdaş sanatların değerli isimlerinden, Devrim Erbil, Mercan Dede, Timur Kerim İncedayı, İsmail Acar, Ahmet Güneştekin, Jale Yılmabaşar, Şükrü Karakuş, Seval Özcan, İrem İncedayı, Kadir Akyol,  Hikmet Barutçugil, Hüsamettin Yivlik, Savaş Çevik, Sıtkı Usta (Olçar), Fatih Özkafa, Sabah Arbilli, MohammedAtiq Al Dosari, Mala Wassem, AhmadNooh, ZeinaAbbara, Naser Al Aswadi, GhalebHawila, LuigiBallarin, Ahmet Nejat, JahongirAshurov, AntonhySamaniego,Soraya abu Naba’a, BahmanPanahi, andSimon Alexander Adams, aralarında yer aldığı 22 ülkeden toplam 99 sanatçı’nın bir araya geldiği platform’da tüm katılımcıların yeni deneyimler edinebileceğinin altını çizdi.

 

Ramart Platform 5 Mayıs / 12 Mayıs tarihlerinde, Türk ve İslam eserleri Müzesinde izlenebilir.

 

Ramart Platform açılış Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde 4 Mayıs’ta, saat 17:00’de gerçekleşecek.

 

Ramart Platforma katılacak sanatçılardan birisi de Medipol Üniversitesi öğretim görevlisi, ressam Seval Özcan olacak. Tuval üzerinde farklı dokular ve katmanlarla kompozisyonlar oluşturarak, tablolarında doğu ve batı sanatını kendine özgü bir üslupla harmanlayan Özcan, Haziran 1983 yılında İstanbul’da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun oldu. Ardından Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamladı. Doktora çalışmasını sürdürüyor. Sanatçı, çalışmalarını ve yaşamını İstanbul’da sürdürüyor.

Sanatçının  RamartPlatforma  katılacağı eser hakkında bilgi:

“CENNET ÇİÇEKLERİ, SEVAL ÖZCAN, 2019.

TechniqueAcrylic on canvas / Tuval Üzeri Akrilik

Measures          100 cm in Diameter/ 100 centimeter/ Çap 1 Metre

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum